«Οι καλοί πεθαίνουν νέοι» (αγγλική παροιμία)

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

«Οι καλοί πεθαίνουν νέοι» επαναλαμβάνω τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσω μέσα μου τον θάνατο ενός προσφιλούς προσώπου, που ο ξαφνικός χαμός του βύθισε στο πένθος τους οικείους του και πραγματικά σόκαρε την μικρή μας πόλη.

Είναι ο δικός μου τρόπος να αποχαιρετίσω έναν φίλο που δεν είδα ποτέ χωρίς χαμόγελο, μια αστείρευτη πηγή ενέργειας και αισιοδοξίας, έναν προοδευτικό άνθρωπο που κατάφερε να καταρρίψει τα κοινωνικά στερεότυπα με την ευγένεια και την αξιοπρέπειά του.

Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτή και, σχεδόν πάντα, με το πεπερασμένο της ανθρώπινης ύπαρξης ερχόμαστε σε επαφή μόνο στις περιπτώσεις αυτές που είτε χάνουμε αγαπημένα μας πρόσωπα είτε κινδυνεύουμε οι ίδιοι από κάποια αρρώστια.

Κάποτε ρώτησαν τον π. Παΐσιο γιατί ο Θεός επιτρέπει να πεθαίνουν τόσοι νέοι άνθρωποι; Εκείνος απάντησε πως «ο Θεός παίρνει τον κάθε άνθρωπο στην καλύτερη στιγμή της ζωής του, για να σώσει την ψυχή του. Είναι δηλαδή σαν να λέει ο Θεός: «Μην κουράζεσθε, αρκεί η καλή διάθεση που έχετε». Άλλον, επειδή είναι πολύ καλός, τον διαλέγει και τον παίρνει κοντά Του, γιατί ο παράδεισος χρειάζεται μπουμπούκια».

Δεν ξέρω αν μπορούν τα παραπάνω λόγια να καταπραΰνουν την ψυχή και να απαλύνουν τον πόνο, είναι όμως ένα παρηγορητικό απόσπασμα που εύχομαι να ισχύει…

Υ.Γ. Θα θυμάμαι τους ευρηματικούς χαρακτηρισμούς σου και θα γελάω, θα σε βλέπω νοερά να σέρνεις τον χορό και θα σε καμαρώνω… Καλή αντάμωση!

Αρετή Κοσμοπούλου – Φιλόλογος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 915 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *