Οι απεργοί στη Μητρόπολη Αθηνών

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Μ. Πέμπτη. Η Ακολουθία των δώδεκα Ευαγγελίων έχει αρχίσει, όταν μία περίεργη ομάδα ντυμένη στα άσπρα κάνει την  εμφάνισή της  στη Μητρόπολη Αθηνών. Είναι οι απεργοί πείνας, ο Λάμπρος, η  Ειρήνη και ο Περικλής με τους συναδέλφους τους.

Η στιγμή της εισόδου συγκλονιστική! Το εκκλησίασμα παγώνει για λίγα λεπτά, μέχρι να συνειδητοποιήσει την ταυτότητα των πιστών που πλησιάζει ευλαβικά τον Σταυρό. 

Οι άνθρωποι της ΕΡΤ που  καλύπτουν τη λειτουργία αποστρέφουν την  κάμερα από τους απεργούς. Γιατί; Εκείνοι το ξέρουν μόνο!

Ο πρωθυπουργός μόλις αντιλαμβάνεται την παρουσία τους εγκαταλείπει με τη φρουρά του τον χώρο. Γιατί, άραγε; Έχει  κάτι να φοβηθεί;

Ο Αρχιεπίσκοπος σιωπά. Είχε αγνοήσει την επιστολή που του είχαν στείλει (Ανοιχτή Επιστολή Υγειονομικών Απεργών Πείνας προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΧΩΡΗΤΟΥ (choratouaxoritou.gr)). Τη χριστιανική διδασκαλία, όμως, πώς μπορεί να την αγνοεί; Το «αγαπάτε αλλήλους»( Μήπως η πανδημία κατήργησε το «αγαπάτε αλλήλους»; (news12.gr));

Ο κόσμος δεν χάνει την ευκαιρία να σφίξει το χέρι των σύγχρονων αγωνιστών. Δεν χάνει την ευκαιρία να τους δηλώσει την στήριξή του.

Και η αστυνομία στέκεται απόλυτα στο ύψος των περιστάσεων. Περιφρουρεί την τάξη διακριτικά!

Η παρουσία των απεργών  δεν ήταν τυχαία! Ο συμβολισμός εμφανής. Προσκυνούν τον σταυρό. Έναν σταυρό σαν αυτόν που σηκώνουν εδώ και 33 μέρες. Σαν αυτόν που σηκώνουν όλοι οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή από την 1η Σεπτέμβρη και  όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι που έβαλαν την Αυτοδιάθεσή τους πάνω από τον φόβο που τεχνηέντως καλλιεργήθηκε από αυτούς που τρέπονται σε φυγή  και από αυτούς που αποστρέφουν τις κάμερες μπροστά στην Αλήθεια.

Οι απεργοί είχαν προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό για τις προθέσεις τους στο υπόμνημα που είχαν καταθέσει την 18η Απριλίου, όταν περίμεναν υπό βροχή να γίνουν δεκτοί από αυτόν έξω από το μέγαρο Μαξίμου για ώρες (Κορωνοϊός / Στο Μέγαρο Μαξίμου οι υγειονομικοί απεργοί πείνας | Αυγή (avgi.gr)). Μάταια, βέβαια!

Τον είχαν προειδοποιήσει ότι μετά από 30 μέρες απεργίας περνούν στην 2 μέρα του Κόνδορα. Την ημέρα του κυνηγιού! «Όσο και να προσπαθήσετε να μας κρύψετε, δυστυχώς για εσάς αυτό έχει ήδη απλωθεί .Όσο πάει και μεγαλώνει. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και ταγμένοι σε ένα στόχο. Να επιστρέψουν άμεσα οι συνάδελφοί μας στη θέση τους και να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις».

Όσο οι ημέρες περνούν οι σωματικές δυνάμεις των απεργών εξασθενούν. Η ψυχή τους, όμως, έχει απόθεμα γενναιότητας. Ας ευχηθούμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα επέλθει η Ανάσταση των υγειονομικών, πριν να θρηνήσουμε απώλειες!

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *