Οι παράλογες και άδικες απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό που δημιουργούν αμφισβητήσεις

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στα ταξί κολλάει, ενώ στα λεωφορεία, στα τρένα και γενικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς ΔΕΝ κολλάει.

Στα είδη διατροφής, Super Market, ζαχαροπλαστεία και τα άλλα είδη διατροφής ΔΕΝ κολλάει, ενώ σε όλα τα άλλα καταστήματα κολλάει.

Στα ηλεκτρικά και υδραυλικά είδη που πιθανόν να χρειαστούν κάποια στιγμή επειγόντως σε κάθε σπίτι, απαγορεύεται στους ιδιώτες να ψωνίσουν, όμως στους επαγγελματίες επιτρέπεται.

Εντελώς ακατανόητες είναι και οι απαγορεύσεις στη θάλασσα (ψάρεμα), κυνήγι στο δάσος, στο βουνό ή ένας περίπατος σε κάποια εξοχική περιοχή, εκεί δηλαδή που δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μικρόβια και που δεν κυκλοφορεί ο κόσμος μαζικά.

Κι ενώ ο κόσμος έχει πειθαρχήσει και τηρούνται τα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις κ.λ.π.) επειδή έχει τρομοκρατηθεί από τον ιό και από τα πρόστιμα, τότε γιατί τόσες απαγορεύσεις;

Θα πουν κάποιοι ότι δεν υπακούνε όλοι και δεν τηρούν τα μέτρα. Αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί με μια διακριτική σύσταση ή υπενθύμιση από τους εντεταλμένους γι’αυτό το σκοπό αστυνομικούς ή άλλους κι όχι βέβαια τιμωρίες με τσουχτερά πρόστιμα ή ακόμα και χρήση βίας, τα οποία μας κάνουν να υποψιαζόμαστε, ότι πίσω από τον ιό κρύβονται άλλες σκοπιμότητες.

Με δεδομένο λοιπόν την τήρηση των μέτρων κι εφόσον αυτά είναι αποτελεσματικά και μας προφυλάσσουν, (ή μήπως όχι; ) τότε για ποιό λόγο να στερούμαστε την ελευθερία των καθημερινών μας κινήσεων; Για ποιο λόγο να απαγορεύεται να μετακινηθεί η οικογένεια με το ιδιωτικό της αυτοκίνητο για να πάει όπου θέλει;

Αλλά το πιο εξοργιστικό που θίγει την αξιοπρέπεια μας είναι το ότι πρέπει να δηλώνουμε πού θα πάμε, λες και είμαστε κρατούμενοι. Και φυσικά είμαστε κρατούμενοι με το λεγόμενο Lockdown που είναι ανυπόφορο και που μόνο γενική ζημιά κάνει, όπως λέει και ο σπουδαίος επιστήμονας, ο καθηγητής κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Τελικά, δεν δικαιολογούνται με την κοινή λογική, όλα αυτά που μας επιβάλλονται και που τελικά μας αφαιρούν κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και φθάνουν στην καταπίεση.

Δημιουργούνται ακόμα πολλές αμφισβητήσεις και απορίες για ποιο λόγο, εκτός κορωνοϊού, γίνονται όλ’αυτά. Γιατί θα υπάρχει ασφαλώς και κάποιος άλλος λόγος.

Το θέμα είναι ότι δεν προβλέπεται, να λήξει σύντομα αυτή η ιστορία, γιατί κάποιοι βρήκαν(;) φλέβα χρυσού και δεν πρόκειται να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη. Αλλοίμονο στον κοσμάκη που θα υποστεί (ήδη υφίσταται) τις κάθε είδους συνέπειες.-

Αλεξάνδρα Λιώτση

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


One thought on “Οι παράλογες και άδικες απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό που δημιουργούν αμφισβητήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.