«Ο έρωτας είναι τυφλός» – Γιατί το λέμε έτσι;

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δεν είναι λίγες οι φορές που λίγο πολύ όλοι μας συναντάμε άγνωστα ζευγάρια στον δρόμο ή ζευγάρια φίλων μας και αναρωτιόμαστε κρύφα: Μα, τι του/της βρήκε;;; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα, στην πολύ γνωστή φράση που συνηθίζουμε να λέμε θα μας δώσει η παρακάτω ιστοριούλα που τη διάβασα στο διαδίκτυο και θα ήθελα πολύ να τη μοιραστώ μαζί σας:

Μια μέρα, συγκεντρώθηκαν πάνω στη γη όλα τα συναισθήματα και όλες οι ανθρώπινες αξίες.

Η Τρέλα, αφού παρουσίασε τρεις φορές τον εαυτό της στην Ανία, της ζήτησε να παίξουν κρυφτό. Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι, άνοιξε διάπλατα τα αυτιά του και περίμενε να ακούσει, ενώ η Περιέργεια, μη μπορώντας να κάνει καθόλου υπομονή, ρώτησε «μα, τι είναι αυτό το κρυφτό;»

Ο Ενθουσιασμός έπιασε αμέσως από το χέρι την Ευφορία και άρχισαν να χορεύουν παρέα και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω μπας και καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια -την οποία δεν την ενδιέφερε ποτέ τίποτα- να παίξουν κι αυτοί κρυφτό.

Υπήρχαν όμως κι αυτοί που δεν ήθελαν να παίξουν: Η Αλήθεια δεν ήθελε να παίξει, γιατί γνώριζε βαθιά μέσα της ότι ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα την αποκάλυπταν, η Υπεροψία θεωρούσε το παιχνίδι ανόητο και η Δειλία δεν ήθελε να ριψοκινδυνεύσει.

Η Τρέλα άρχισε να μετράει: «Ένα, δύο, τρία… πέντε… εννιά…».

Πρώτη κρύφτηκε η Τεμπελιά πίσω από τον πρώτο βράχο που συνάντησε, γιατί βαριόταν να τρέξει πιο μακριά. Η Πίστη πίστεψε στον εαυτό της και με μια κίνηση βρέθηκε στους ουρανούς και η Ζήλια κρύφτηκε στην σκιά του Θριάμβου, ο oποίος με τη δύναμη του σκαρφάλωσε στο ψηλότερο δέντρο.

Η Γενναιοδωρία άργησε πολύ να κρυφτεί, γιατί κάθε μέρος που έβρισκε τής φαινόταν υπέροχο για να κρυφτεί κάποιος φίλος της, οπότε το άφηνε ελεύθερο. Και έτσι, η Γενναιοδωρία κρύφτηκε σε μια ηλιαχτίδα.

Ο Εγωισμός αντιθέτως βρήκε αμέσως κρυψώνα σε ένα καλά κρυμμένο και βολικό μέρος που χωρούσε μόνο αυτόν. Το Ψέμα πήγε και κρύφτηκε στον πάτο του ωκεανού ενώ το Πάθος και ο Πόθος κρύφτηκαν μέσα σε ένα ηφαίστειο.

Ο Έρωτας δεν είχε βρει ακόμη κάπου να κρυφτεί. Έβρισκε όλες τις κρυψώνες πιασμένες, ώσπου βρήκε ένα θάμνο από τριαντάφυλλα και κρύφτηκε εκεί.

-«995, 996…998…999…1000”…φτου και βγαίνω», φώναξε δυνατά ηΤρέλα και άρχισε να ψάχνει τους φίλους της.

Η πρώτη που βρήκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν η Τεμπελιά, μιας που δεν έκανε μεγάλη προσπάθεια να πάει και πολύ μακριά. Μετά βρήκε την Πίστη, που μίλαγε στον ουρανό με τον Θεό. Ένιωσε τον ρυθμό του Πόθου και του Πάθους στο βάθος του ηφαιστείου και αφού βρήκε την Ζήλια, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρει και τον Θρίαμβο. Βρήκε πολύ εύκολα και το Δίλημμα που δεν είχε ακόμη αποφασίσει που να κρυφτεί.

Σιγά-σιγά τους βρήκε όλους εκτός από τον Έρωτα. Η Τρέλα έψαχνε παντού, πίσω από κάθε δένδρο, κάτω από κάθε πέτρα, σε κάθε κορφή βουνού, μα τίποτα. Όταν ήταν σχεδόν έτοιμη να τα παρατήσει, βρήκε έναν θάμνο από τριαντάφυλλα και άρχισε να τον κουνάει νευρικά, ώσπου άκουσε ένα βογκητό πόνου.

Ήταν ο Έρωτας που τα αγκάθια από τα τριαντάφυλλα τού είχαν πληγώσει τα μάτια. Η Τρέλα δεν ήξερε πως να επανορθώσει, έκλαιγε, ζητούσε συγγνώμη και στο τέλος υποσχέθηκε να γίνει ο οδηγός του Έρωτα.

Κι έτσι, από τότε,ο Έρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα τον συνοδεύει…

Αρετή Κοσμοπούλου – Φιλόλογος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.