Οι λυκοφιλίες (του Κωνσταντίνου Τζέκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πριν μερικά χρόνια, ο Ιγνάτιος Ραμονέ, Ισπανός διπλωμάτης στο μνημειώδες έργο του «Η Γεωπολιτική του χάους» αναφέρει ότι οι τοπικές κυβερνήσεις των διαφόρων κρατών είναι δέκατες στη σειρά ιεραρχίας, αναφορικά με την  επιρροή τους,  μέσα στη ίδια τους τη χώρα. Βέβαια σήμερα η γεωπολιτική άλλαξε και το νέο δόγμα είναι η γεωοικονομία, αλλά αυτή η διαφοροποίηση δεν άλλαξε τη σειρά επιρροής.

Ο λαός κατά τον Ισπανό διπλωμάτη ψηφίζει, όμως, άλλα κέντρα αποφασίζουν για τις τύχες του. Αναφέρει τα καρτέλ πετρελαίου και φυσικού αερίου, το εμπόριο όπλων, το εμπόριο ναρκωτικών, το εμπόριο λευκής σάρκας, την εκκλησία, τις διάφορες μυστικιστικές πανίσχυρες οργανώσεις κλπ. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο, αλλά σίγουρα έχει κάποιο δίκιο.

Από την άλλη η αριστερά, ποτέ δεν είχε κυβερνήσει τη χώρα μας και επηρεασμένη από την εποχή του εμφύλιου και της Αμερικάνικης επέμβασης, είτε στο Κυπριακό, είτε στα εξωτερικά μας θέματα, πρωτοστατούσε με κινήματα και με ανάλογα συνθήματα, όπως «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «έξω οι βάσεις του θανάτου» κλπ.

Η άνοδος της αριστεράς στη χώρα μας και η διακυβέρνηση της  από την αριστερά, εδώ και πολλά  χρόνια, άλλαξε το στρατηγικό της καταφύγιο, που ήταν η απομόνωση της χώρας από τους ισχυρούς  και έτσι παρατηρούμε στροφή της και θερμούς εναγκαλισμούς μ’ αυτούς, που πριν χρόνια τους αποκαλούσε φονιάδες. Επίσης συνειδητοποίησε η αριστερά, ότι οι συμμαχίες καθιστούν τη χώρα ασφαλή, αφού στη διεθνή κονίστρα, δεν υπάρχει χωροφύλακας που να ανακόπτει τις ορέξεις εθνικιστικών κυβερνήσεων ιδίως σε χώρες που αισθάνονται απομονωμένες όπως πχ. η Τουρκία.

Αισθανόμενοι οι ισχυροί ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής σύμμαχος, έστω και με σχέση λυκοφιλίας και αισθανόμενη μια στροφή της Τουρκίας του Ερντογκάν προς τον Μουσουλμανισμό, αφού αποκήρυξε τον Κεμάλ και οδηγεί τη χώρα του σε ένα θρησκευτικό ντελίριο, αρχίζουν και χαϊδεύουν την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, που κατά κοινή ομολογία, συμπεριφέρεται σε γενικές γραμμές σαν το καλό και υπάκουο παιδί στη διεθνή κονίστρα.

Το χρέος της χώρας μας είναι ένα και απλό. Είναι ευκαιρία να απαιτήσει σε αντιστάθμισμα όσων παραχωρήσει, για το εθνικό καλό, να επιλυθούν προς το συμφέρον μας, όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις με τους γείτονες. Υφαλοκρηπίδα, αιγιαλίτιδα ζώνη, σύνορα στο βόρειο Αιγαίο, Κυπριακό, θα μπορούσε να βρίσκονται στην ατζέντα διαβούλευσης.

Η πολιτική του «μίμου άπτου», που είχε ονομασθεί «άψογη στάση», πρέπει να εγκαταλειφθεί. Είναι το σωστό timing και οι άνεμοι ούριοι. Ας βάλουμε πανιά και νάτην η Ιθάκη, θα αρχίσει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

Κωνσταντίνος Τζέκης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.