Μστο και Ψτο (του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Βρε είμαστε άρχοντες, κιμπάρηδες και άνθρωποι βγαλμένοι μέσα από τον λαό. Είμαστε Έλληνες με επίγνωση της ιστορικής αποστολής μας τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στην γευσιγνωσία.

Σαν λαός δεν θέλουμε τίποτα άλλο από έναν καλό μισθό του Δημοσίου και μπόλικο ψητό αρνί. Κυρίως σπάλα. Στην Πελοπόνησο βέβαια προτιμάνε την γουρνοπούλα. Δεν θα πούμε όχι, κάθε τόπος έχει τα δικά του ηθικά πλεονεκτήματα.

Είμαστε ένας λαός με προορισμό την μεγάλη έννοια της ζωής που συμπεριλαμβάνεται ευρύχωρα στην φιλοσοφική ρήση: Μστό και αρνί ψτο.

Πέραν αυτών των ιδεών είμαστε γαλουχημένοι από το κράτος μας να ζούμε με αποχή από τα υπόλοιπα εγκόσμια, όπως παραγωγικότητα, εντιμότητα, ηθική συμπεριφορά και εν κατακλείδι κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Οι Παππούδες μας και οι Πατεράδες μάς γαλούχησαν με την μεγάλη ιδέα του διορισμού, του αμετάθετου και της ασύγκριτης ζεστής αρνίσιας πλάτης. Χρόνια, μήνες και μέρες δοξασμένες.

Ελπίζω, η νέα Κυβέρνηση και ο Υπουργός μας να έχουν καταλάβει ποια είναι τα πλεονεκτήματα της φυλής των Ελλήνων, να τα υποστηρίξουν και να μην θίξουν τα μειονεκτήματα.

Όσοι πολιτικοί τα έθιξαν, ψάχνουμε τώρα να τους βρούμε στα αρχεία της κολάσεως στην παράγραφο ‘’καυτά καζάνια’’.

Τούτο το λέω και προς τον Υπουργό των Οικονομικών προκειμένου να τον προσγειώσω στα μεγάλα ιδανικά του Έθνους με το τεράστιο παρελθόν και το φλογερό της κολάσεως μέλλον.

Δυστυχώς, ναι, δυστυχώς, οφείλω να το αποκαλύψω: η νέα Κυβέρνηση δεν γνωρίζει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του υπερήφανου Ελληνικού λαού που τα μάλα έπραξε για να περάσει μέσα από τόσα μνημόνια και να αποδείξει εν τέλει την αντοχή του.

Ο λαός θα πράξει και πάλι τα ίδια για να συντρίψει τελικώς τις διάφορες οικονομικές παραφιλολογίες περί εξαγωγών, περί ποιοτικών προϊόντων, περί παραγωγικότητας και περί λαϊκού ήθους.

Το ήθος το χρειάζονται αποκλειστικά και μόνον οι πολιτικοί, εμείς ως λαός μπορούμε να είμαστε και ανήθικοι. Ο λαός ποτέ δεν λογοδοτεί. Δεν τα λέμε από μόνοι μας, πανεπιστημιακοί μας τα δίδαξαν. Δεν ήταν μικρός πανεπιστημιακός ο Andreas Papandreou, οι Αμερικάνοι τον λάτρευαν και τον θαύμαζαν. Ας είναι βαρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Ήταν ο άνθρωπος που μας ενέπνευσε τις σπουδαιότερες γευσιγνωσίες προς δόξαν του Έθνους και της ιστορίας μας.

Όλοι συγκινούνται μπρός στην φιλοσοφημένη έκφραση ‘’αρνι ψητό και κρύες μπύρες’’.

Ο στόχος της φυλής των Ελλήνων κρατιέται γερά μέσα στα χέρια των ηρώων κατοίκων της άκρης της χερσονήσου του Αίμου. Μετά το αριστούργημα της Ακρόπολης και της Επιδαύρου φθάσαμε και στο ακρότατο σημείο του μστού και του ψτού.

Που είσαι Ανδρέα να μας δείς, μεγάλο το έργο και ο στόχος που μας έβαλες, όμως κι εμείς ανταποκριθήκαμε.

Αν μπορείς βρες νεοέλληνα με κοιλιά μικρότερη από δύο μπάλες ποδοσφαίρου και χοληστερίνη μικρότερη από 400mg/dl. Όλοι γκαστρωμένοι κυκλοφορούνε. Η ιστορική μας ευθύνη έφτασε στο τέλος της.

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.