Οι αλυσίδες του νου (της Τάνιας Ώττα)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του είναι να φυλακίσει το μυαλό του, να χτίσει τείχη γύρω από τις σκέψεις του και να βάλει σε κλουβί τα όνειρά του. Το μυαλό πρέπει να είναι ελεύθερο, να σκέφτεται ελεύθερα και να αναπτύσσεται χωρίς δεσμά και πιέσεις που το οδηγούν σε λανθασμένες επιλογές.

Η ελευθερία της σκέψης είναι η δύναμη της προόδου. Ένα μυαλό αλυσοδεμένο, δέσμιο των κοινωνικών αντιλήψεων και στερεότυπων, υπόδουλο σκοτεινών και κλειστών ιδεών καταδικάζει το άτομο να ζει σαν φυλακισμένο.

Μπορεί να μην έχει αλυσίδες στα χέρια του, όμως οι αλυσίδες του μυαλού του τον κατευθύνουν σαν μαριονέτα σε πράξεις και αποφάσεις που δεν του ταιριάζουν.

Η ζωή του καθενός είναι δική του επιλογή. Ο καθένας με την διαφορετικότητά του πορεύεται και πράττει ανάλογα. Η κοινωνία πολύ συχνά δεν αγκαλιάζει το διαφορετικό αλλά το στοχοποιεί, το διαχωρίζει από το πλήθος που υπακούει στους δικούς της κανόνες. Κανόνες που δεν ταιριάζουν σε όλους τους ανθρώπους και δεν θέλουν να τους ακολουθήσουν.

Οι αλυσίδες του μυαλού εμποδίζουν την δημιουργικότητα του ατόμου, δεν του επιτρέπουν να τολμήσει αυτό που λαχταρά και να κατακτήσει έναν στόχο που όσο κι αν φαίνεται ακατόρθωτος, ίσως δεν είναι.

Είναι πολύ σημαντικό να τα βρεις με τον εαυτό σου, να πιστέψεις στις δυνάμεις σου και να αφήσεις το μυαλό σου ελεύθερο να σε οδηγήσει σε αυτά που επιθυμείς και σίγουρα σου αξίζουν.

Κανένα πρότυπο, καμία αντίληψη δεν είναι υποχρεωτικό να αλυσοδένει το μυαλό σου. Σπάσε τα δεσμά που σου επιβάλλουν κάποιοι και ζήσε μέσα στην κοινωνία ελεύθερα. Τόλμησε να κάνεις τη διαφορά μέσα στο πλήθος που ακολουθεί το ρεύμα γιατί φοβάται να μην πνιγεί.

Ξεχώρισε με το παράδειγμά σου και μην ακούς αυτά που θέλουν να σου επιβάλλουν όλοι όσοι θεωρούν ότι η δική τους γνώμη είναι και η σωστή. Αγάπησε τη διαφορετικότητά σου και ζήσε μ’ αυτήν σαν να είναι ευλογία. Αγάπησε τον εαυτό σου και πίστεψε σε σένα. Όταν αυτό που κάνεις το κάνεις με αξιοπρέπεια, εντιμότητα, σεβασμό και πίστη στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύεις, τότε να είσαι σίγουρος ότι είσαι σε καλό δρόμο.

Τάνια Ώττα

Τάνια Ώττα

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.