Μπαίνουμε στην εποχή του χαμόγελου (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Παλιά λέγανε πως η Ταϋλάνδη ήταν η χώρα του χαμόγελου. Οι καιροί άλλαξαν κι εμείς βελτιωθήκαμε αλματωδώς. Εξοπλισθήτε κατάλληλα και ετοιμασθήτε να υποδεχτουμε όλοι μας την νέα περίοδο του μεγάλου χαμόγελου. Τα χαμόγελα θα είναι τόσο μεγάλα που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξάρθρωσης της κάτω γνάθου. Η επάνω είναι ακίνητη και μην την φοβάστε, προσοχή μόνον στην κάτω.

Επίσης φορέστε χοντρές βάτες στους ώμους σας κάτω από τα σακάκια, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη σας θα είναι συνεχή και αμειλίκτως φιλόφρονα. Δεν θα ξέρετε από πού να φυλαχτείτε, από δεξιά θα περιμένετε και από αριστερά θα την τρώτε.

Είναι η ώρα μας φίλοι μου, είναι οι ημέρες που θα είμαστε πρωταγωνιστές στο έργο χωρίς να μας έχει απονείμει κανένας τον σπουδαίο ρόλο μας. Θα είμαστε οι περιούσιοι ψηφοφόροι. Τέτοια τιμή μόνον κάθε τέσσερα χρόνια επί καπιταλιστικού συστήματος και κάθε εβδομήντα επί κουμουνιστικού τοιούτου.

Οι Δημοκρατικές δυνάμεις είναι λίγο δύσπιστες ως προς τις Δημοκρατικές διαδικασίες. Η κάλπη βλάπτει σοβαρά την Δημοκρατία!

Ο Κλεισθένης το εμπνεύστηκε, ο Περικλής το εφάρμοσε και οι σύγχρονοι πολιτικοί το απολαμβάνουν ενίοτε.

Θα γεμίσει ο τόπος χαμογελαστούς υποψήφιους και ανύποπτους ψηφοφόρους. Θα προχωράτε στον δρόμο και θα διαπιστώνετε χιλιάδες συμπολίτες σας να σας καλημερίζουν με θέρμη και ενθουσιασμό. Μην απορήσετε, σας ενημερώνω εγκαίρως. Θα είναι υποψήφιος Βουλευτής, Περιφερειάρχης , κοινοτικός σύμβουλος ή Δημοτικός σύμβουλος και στην εσχάτη των περιπτώσεων, πράγμα απίθανο, ο γαμπρός του κουνιάδου, του εξαδέλφου, της γυναικαδελφής του πρώην μπατζανάκη σας. Τόσο απλά και κατανοητά.

Προτείνω να απολαύσουμε την προεκλογική περίοδο και να την εμπλουτίσουμε με αγάπη και συναδέλφωση. Άλλωστε δεν θα κρατήσει πολύ, μετά τις εκλογές οι προηγούμενοι χαμογελαστοί θα αναλάβουν εκ νέου τον ρόλο του σοβαρού πολίτη που τα μάλα εφρόντισε για την ανθρωπότητα αλλά αυτοί οι άξεστοι ψηφοφόροι πολύ τον απογοήτευσαν.

Άξεστοι και ανόητοι οι ψηφίζοντες και περισσότερον οι καταψηφίζοντες τα μεγάλα αυτά κεφάλαια της διανόησης και του πατριωτισμού. Κρίμα, και προεκλογικά σας είχαμε εκτιμήσει τόσο, μέχρι και καφέ illy σκεπτόμασταν να σας κεράσουμε. Φανήκατε κατώτεροι των περιστάσεων και των περιπτύξεων μας. Μέχρι και ρουφηχτά φιλιά είχαμε σκεφτεί να σας δώσουμε αλλά εσείς είστε γομάρια, τι ξέρετε εσείς από ποιότητα illy!!

Το δικό μας πρόβλημα και κέρδος είναι η προεκλογική περίοδος, η μετεκλογική καταγράφεται λογιστικά στους εκλεγέντες και μηδέποτε την διανόηση διανοηθέντες. Η πονηριά από κεί και πέρα θα έχει τον λόγο και η αμνησία των ψηφοφόρων τα χαμένα κλέη της. Άνδρες ψηφοφόροι, εξασφαλίστε εκ των προτέρων τα οφέλη σας, μετά την απομάκρυνση σας εκ της κάλπης ουδεμία υπόσχεση αναγνωρίζουμε και ούτε καταγράψαμε στο παθητικό των βιβλίων μας.

Ρωτήστε και τον λογιστή μας. Τα παράπονά σας κρατήστε τα για τις επόμενες εκλογές, τις μεθεπόμενες και μέχρις ότου ο καλός Θεός σας πάρει κοντά του. Δόξα τω Θεώ, μέχρι και την απάτη μας φρόντισε, τι παράπονο μπορούμε να έχουμε από την εξουσία! Λογικευτείτε.

Φοίβος Ιωσήφ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.