Οι επικίνδυνοι Δεκανείς (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Από έναν Συνταγματάρχη δεν μπορείς να υποστείς μία μεγάλη βλάβη, από έναν Δεκανέα όμως τα πάντα μπορείς να περιμένεις. Έτσι μας διδάσκει η ιστορία και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ευπειθείς και ευπροσήγοροι. Κουβέντα δεν θέλω να ακούσω. Άκρα του τάφου σιωπή κι η πόλη μαρμαρώνει.

Όλοι είδαμε τι έπαθε η ανθρωπότητα από τον Αδόλφο Χίτλερ. Ξεκίνησε από δεκανέας και αιματοκύλισε την ανθρωπότητα, πενήντα εκατομμύρια νεκροί εξ’ αιτίας του χαμηλόβαθμου υπαξιωματικού. Πολύ επίφοβοι για την παγκόσμια τάξη οι Δεκανείς και οι Λοχίες, από εκεί κι απάνω επικρατεί τάξις και ασφάλεια καθ όλην την επικράτειαν.

Ξεκίνησε ο Αδόλφος (ελληνική λέξη από το αδελφός) από δεκανέας και κατέληξε Πρωθυπουργός την Βιομηχανικής Γερμανίας. Απλά και κατανοητά πράγματα.

Εγώ έχω έναν ξάδερφο που ήταν Δεκανέας και συνταξιοδοτήθηκε ως Ανθυπασπιστής, τι δεν καταλαβαίνετε; Ο, τι δεν καταλαβαίνετε να μου το λέτε.

Μπορεί να είσαι κλητήρας στην Τράπεζα και να καταλήξεις Διοικητής και μεγαλομέτοχος, συμβαίνουν αυτά. Εγώ δεν τα έχω δεί, αλλά για να λένε κάτι θα ξέρουν.

Ο Αδόλφος λοιπόν αφού κατέληξε απολύτως φυσιολογικά στην Καγκελαρία τα έβαλε με όλον τον κόσμο, ήξερε βλέπεις από τα παραγγέλματα στην παρέλαση. Πρώτη κίνηση ήταν να αρχίσει την κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητόδρομων. Μεροκάματα να δεί το μάτι σου. Με τι λεφτά; Ελάτε τώρα, μην κολλάτε τις λεπτομέρειες, αφήστε ανοιχτό το μυαλό σας.

Μετά του ήρθε η ιδέα να φιάξει τα περιώνυμα τάνκς Panzer. Απλές και φτηνές παραγωγές, το μόνο που τον δυσκόλευε ήταν οι κινητήρες και το πρόβλημα του το έλυσε η Αμερικανική εταιρεία Ford. Χιλιάδες μηχανές από το Detroit κατευθείαν στην κοιλάδα του Ρούρ. Βλέπετε εσείς κάτι περίεργο; Ελάτε, μην είστε καχύποπτοι και συνομοσιολόγοι, συμβαίνουν αυτά μεταξύ φίλων. Μην μεμψιμοιρείτε.

Μετά κηρύχτηκε ο πόλεμος και οι Γερμανοί πολεμούσαν με τα Panzer τους Αμερικανούς Γιάνκις. Όλα απλά και κατανοητά. Μάχαιραν έδωκες, μάχαιραν θα λάβεις, δεν πρόκειται να σου δώσουμε κανά πηρούνι να βγάλεις το μάτι σου.

Αφού νίκησαν οι Αμερικάνοι τους μισητούς Ναζί, σε λίγα χρόνια ξανάγιναν φίλοι. Το αίμα νερό δεν γίνεται. Σωστά, δεν μπορείς να κρατάς μούτρα για μια ζωή. ‘’Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν’’ που λέει και ο Σοφοκλής και το βεβαιώνει ανεπιφύλακτα και ο Πάπας από το Βατικανό.

Φίλοι πλέον για πάντα -amigos para siempre-, κουβέντα δεν θέλω να ακούσω. Εντάξει, μην ακούς, κοιμήσου κι ο covιd σου δουλεύει. Α, ρε τυχεράκια, μόνη σου αποστολή ο ύπνος, ο ύπνος και η πίστη. Έτσι μπράβο, να μας διευκολύνεις κι εμάς στη δουλειά μας, μην είσαι αχάριστος!

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.