Ορεινή βιωματική κατασκήνωση στην Κλαδοράχη πρότεινε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σύσκεψη μεταξύ τοπικών φορέων και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σαρακατσάνων Δ. Μακεδονίας “Ο Φλάμπουρας”, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας Πισοδερίου.

Sarakatsanoi-Bigla-2019

Δυστυχώς, η σύσκεψη συνέπεσε με το έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για τη μετάβαση στη μεταλιγνική περίοδο και το μέλλον της ΔΕΗ στην περιοχή, στην οποία είχαν κληθεί οι περισσότεροι εκ των τοπικών φορέων. Παρ’ όλα αυτά, το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης και οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας Ηλίας Μούλελης και Κων/νος Σακουλέβας, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας Τάσος Αντωνιάδης, ο πρόεδρος των “Λυγκηστών” Γιάννης Κωνσταντίνου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Πυροσβεστικής, Σαρακατσάνοι και λάτρεις της ορεινής υπαίθρου.

Sarakatsanoi-Bigla-2019

Την Π.Ο.Σ.Σ. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Μουτσιάνας, ο ταμίας Παναγιώτης Μπάρμπας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννης Φαρμάκης και Βασίλειος Τσακνάκης ενώ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας Γρηγόρης Λέφας.

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Δ. Μακεδονίας Κώστας Μπομπότας, ενώ κεντρικό θέμα αποτέλεσε η διερεύνηση της δυνατότητας να δημιουργηθούν κατασκηνώσεις ορεινής βιωματικής στην Κλαδοράχη με επίκεντρο, σε πρώτη φάση, τη σαρακατσάνικη παράδοση. Συζητήθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές δημιουργίας παραδοσιακών οικισμών στην περιοχή και η αναβίωση του παραδοσιακού σαρακατσάνικου καραβανιού, κινήσεις που θα αναδείξουν την τοπική ορεινή ύπαιθρο και θα τονώσουν την τοπική οικονομία καθώς θα αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες σε ετήσια βάση.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί σαρακατσάνικοι χοροί από το χορευτικό του Συλλόγου “Λυγκηστές” ενώ η βραδιά έκλεισε με γεύμα και γλέντι.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις με οχήματα 4×4 σε ορεινούς όγκους και βοσκοτόπια της περιοχής.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *