Οι κυβέρνηση μοιράζει προεκλογικά PASS “για κάθε νόσον”

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ήταν μια εποχή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του δήλωναν «φιλελεύθεροι», «μεταρρυθμιστές» και «εκσυγχρονιστές» και σαν τέτοιοι έπνεαν τα μένεα κατά των «αναχρονιστών» αριστερών, που έδιναν επιδόματα, γιατί ήθελαν να εξαγοράσουν τους ψηφοφόρους.

«Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν τη ζωή στα χέρια τους» έλεγε ο κ. Μητσοτάκης όντας αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Τα χρόνια όμως πέρασαν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός, ξέχασε τα όσα έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ προσφοράς επιδομάτων.

Βέβαια έχουν μπόλικες δικαιολογίες για την επιδοματική πολιτική που ασκούν. «Είναι έκτακτες οι συνθήκες» λένε ακόμα και οι πιο νεοφιλελεύθεροι σύμβουλοι και υπουργοί του.

Εντάξει, η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες είναι όντως έκτακτες αλλά γίνονται ακόμα πιο έκτακτες τώρα που έρχονται οι εκλογές. Είναι γνωστό πως οι εκλογές δεν κερδίζονται μόνο με φιλελεύθερες αρλούμπες. Όπως και να το δει κανείς, χρειάζεται και λίγος, για να μην πω πολύς, λαϊκισμός.

Εκείνο όμως που χρειάζεται περισσότερο από όλα είναι να εξαγοραστούν πάση θυσία οι ψηφοφόροι.

Το κακό είναι ότι πρόκειται για τους ίδιους ψηφοφόρους που άκουγαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στην προεκλογική περίοδο του 2019 ότι «η μιζέρια δεν αλλάζει με προεκλογικά επιδόματα». Και αν τότε τα προεκλογικά επιδόματα τα έδινε η «λαϊκίστικη» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ε, τώρα τα δίνει η «μεταρρυθμιστική» κυβέρνηση τους Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βέβαια θα ήταν πολύ αφελές να ισχυριστεί κανείς ότι οι παροχές και οι υποσχέσεις δεν παίζουν ρόλο στις εκλογές. Αν δεν έπαιζαν, δεν θα είχαμε τόσους Μαυρογιαλούρους.

Όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και υπάρχει πιθανότητα όσοι ποντάρουν στην εξαγορά των ψηφοφόρων με τις κλασικές παλαιοκομματικές μεθόδους να διαψευστούν.

Ένα σωρό παραδείγματα τόσο από το απώτερο όσο και από το πρόσφατο παρελθόν δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα μπορεί να αντιδράσει αρνητικά και να απορρίψει όσους αποπειρώνται να το εξαγοράσουν με παροχές και μέτρα προεκλογικού χαρακτήρα.

Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, στην προεκλογική περίοδο του 1981 περιόδευε σε όλη την Ελλάδα και μοίραζε στους αγρότες επιταγές της (τότε) ΕΟΚ. Αποτέλεσμα; Η ΝΔ στις εκλογές έπαθε μεγάλη συντριβή..

Η κυβέρνηση Σημίτη το Σεπτέμβριο του 2003 ανακοίνωσε ένα μεγάλο πακέτο παροχών, από το οποίο, είναι αλήθεια, επωφελήθηκαν πολλές κοινωνικές ομάδες. Το ΠΑΣΟΚ όμως, λίγους μήνες αργότερα έχασε τις εκλογές.

Τι θέλει να μας πει ο μύθος;

Αν οι ψηφοφόροι αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαγοράσει την ψήφο τους με οποιοδήποτε τρόπο, μπορεί και να μην αντιδράσουν όπως περιμένει η κυβέρνηση.

Λένε πως «Τα σκυλιά συνήθως ακολουθούν αυτόν που τα ταΐζει». Αλλά ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι οι πολίτες δεν θα διαψεύσουν στην κάλπη τη βεβαιότητα που εκφράζει αυτή η ρήση.

Αυτό καλό θα ήταν να το έχει κατά νου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίο κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία σαν ο πρωθυπουργός των pass, «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν εν τω λαώ»!

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *