Οι Μαυρογιαλούροι ζουν! Αυτοί μας οδηγούν! – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Χθες αποπέμφθηκε ο Σπήλιος Λιβανός, υπουργός Αγροτικής πολιτικής, επειδή σε συζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, χαρακτήρισε, γελώντας κυνικά, «εποποιία» το γεγονός ότι η κυβέρνηση Καραμανλή το 2007, στις μεγάλες πυρκαγιές που κατέκαυσαν την Ηλeία και στοίχισαν τη ζωή σε 84 συνανθρώπους μας, «εξαγόρασε» ψηφοφόρους επειδή κατέβηκε με τσάντες γεμάτες χιλιάρικα και τα μοίραζε στους πυρόπληκτους και γενικά σε «όποιον τους έλεγε καλημέρα». Κυβερνητικές πηγές είπαν ότι τέτοιες συμπεριφορές «δεν συνάδουν με τον αξιακό κώδικα του πρωθυπουργού». Ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής αντικαταστάθηκε. 

Δεν πρόλαβε, όμως ο πρωθυπουργός να διορίσει τον αντικαταστάτη του κ. Λιβανού και αποκαλύπτεται ότι και αυτός, ο νέος υπουργός Γ. Γεωργαντάς, δεν έχει μεν μοιράσει τριχίλιαρα ως υπουργός, αλλά έχει εκφράσει με άλλα λόγια το 2012, το πώς  εκεί στη Ν.Δ. γίνεται η εξαγορά ψηφοφόρων: «Επίσης καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που βόλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ… Σε αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν την μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει, ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν».  

Αυτά ακούγεται να λέει στο βίντεο  ο κ. Γεωργαντάς αλλά μέχρι στιγμής  παραμένει στη θέση του.

Όμως ο Σπύρος Λιβανός και ο Πέτρος Δούκας θα έλεγα ότι στάθηκαν άτυχοι. Άλλος ήταν ο λόγος που έφερε αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου: Το γεγονός ότι το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου εκτινάχτηκε στα ύψη προκαλεί τεράστια ανησυχία στον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του. Οι παροχές στις οποίες βασίζονται για να κερδίσουν τις εκλογές με την αύξηση του επιτοκίου γίνονται εκ των πραγμάτων πιο δύσκολες και η επιτήρηση των Βρυξελλών θα αγριέψει. 

Χρειάζονταν επειγόντως λοιπόν έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να «γυρίσουν το παιχνίδι», όπως είπε ότι έκανε o Πέτρος Δούκας μοιράζοντας τα τριχίλιαρα το 2007. Τα πράγματα είναι δύσκολα για την κυβέρνηση. Η φθορά της δεν κρύβεται πλέον ούτε καν στις ευνοϊκές για το κυβερνών κόμμα δημοσκοπήσεις. 

Ο χυδαίος διάλογος μεταξύ του Π. Δούκα και το Σ. Λιβανού που μαγνητοσκοπήθηκε και δημοσιοποιήθηκε δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον πρωθυπουργό, γιατί πρόσφατα και με δική του εντολή, όπως προπαγανδίστηκε, μοιράστηκαν διχίλιαρα στους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό και χάρη στη δική του γενναιοδωρία, όπως προβάλλεται, μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ. 

Η αναγκαστική παραίτηση του Σπ. Λιβανού και λίγο αργότερα η διαγραφή του Π. Δούκα ήταν για τον Κ. Μητσοτάκη ένας τρόπος να τονώσει το καταρρακωμένο ηγετικό του προφίλ και να αποπροσανατολίσει (ποιος χιονιάς και ποιος Φουρθιώτης;). Να απευθυνθεί στο κεντρώο ακροατήριο που το γοήτευσε στις εκλογές του 2019 με μήνυμα ότι θα δείξει μηδενική ανοχή στον πολιτικαντισμό και παλαιοκομματισμό του Καραμανλή. 

Επειδή όμως, όπως λέει ο λαός «κάθε θαύμα κρατάει τρεις ημέρες» και αυτό το επικοινωνιακό θαύμα του πρωθυπουργού θα κρατήσει τρεις μέρες, το πολύ. Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι τίποτε άλλο παρά  ο συνεχιστής της παλιάς ΝΔ. Ο εκσυγχρονισμός της είναι επιφανειακός και κούφιος. 

Αποδεικνύεται συνεχώς πως οι Μαυρογιαλούροι είναι πανταχού και παρόντες. Αυτό δε που εκπροσωπούν παραμένει κυρίαρχο στο κυβερνών κόμμα. Η διαφήμιση της εταιρείας του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη (Ελληνική Αγωγή) από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, είναι το τελευταίο παράδειγμα. 

Λιβανοί και Δούκες στη ΝΔ υπάρχουν πολλοί. Και στο δρόμο προς τις εκλογές θα τους βρίσκει συνεχώς μπροστά του ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος, άλλωστε, τους μοιάζει, στην πελατειακή κουλτούρα. Στο μόνο που διαφέρει είναι τo γεγονός ότι το επικοινωνιακό του επιτελείο είναι πιο οργανωμένο και οι φίλοι του πιο ισχυροί. 

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.