Μιθριδατισμός (της Αλεξάνδρας Λιώτση)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Αθήνα 15/9/2018

Στο άρθρο της εφημερίδας σας στις 8/8/18 αναφέρεστε στον Μιθριδατισμό συσχετίζοντας τον με τον «εθισμό στην κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας», προφανώς επειδή δεν αντιδρά σ’αυτά που του συμβαίνουν.

Πράγματι, τα κατάφεραν-αυτοί που κινούν τα νήματα-, να πάθει ο ελληνικός λαός Μιθριδατισμό. Κι όμως, ο λαός αυτός έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι τα προηγούμενα χρόνια αντιδρούσε σε κάθε επίθεση. Αλλά η διαφορά είναι ότι τότε ο εχθρός ήταν φανερός. Τώρα δεν είναι ορατός και το κακό έρχεται σιγά-σιγά και ύπουλα. Το πάθαμε νομίζω κι εμείς σαν τον βάτραχο που του ζέσταιναν το νερό σιγά –σιγά μέχρι να τον κάψουν.

Το ερώτημα όμως είναι αν υπάρχει στην πράξη κάποιος τρόπος αντίδρασης και ποιος είναι αυτός.

Επομένως η φράση « αν δεν συνετισθούμε κι αν δεν παρθούν γενναίες αποφάσεις κόντρα στο πολιτικό κόστος θα μας στοιχειώνει όλους » αφορά τους πολιτικούς και ειδικά τους κυβερνώντες. Αυτοί μόνο μπορούν να πάρουν τις γενναίες αποφάσεις κόντρα στο πολιτικό κόστος.

Τώρα πια ο λαός είναι ανίσχυρος, η μόνη του δύναμη και ευθύνη είναι κατά τη στιγμή της ψήφου του. Αν και, ακόμα κι αυτό είναι αμφισβητήσιμο, εφόσον τα πάντα μπορούν να αλλοιωθούν. Και δυστυχώς αυτό που κυρίως έχει χαθεί είναι η ελπίδα για κάτι καλύτερο. Δηλαδή το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένας λαός.

Αν όμως το επεκτείνουμε και στα άλλα κράτη, τα πιο ισχυρά και «πολιτισμένα», το κακό του Μιθριδατισμού υπάρχει και σ’αυτά. Γιατί ποιος λαός έχει αντιδράσει δυναμικά, παρ’όλο που αντιλαμβάνονται πολύ καλά την κατρακύλα σε όλες της τις μορφές;


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.