Ξεχασμένα Συλλαλητήρια (Ο Ποιμήν)

Είμαι και εγώ ελληναράς «Μακεδονομάχος» όμως στα συλλαλητήρια που πραγματοποήθηκαν στην Θεσ/νίκη και την Αθήνα δεν πήγα. Πίστη μου είναι πως το το εθνικό αυτό πόβλημα που προέκυψε με τα Σκόπια, δεν αντιμετωπίζεται με το να προκαλούμε θόρυβο στους δρόμους και στις πλατείες.

Βέβαια πολλοί συμπατριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών. Οι πλατείες ξεχείλισαν. Είχαν όλοι τους αγνές και ειλικρινείς προθέσεις. Η εικόνα και ο ήχος μέσω των καναλιών ξεπέρασαν το σύνορα. Ένα τσούρμο ομιλητές όμως δεν κατάφεραν με τα λεγόμενά τους να στείλουν την ιστορική αλήθεια εκτός Ελλάδας. Μίλησαν όλοι τους εκτός θέματος.

Ανέβηκαν στην εξέδρα με νταιλίκι, λάθος άνθρωποι, με λάθος περιεχόμενο. Περιεχόμενο εμπρηστικό και άκρως διχαστικό για τον πολύπαθο λαό μας. Έλειψαν από το βήμα ιστορικοί και αρχαιολόγοι που θα φώτιζαν τους Σκοπιανούς και όχι μόνο. Αυτό πρέπει να το κάνουν οι ιστορικοί σε καθημερινή βάση για να φωτίσουν με τρανταχτά στοιχεία εχθρούς και φίλους, πως «ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…»

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απ΄το βιβλίο του Φώτη Γεωργίου που κυκλοφόρησε πριν από 12 χρόνια με τον τίτλο «Η Αναγγελία μιας καταγγελίας» Τα γραφόμενα του Φώτη πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους οι ανευθυνο-υπεύθυνοι και διχασμένοι εκπρόσωποι του “κυρίαρχου” λαού που για πολλές δεκαετίες “διαπραγματεύονται” το «Μακεδονικό ζήτημα» χωρίς την ιστορική μας πανοπλία και την 5η φάλαγγα.

«…Ο πολιτικός εφησυχασμός των προηγούμενων δεκαετιών έδωσε την ευκαιρία στους Σκοπιανούς, βήμα-βήμα, να εδραιώσουν το προπαγανδιστικό τους παιχνίδι. Υπήρχε περίοδος κατά την οποία οι αρμόδιοι έδιναν την εντύπωση ότι βρίσκονται σε κατάσταση βαριάς μορφής αυτισμού και είχαν αφήσει όλο το βάρος της εθνικής αυτής υπόθεσης, να το σηκώσουν μόνοι τους οι Έλληνες μετανάστες της Αυστραλίας και του Καναδά και ενίοτε κάποιος οξυδερκής επίσκοπος, με τον εμβόλιμο πατριωτικό του λόγο στο Κυριακάτικο κήρυγμα.

Τελευταία, η απίστευτη εμμονή και το θράσος των Σκοπιανών έχει σαν αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση ολόκληρου του Ελληνισμού με αυτό το ζήτημα. Η ανεύθυνη πολιτική δημαγωγία των Σκοπίων εξακολουθεί και σήμερα να μεταδίδει στις νέες γενιές το κληρονομημένο αυτό ιστορικό ψέμα, αδιαφορώντας για τις μελλοντικές συνέπειες.

Όμως το μόνο που πετυχαίνουν είναι η εκκόλαψη μιας εθνικιστικής έξαρσης στη χώρα τους, που ήδη έχει αρχίσει να διαβρώνει σαν σκουριά το μέταλλο της βαλκανικής συναδέλφωσης για την προώθηση της οποίας πρωτίστως η Ελλάδα ενδιαφέρεται χωρίς όμως την παραμικρή απεμπόλιση των ιστορικών και κληρονομικών της δικαιωμάτων.

Το μόνο δικαίωμα που έχουν οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι το δικαίωμα της επίσκεψης στα Ελληνικά μουσεία για να δουν ιδίοις όμασι τις αξιόπιστες ιστορικές πληροφορίες. Έτσι, από τη θέση του απροκατάληπτου παρατηρητή, θα διαπιστωθεί ότι τα γεγονότα αυτά συνέβαιναν στη Μακεδονία 1000 χρόνια και πλέον πριν εμφανιστούν οι πρόγονοί τους (οι Σλάβοι) στα Βαλκάνια…»

Ο Φώτης Γεωργίου είναι εκπαιδευτικός και κατάγεται από το Βροντερό Πρεσπών Φλώρινας.

Ο Ποιμήν


Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
4,5 rating
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 366 αξιολογήσεις)
Τέλειο84%
Πολύ καλό4%
Μέτριο2%
Φτωχό2%
Απαίσιο8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up