Οι κρυφές σελίδες, οι μισές αλήθειες, τα μεγάλα ψέματα – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στη σκιά της εντεινόμενης κρίσης στην Ουκρανία συναντήθηκαν στο Μόναχο, στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια, πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και  πήρε μέρος σε μια συζήτηση με θέμα τους κινδύνους που απειλούν τη δημοκρατία. Τα όσα είπε, είναι δημοσιευμένα στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού. 

Αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς όταν τα διαβάσει είναι  ότι στόχος του πρωθυπουργού ήταν ένας και μοναδικός: Να πείσει ξένους συνομιλητές, οι οποίοι λίγο πολύ έχουν την ίδια αντίληψη και κυρίως, δεν γνωρίζουν τις άλλες, πραγματικές, πτυχές των γεγονότων ότι για όλα τα κακά που συνέβησαν στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία φταίει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019). 

Είπε μάλιστα αρατηριστικά ότι «θα ήταν «επικίνδυνο» αυτό το κόμμα να ξανακυβερνήσει». 

Όμως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν απευθύνεται σε τέτοιο κοινό, «πηδάει σελίδες» και παρακάμπτει ή αποκρύπτει γεγονότα. Ετσι, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «λέω μισές αλήθειες», διαστρέβλωσε με μεγάλη άνεση την πραγματικότητα, καταλήγοντας να πει και μεγάλα ψέματα: Ο πρωθυπουργός είπε ότι το 2010 η Ελλάδα «βρισκόταν αντιμέτωπη με μια τεράστια οικονομική κρίση» (δεν είπε τη λέξη «χρεοκοπία»), η οποία οδήγησε «σε πολλά προγράμματα διάσωσης» (απέφυγε τη λέξη «Μνημόνια»), έφερε λιτότητα και «δυσαρέσκεια των πολιτών προς τις εγχώριες ελίτ και προς αυτούς που-δικαίως ή αδίκως θεωρούνταν υπεύθυνοι για τα μέτρα λιτότητας που υπέστησαν». 

Ο κ. Μητσοτάκης πάει κατευθείαν στο 2010, δηλαδή όταν εκδηλώθηκε η κρίση και επήλθε η χρεοκοπία. Κανείς από το ακροατήριο δεν του έκανε την απλή ερώτηση: «Μα πώς προέκυψε η ρεωκοπία; Τι έγινε; Δηλαδή, ξυπνήσατε ένα πρωί και είδατε ότι χρεοκοπήσατε; Ποια κυβέρνηση ευθύνεται γι’ αυτήν την εξέλιξη; Μήπως ήταν του δικού σας  κόμματος;». 

Αν του έθετε κάποιος αυτήν την ερώτηση δεν θα μπορούσε να αποκρύψει ότι από το 2004 έως το 2009 κυβερνούσε το δικό του κόμμα το οποίο «προετοίμασε» τη χρεοκοπία του 2010 .Πρώτα με τη “μέθοδο Δούκα”, δηλαδή με το «δώσε και μένα μπάρμπα», που επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο και δεν αφορά, φυσικά, μόνο όσα απεχθή συνέβησαν στην Ηλεία με τις πυρκαγιές του 2007. 

Και μετά, αφού είχαν τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, δεν τόλμησαν να πάρουν κανένα μέτρο, ακόμα και όταν ο πλέον αρμόδιος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος τους προειδοποιούσε ότι η χρεοκοπία είναι μπροστά στην πόρτα. Είχε επικρατήσει η λογική του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή “άστα για αργότερα”. 

 Στη συνέχεια της ομιλίας του  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού πήδηξε πάλι κάμποσες σελίδες πήγε κατευθείαν από το 2010 στο 2015 και είπε: «Το αποτέλεσμα ήταν ότι το 2015 εξελέγη η πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση στην Ευρώπη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Δεν είπε λέξη για το τι μεσολάβησε μεταξύ 2010 και 2015. Και αν τον ρωτούσαν: «ποιος κυβέρνησε από το 2012 έως το 2014 πριν  έρθει ο “λαϊκιστικός” ΣΥΡΙΖΑ;»  θα ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει «Η Ν.Δ, το δικό μου κόμμα». 

Κι αν ο ακροατής συνέχιζε: «μήπως θυμάστε ποιος έλεγε ότι σκίζει μνημόνια κάθε μέρα κάθε ώρα κάθε λεπτό και σελίδα με σελίδα;», ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαζόταν να πει «ένας πρωθυπουργός από το δικό μου κόμμα, ο Αντώνης Σαμαράς». 

Κι αν ακροατής ήταν λίγο πιο επίμονος και τον ρωτούσε «εσείς που ήσασταν εκείνη την περίοδο; Αντιδράσατε ποτέ σε αυτά τα λαϊκιστικά που προέρχονταν από το δικό σας  κόμμα;» ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να απαντήσει: «Ήμουνα κι εγώ εκεί και μάλιστα  πρωτοκλασάτος υπουργός»! 

Αφού, λοιπόν, «πήδηξε» με μεγάλη ευκολία από το 2010 στο 2015,με την ίδια ευκολία «πήδηξε» και στο 2019. Και δεν είπε ούτε μισή λέξη για το πώς η «πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση στην Ευρώπη», του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, μέσα στα τόσα αρνητικά της, έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια και άφησε μαξιλάρι 36 δισεκατομμύρια», με τα οποία ο κυριάκος Μητσοτάκης «έκανε παιχνίδι» μέσα στην πανδημία, μοιράζοντας σε έχοντες και μη.

Μάστορας στην απόκρυψη της πραγματικότητας και στο ψέμα ο κ. Μητσοτάκης. Τελικά έφτασε και σε αυτό που ήθελε να κάνει εξαρχής, για να είναι και μέσα στο αντικείμενο της συζήτησης και είπε: «Πιστεύω ότι υπήρξαν προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη»

Αν αυτό έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Πρωθυπουργέ, η δική σας κυβέρνηση τι κάνει; Δεν είναι  αλήθεια ότι η συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης σας υποστηρίζει αποκρύπτοντας όσα δεν σας συμφέρουν; Τι ήταν η λίστα Πέτσα; Γιατί διώκεται η εισαγγελέας που ερεύνησε το σκάνδαλο Νοβάρτις; Γιατί διώκονται μη αρεστοί σε σας δημοσιογράφοι, που ερεύνησαν το ίδιο σκάνδαλο; Μήπως γνωρίζετε σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα σας στον παγκόσμιο δείκτη για την Ελευθερία του τύπου;». 

Είναι αλήθεια ότι εκεί που μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης δεν υπήρχε περίπτωση να τον διακόψει κανένας και του κάνει τέτοιου είδους ερωτήσεις. Γι’ αυτό με μεγάλη άνεση απέκρυψε γεγονότα και είπε μισές αλήθειες, που ισοδυναμούν με μεγάλα ψέματα και ένα ψέμα, λέει ο λαός, γίνεται αλήθεια όταν αρχίζεις να το πιστεύεις εσύ που το λες

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.