Οι επιθυμίες (αξίζουν σεβασμό)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

-Σε ένα χωριό ζούσε ένας γέροντας με τους δυο γιους του, ο μεγάλος ήταν συνετός και οικονομικός, πάλευε να πολλαπλασιάσει την περιουσία του πατέρα. Ξόδευε ελάχιστα και αγωνιούσε πάντα να κρατά σε τάξη τα οικονομικά.

-Ο μικρός ήταν πονηρός και σπάταλος, ο πατέρας βλέποντας την κατάσταση ανησυχούσε πολύ, προσπάθησε πολλές φορές να τον συνετίσει μα δεν τα κατάφερε.

-Τα χρόνια κύλαγαν, ο γέροντας φτάνοντας στο τέλος της ζωής του άφησε μια ιδιόχειρη διαθήκη προκειμένου να διασφαλίσει τον μεγάλο γιο, η διαθήκη έγραφε: ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΟ ΜΟΥ.

-Ο μικρός βρήκε πρώτος την διαθήκη, με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια πρόσθεσε μπροστά την λέξη ΟΧΙ, έτσι η διαθήκη άλλαξε σε: ΟΧΙ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΟ ΜΟΥ.

-Ο μικρός γιος δεν έδειξε σεβασμό στην επιθυμία του πατέρα, εξαπάτησε τον μεγάλο αδελφό και απέκτησε όλη την περιουσία με ανέντιμο τρόπο.-

Κεντρική ιδέα: Υπάρχουν δύο «ζητήματα» σε αυτή τη ζωή: Το ένα είναι να μην μπορείς να αποκτήσεις αυτά που θέλεις και το άλλο να τα αποκτήσεις με ανέντιμο τρόπο.

Σπύρος Α. Ηλιάδης – Δημοσιογράφος – Εκδότης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 952 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.