Οι κλέφτες και… οι κλέφτες ή «Το λευκό δεν είναι σώνει και καλά το χρώμα της αθωότητας…» – ΗΧΩλόγιο

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ένας καλός φίλος, αγαπημένοι μου, μου έστειλε μερικές σκέψεις οι οποίες, λέει, αποδίδονται στον Βολταίρο. Παρ’ ότι έκανα την έρευνά μου, δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω αν πράγματι οι σκέψεις αυτές προέρχονται από τον Γάλλο φιλόσοφο, συγγραφέα και ιστορικό. Εν πάση περιπτώσει, δεν έχει καμία σημασία η προέλευσή τους. Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το περιεχόμενό τους, το οποίο βρήκα ότι είναι πολύ αληθινό. Για του λόγου το αληθές, σας τις παραθέτω:

«Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη κλεπτών: – Ο κοινός κλέπτης είναι αυτός που σας κλέβει τα χρήματά σας, το πορτοφόλι σας, το ρολόι σας κλπ. – Ο κλέπτης πολιτικός είναι αυτός που σας κλέβει το μέλλον σας, τη γνώση σας, τον μισθό σας, την εκπαίδευσή σας, την υγεία σας, τη δύναμή σας, το χαμόγελό σας κλπ. – Μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο τύπων κλεπτών, είναι ότι ο κοινός κλέφτης σας επιλέγει για να σας κλέψει, ενώ τον πολιτικό κλέφτη είστε εσείς που τον διαλέγετε για να σας κλέψει. – Και η άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι τον κοινό κλέφτη συνήθως τον πιάνει η αστυνομία, ενώ ο πολιτικός κλέπτης πολύ συχνά προστατεύεται από συνοδεία αστυνομίας…»

Παρακαλώ, αγαπημένοι μου, να προσέξετε τη διατύπωση. Ο Βολταίρος δεν αναφέρεται σε κατάχρηση δημοσίου χρήματος, ούτε όμως σε ιδεολογίες. Απλά χαρακτηρίζει τους πολιτικούς συλλήβδην «κλέφτες»γιατί, όντως, με τις πολιτικές τους, κλέβουν το μέλλον σου, αλλά κυριότερα το μέλλον των παιδιών σου, για το οποίο δουλεύεις προκειμένου να τους εξασφαλίσεις μια καλύτερη ζωή.

Σαν συνταξιούχος δασκάλα που είμαι, αγαπημένοι μου, μου αρέσει να απλοποιώ τα προβλήματα. Παρακαλώ, ακολουθήστε τον συλλογισμό μου. Σήμερα, το δημόσιο χρέος, δηλαδή αυτό που χρωστά η χώρα μας, είναι πάνω κάτω 325 δισεκατομμύρια ευρώ! Με απλά λόγια, κάθε Έλληνας, ακόμα και το νεογέννητο που θα γεννηθεί σήμερα, κουβαλάει στην πλάτη του ένα χρέος 32.500 ευρώ, τα οποία κάποτε πρέπει να αποπληρώσουμε στους δανειστές μας.

Δηλαδή μια τριμελής οικογένεια χρωστά, έστω και αν δεν το έχει συνειδητοποιήσει, 3 επί 32.500 = 97.500 ευρώ! Να μην βάλουμε μέσα και τα στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια που μπορεί να έχει! Πόσοι ψηφοφόροι νομίζετε ότι έχουν συνειδητοποιήσει αυτήν την πολύ απλή αλλά οδυνηρή αλήθεια; Καμία δημοσκόπηση δεν έχει αποτυπώσει μέχρι σήμερα σχετικά το ποσοστό αυτό, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ χαμηλό.

Πάμε όμως παρακάτω, αγαπημένοι μου. Αν τους ρωτήσουμε για το πώς δημιουργήθηκε αυτό το τεράστιο δημόσιο χρέος, το οποίο χρωστάμε όλοι και ο καθένας χωριστά, είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη πλειονότητα θα μας δώσει την ίδια απάντηση: Τα λεφτά τα έφαγαν η Siemens, η Novartis, τα εξοπλιστικά, οι Πολιτικοί, ο Τσοχατζόπουλος, τα Κόμματα, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι Εργολάβοι, οι ολιγάρχες κ.ο.κ.

Βλέπετε, αυτή είναι η άποψη που επικρατεί, την οποία έχουν καλλιεργήσει τόσο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και οι Πολιτικοί μας. Αυτό τους βολεύει, γιατί έτσι μπορούν να διαχειρίζονται την κατάσταση προς όφελός τους. Μετά την παραπάνω ανάλυση, αγαπημένοι μου, προκύπτει φυσικά το αμείλικτο ερώτημα: Πού πήγαν τα λεφτά αυτά, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το τεράστιο και δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος;

Ένα μικρό μέρος πήγε φυσικά στα σκάνδαλα που προανέφερα, αλλά δυστυχώς το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος σπαταλήθηκε σε αλόγιστες παροχές προκειμένου οι εκάστοτε κυβερνώντες να εξασφαλίσουν μόνο την επανεκλογή τους. Όσοι πολιτικοί προσπάθησαν να μιλήσουν με ειλικρίνεια, βρέθηκαν εκτός πολιτικής.

Ποιος, λοιπόν, φταίει για όσα μας συμβαίνουν; Εμείς, φυσικά, που επιλέγουμε με τη ψήφο μας τους «κλέφτες» που κλέβουν το παρόν και το μέλλον μας. Ελάτε να δούμε ένα άλλο παράδειγμα, που επιβεβαιώνει ότι οι πολιτικοί μας αποπροσανατολίζουν ώστε να παίζουμε στο δικό τους γήπεδο, με τους δικούς τους κανόνες και με στημένο διαιτητή.

Τους τελευταίους μήνες, στην επικαιρότητα κυριάρχησε η υπόθεση Novartis. Πρωτοσέλιδα, αναλύσεις, αντίγραφα των καταθέσεων, ανάμειξη του FBI. Δηλαδή, όλα τα συστατικά για μια «σκανδαλώδη» ιστορία. Σαν υπόθεση εργασίας ας δεχτούμε ότι όλα όσα καταμαρτυρούν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες είναι απολύτως ακριβή. Τα δέχομαι, έτσι σαν υπόθεση εργασίας, προκειμένου να κατανοήσουμε τις ταχυδακτυλουργικές ικανότητες των πολιτικών που θα τις ζήλευαν ακόμα και οι διασημότεροι εξπέρ της ψευδαίσθησης όπως ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και οι Πεν και Τέλλερ.

Αν αθροίσουμε όλα τα χρήματα που υποτίθεται ότι πήραν όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, δεν ξεπερνάμε το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό το ποσό είναι σταγόνα στον ωκεανό των δισεκατομμυρίων που φαγώθηκαν στην υγεία την ίδια περίοδο. Με συντηρητικούς υπολογισμούς, η σπατάλη αγγίζει περίπου τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ποιοι έφαγαν αυτά τα χρήματα; Φαρμακοβιομηχανίες, ξένες και ελληνικές, φαρμακαποθήκες, φαρμακοποιοί, γιατροί, εργαστήρια, κλινικές και εν γένει όσοι εμπλέκονται στο πάρτι της υγείας, που όλοι ζήσαμε και που ακόμα ζούμε. Παρ’ όλες τις προσπάθειες, ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να γίνεται υπερβολική και περιττή συνταγογράφηση, διπλάσιες καισαρικές από τον μέσο όρο της Ευρώπης, περιττές εξετάσεις και συνεχώς εφευρίσκονται νέοι τρόποι για την κατάχρηση της φυσικής αδυναμίας που όλοι έχουμε στο θέμα της υγείας.

Έτσι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση της Novartis. Όλοι επικεντρωθήκαμε στην ανάμειξη των πολιτικών προσώπων και χάνουμε την ουσία της υπόθεσης. Φυσικά, ο τυχόν χρηματισμός πολιτικών προσώπων, ακόμα και με μικροποσά, είναι και πρέπει να είναι κατακριτέος, αλλά παράλληλα δεν πρέπει να χάνουμε τον πραγματικό στόχο. Εξάλλου, η έρευνα για τη Novartis που ξεκίνησε στις ΗΠΑ είχε στόχο τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας για τη διεύρυνση της επιρροής της και την προώθηση των προϊόντων της. Η τυχόν εμπλοκή πολιτικών προσώπων που βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Κύριος στόχος ήταν η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση μέσω του εκμαυλισμού των γιατρών με χρήματα, ταξίδια, δώρα και ό,τι άλλο επιθυμούσαν. Όμως, σε αυτόν τον στόχο συμβάλαμε ΌΛΟΙ. Έχω κρατημένο στο αρχείο μου ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2009, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση στην Ελλάδα. Έγραφε ο Αντώνης Καρακούσης στο ΒΗΜΑ για το θέμα αυτό:

«…Με τα χρόνια επεκτάθηκε και τώρα δείχνει να έχει λάβει χαρακτηριστικά οργανωμένης παρέμβασης σε ολόκληρο το σύστημα Υγείας. Η δομή του είναι πυραμιδοειδής. Ξεκινά από τις πανεπιστημιακές κλινικές, οι οποίες δίνουν τη γραμμή για τα νέα και ακριβά φάρμακα, και επεκτείνεται στις κατώτερες βαθμίδες, κατατρώγοντας ως άλλη ενδημική νόσος τα σωθικά του παραπαίοντος Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι δημόσιες δαπάνες Υγείας, με την ευθύνη και των γιατρών, εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια με τρελούς ρυθμούς, μοναδικούς στον κόσμο. Έχουν πλέον ξεπεράσει εκείνες της εθνικής άμυνας και αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες πηγές τροφοδότησης των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους… Αγγίζει τα όρια του οργανωμένου εγκλήματος και επί της ουσίας η συνδυασμένη δράση δεν διαφέρει σε τίποτε από εκείνη των κοινών ληστών. Με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση οι ληστές φορούν κοστούμια και αθώες άσπρες μπλούζες».

Για να ολοκληρώσουμε το θέμα των φαρμάκων, αγαπημένοι μου, και της σημερινής κατάστασης, θέλω να σας θυμίσω ότι είμαστε η χώρα της Ευρώπης με το μικρότερο ποσοστό γενόσημων φαρμάκων. Η αυξημένη χρήση γενόσημων θα περιόριζε σημαντικά τη φαρμακευτική δαπάνη. Ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή;

Είναι οι φαρμακοποιοί, που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι τα γενόσημα δεν είναι κατάλληλα για τους Έλληνες, και οι δημοσιογράφοι που τους έβγαζαν συνεχώς στα κανάλια και τρόμαξαν τον κοσμάκη, ο οποίος στο θέμα της υγείας, δικαιολογημένα, έχει ευαισθησίες και ανησυχίες.

Δυστυχώς, όμως, αυτός ο κακά ενημερωμένος κόσμος θα κληθεί κάποια στιγμή να ψηφίσει και πάλι και ουσιαστικά να διαλέξει τον πολιτικό στον οποίο θα εμπιστευθεί το μέλλον του.

Και κλείνω, αγαπημένοι μου, με τα λόγια του Ουίνστον Τσώρτσιλ, που πιστεύω ότι ταιριάζουν στην περίπτωσή μας:

«Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της Δημοκρατίας, είναι μια πεντάλεπτη συζήτηση με τον μέσο ψηφοφόρο».

Παντού και πάντοτε το ίδιο πρόβλημα: Άγνοια!

Με αγάπη εύα


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.