Οδηγίες προς “ναυτιλλομένους” (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Φέτος άργησε το χιόνι. Αλλά Φλώρινα χωρίς χιόνι δεν γίνεται. Ωραία η εικόνα στο γύρω βουνά και στον Σακουλέβα. Όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες (αρκετά μείον) δημιουργούν προβλήματα στη μετακίνηση των Φλωρινιωτών και στην κίνηση των αυτοκινήτων. Τα έξοδα λόγω θέρμανσης μεγαλώνουν. Γι’αυτό, όταν οι τοπικές ηγεσίες και οι δημοσιογράφοι ομιλούν στις τηλεοράσεις καλό είναι να τονίζουν τα παραπάνω (μπας και μας προσέξουν οι κυβερνώντες των Αθηνών) και μετά να λένε το κλασικό -πλέον- “Εμείς είμαστε συνηθισμένοι από τέτοια”.

Όταν περπατάμε σε πεζοδρόμια πρέπει να αποφεύγουμε τα σημεία που έχουν πάγο και να προτιμάμε τα σημεία που έχουν χιόνια. Στον παγο η τριβή είναι μικρότερη από την αντίστοιχη στο χιόνι. Να μη περπατάμε “κορδωμένοι και περήφανοι” αλλά ελαφρώς κυρτωμένοι και τα χέρια μας να μη ψάχνουν δίφραγκα στις τσέπες. Έτσι το κέντρο βάρους του σώματος μας θα είναι πιο χαμηλά και αυτο μας προσθέτει ευστάθεια.

Η οδήγηση με αυτοκίνητο (εννοείται με χιονολάστιχα) απαιτεί κι αυτή σωστές συμπεριφορές. Αν ο δρόμος είναι παγωμένος (συνήθως τις πρωινές ώρες), κινούμαστε με χαμηλή ταχύτητα, δεν επιταχύνουμε, ούτε φρενάρουμε απότομα. Αναπτύσσονται ροπές και υπάρχει κίνδυνος να βγούμε από τον δρόμο.

ΥΓ1: Πάντως το χιόνι κρύβει όλες τις αλητείες του δημοσίου βίου μας και παραγράφει ειδεχθή εγκλήματα π.χ. βιασμούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διαγράφονται μετά απο κάποια χρόνια οικονομικά εγκλήματα πολιτικών και βιαστών.

ΥΓ2: Μετά την αποκάλυψη της αθλήτριας Μπεκατώρου για τον βιασμό της από μεγαλοπαράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, άνοιξαν πολλά στόματα και από διάφορους χώρους, θέατρο-κινηματογράφος-τηλεόραση-μουσική-αθλητισμός αλλά και αλλού “ως καλά κρυμμένα μυστικά”.

ΥΓ3: Αυτή η κακοκαιρία ονομάστηκε από τους υπευθύνους “Μήδεια”. Από ότι θυμάμαι από την Τρίτη δημοτικού, στον Τροπαιούχο η Μήδεια σκότωσε τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον άντρα της Ιάσωνα. Ελπίζω αυτή η “Μήδεια”, η σημερινή, να μη θανατώσει κανέναν “νουνό”… Εγώ θα πρότεινα να ονομαστεί “Ιάσωνας”.

ΥΓ4: Έπρεπε να έχουμε δεύτερη ζωή για να διορθώσουμε τα λάθη της πρώτης (για αυτούς που κλέβουν, ρημάζουν, βιάζουν κλπ.)

Θανάσης Γερμανίδης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.