Ο Δήμαρχος Πρεσπών εκλέχτηκε Πρόεδρος του ευρωπαϊκού δικτύου RURENER

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στην Γενική Συνέλευση των μελών του Ευρωπαϊκού δικτύου δήμων και κοινοτήτων RURENER Που έγινε στο Δήμο Tintigny του Βελγίου, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης εκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρος του δικτύου για την επόμενη τριετία.

Το δίκτυο RURENER (http://rurener.eu/) αποτελείται από μικρούς επαρχιακούς δήμους και κοινότητες (συνολικά περίπου 80) από διάφορες χώρες της Ευρώπης που έχουν δεσμευτεί να πετύχουν το στόχο της ενεργειακής ουδετερότητας με πρωτοβουλίες και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αποκεντρωμένης παραγωγής που αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του δικτύου, εκτός από τον κ. Πασχαλίδη εκλέχτηκαν οι Vincent Turpinat, Δήμαρχος της Jarnages της Γαλλίας (αντιπρόεδρος), Philippe Cortès, CEO of Granges Solaires της Γαλλίας (αντιπρόεδρος), Βασιλική Καζάνα, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (Γραμματέας), Aline Brachet, APPIA-CAPACITY, Γαλλία (ταμίας).

Ο Δήμος Πρεσπών είναι αφοσιωμένος στον στόχο της ενεργειακής ουδετερότητας βασισμένος στις ανανεώσιμες πηγές“, δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Στην προηγούμενη περίοδο δώσαμε έμφαση στην εξοικονόμηση εξασφαλίζοντας την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας, δράση που τώρα συνεχίζουμε και αναβαθμίζουμε με την μετατροπή του παιδικού σταθμού και του Δημαρχείου σε κτίρια μηδενικών εκπομπών. Ταυτόχρονα προωθούμε την αυτοπαραγωγή με βάση τοπικά παραγόμενη βιομάζα και φωτοβολταϊκά, ιδίως σε ενεργοβόρες εγκαταστάσεις αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο του συμψηφισμού ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κάνουμε τα πρώτα βήματα στην κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης. Σε όλες αυτές τις προσπάθειες η συνεργασία μας αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με άλλους ευρωπαϊκούς δήμους στα πλαίσια του RURENER ήταν πάντα πολύτιμη και είμαι πολύ ευτυχής που στα επόμενα τρία χρόνια θα έχω την ευκαιρία να υπηρετήσω το δίκτυο από τη θέση του προέδρου…

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *