Οι πολεμικοί ανταποκριτές (Χθες και Σήμερα)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

-Παρακολουθώ  με ενδιαφέρον όλο αυτό το διάστημα τους πολεμικούς ανταποκριτές που είναι στη Ουκρανία να μεταδίδουν ρεπορτάζ και τα συγκρίνω με όλα αυτά που διάβασα και είδα σε ασπρόμαυρα καρέ του πρώτου και δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου, στην εικόνα βλέπουμε σε φιλμ 135 χιλ. γυναίκα ανταποκριτή στο πεδίο της μάχης την ώρα της σύγκρουσης!.

-Πολεμικοί ανταποκριτές είναι αυτοί που μεταδίδουν ή γράφουν τα ρεπορτάζ μέσα από τα χαρακώματα, που βαδίζουν δίπλα στο τεθωρακισμένο, που ακούν τη σφαίρα να περνά δίπλα από το αυτί τους, πολεμικοί ανταποκριτές είναι αυτοί που τινάζουν το χώμα από το παλτό τους γιατί πριν λίγα δευτερόλεπτα έσκασε χειροβομβίδα λίγα μέτρα δίπλα τους.

-Σήμερα, οι πολεμικοί ανταποκριτές μεταδίδουν από απόσταση σαράντα και εκατό χιλιομέτρων μακριά από το σημείο της μάχης, πολλές φορές από τη βεράντα ή το παράθυρο του ξενοδοχείου, εξυπηρετούν κυρίως την προπαγάνδα και όχι την καθαυτού είδηση τη στιγμή που συμβαίνει.

-Οι ανταποκριτές μεταδίδουν σύμφωνα με μαρτυρίες – πληροφορίες και όχι με βα΄ση το τι είδαν πραγματικά τα μάτια τους, μάλιστα ορισμένοι στήνουν και σόου βάζουν ένα ή δυο «ταλαίπωρους στρατιώτες» να πυροβολούν στον αέρα (στο πουθενά) και μεταδίδουν την σκηνοθετημένη εικόνα συνοδευόμενη με εκρήξεις προγενέστερες. 

-Οι πραγματικοί πολεμικοί ανταποκριτές δίνουν εικόνα μέσα από το πεδίο της μάχης στον αυτό χρόνο και όχι όταν υποχωρούν οι δυνάμεις και αφήνουν πίσω αποκαΐδια, δίνουν εικόνα την στιγμή που το γεγονός συμβαίνει με κίνδυνο της ίδιας της ζωή τους!… σε αντίθεση με αυτούς που δίνουν σήμερα μεταχρονολογημένες εικόνες πάντα μακριά και από απόσταση που διασφαλίζει μεν τη ζωή τους άλλα θέτει σε «κίνδυνο» την πραγματική είδηση, την μετατρέπει σε αναξιόπιστη και αμφισβητήσιμη λόγο απόστασης και χρόνου.-

Σπύρος Ηλιάδης

Σπύρος Α. ΗλιάδηςΔημοσιογράφοςΕκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.