Ουκρανικό (του π. Γεώργιου Θεοδωρίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

1. Αποστολικός Κανὼν ΛΔ´
Τοὺς ἐπισκόπους ἑκάστου ἔθνους εἰδέναι χρή τὸν ἐν αὐτοῖς πρῶτον, καὶ ἠγεῖσθαι αὐτὸν ὡς κεφαλήν, καὶ μηδὲν τι πράττειν ἄνευ τῆς ἐκείνου γνώμης· ἐκεῖνα δὲ μόνα πράττειν ἕκαοτον, ὅσα τῇ αὐτοῦ παροικίᾳ ἐπιβάλλει, καὶ ταῖς ὑπ᾿ αὐτὴν χώραις. Ἀλλὰ μηδὲ ἐκεῖνος ἄνευ τῆς πάντων γνώμης ποιείτω τι. Οὕτω γὰρ ὁμόνοια ἔσται, καὶ δοξασθήσεται ὁ θεός, διὰ Κυρίου, ἐν ἁγίῳ Πνεύματι· ὁ Πατήρ, καὶ ὁ Υἱός, καὶ τὸ ἅγιον Πνεῦμα.

2. Το 1160: στην απάντηση του Πατριάρχη Λουκά στον παλαιό τίτλο των Μητροπολιτών Κιέβου «τῆς Ρωσσίας» εισήχθη μια καινή λέξη «πάσης», κάτι το οποίο έπρεπε με έμφαση να τονίζει το αδιαίρετο της Ρωσικής Εκκλησίας.
https://mospat.ru/church-and-time/wp-content/uploads/2018/10/Zheltov-gr1.pdf

3. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ιβάν Καλιτά (1325-1340) της Μόσχας, ο μητροπολίτης Πέτρος που συνεχίζει να φέρει τον τίτλο του Κιέβου, ρωσικής καταγωγής, εγκαθίσταται στη Μόσχα σημαίνοντας μια μεταφορά του θεσμού στη Μόσχα.

Συμπέρασμα: οι Ρωσοι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν επικεφαλής τον Πατριάρχη Μόσχας. Το ότι έφυγε η πρωτεύουσα των Ρώσων από το Κίεβο (Μικρή Ρωσία και όχι Ουκρανία, όπως κακως επικράτησε) και πηγε στη Μόσχα δεν αλλάζει τίποτα στην ιστορία.

Δυστυχως τα πράγματα μπερδεύτηκαν από τους κατακτητές της Μικρης Ρωσίας (Μογγόλους, Πολωνούς, Λιθουανούς και αργότερα μπολσεβίκους και φασίστες) ώσπου φτάσαμε στον Στάλιν που έφτιαξε το σημερινό κράτος με το όνομα Ουκρανία (=άκρη της Πολωνικής αυτοκρατορίας).

Δηλαδή, το μπέρδεμα έγκειται στο ότι άλλαξαν (για τους Ευρωπαίους) εθνότητα λόγω κατοχής οι Ρωσοι της Ουκρανίας! Άντε τώρα να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι οι Ουκρανοί είναι Ρώσοι και ότι κακώς έγινε κράτος ξεχωριστό η Ουκρανία και ότι δεν πρέπει να ανακατευόμαστε στα της Εκκλησίας της Ρωσίας, Μικρής και Μεγάλης…

π. Γεώργιος Θεοδωρίδης

Διαβάστε το άρθρο και στα ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *