Νέο βιβλίο για τη χλωρίδα της Πρέσπας: «Flora and Vegetation of the Prespa National Park, Greece»

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

Εκδόθηκε πριν λίγες μέρες το βιβλίο «Flora and Vegetation of the Prespa National Park, Greece» των καθηγητών Arne Strid, Erwin Bergmeier και Γιώργου Φωτιάδη. Μετά από χρόνια δουλειάς και πρωτογενούς έρευνας στην περιοχή οι τρεις καταξιωμένοι βοτανικοί συγκέντρωσαν σε αυτό το βιβλίο όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες για τη χλωρίδα της Πρέσπας.

Σπάνια φυτά, κάποια από αυτά ενδημικά της Πρέσπας, άλλα καθημερινά που τα συναντάμε σε έναν περίπατο στη φύση, γνωστά και συνυφασμένα με το Πρεσπιώτικο τοπίο και άλλα καλά κρυμμένα σε γωνιές αυτού του μικρού αλλά τόσο πλούσιου τόπου. Όλα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε αυτόν τον πλήρη και αναλυτικό οδηγό των 550 σελίδων.

1816 είδη χλωρίδας παρουσιάζονται με ακρίβεια σε έναν λεπτομερή κατάλογο. Περισσότερες από 1000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης προσφέρουν στον αναγνώστη μια κοντινή ματιά στα άγρια φυτά της Πρέσπας. Χάρτες αλλά και 12 κεφάλαια τεκμηριωμένης αφήγησης προβάλλουν τα βασικά γνωρίσματα της βλάστησης των 45 διαφορετικών τύπων οικοτόπων της περιοχής.

Ένα βιβλίο παρακαταθήκη για την Πρέσπα, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Μια μοναδική συνεργασία αναγνωρισμένων επιστημόνων, σε μια έκδοση που υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Aage V. Jensen Charity, υλοποιήθηκε από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και τις εκδόσεις των Αδελφών Βλάσση.

βιβλίο εξώφυλλο

Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 913 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *