Ο Θεός και ο περιούσιος λαός (του Αθανάσιου Καρρά)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το παρόν κείμενο αποτελεί επιστολή προς την Καθημερινή, στο σχετικό άρθρο του κ. Παντελή Μπουκάλα, το οποίο αναδημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας ΗΧΩ Φλώρινας στη στήλη της ΗΧΩΛΟΓΙΟ. Καλό είναι να θυμόμαστε πως ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις και, ευτυχώς ή δυστυχώς, σε ορισμένα θέματα όπως η Θρησκεία έχουμε μάθει να δεχόμαστε μόνο τη μία όψη και να απορρίπτουμε αναφανδόν την άλλη, και αυτό είναι κάτι ξένο στην έννοια της διαλεκτικής.

Με αφορμή το άρθρο σας και συμβαδίζοντας με το πρόσφατο θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 3 του Συντάγματος αλλά και του διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους, επιθυμώ να παρατηρήσω τα εξής:

Ο καθείς έχει δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει. Αυτό που αποφασίζει αυτός όμως, όχι κάτι που του επιβάλλει το Σύνταγμα και σαφώς όχι κάτι που του επιβάλλεται σε βρεφική ηλικία με το έτσι θέλω, χωρίς να έχει τη συνείδηση και τη δυνατότητα να το δεχθεί ή να το αρνηθεί. Κατά την άποψή μου, ο υποχρεωτικός χριστιανικός νηπιοβαπτισμός είναι απαράδεκτος διότι:

α) Το βρέφος γεννιέται ένοχο, χωρίς να έχει ιδέα, και φορτώνεται δηλαδή στις πλάτες του το αμάρτημα κάποιων άλλων. Το νόημα της βάπτισης είναι ο εξαγνισμός και η λύτρωση από το προπατορικό αμάρτημα, αυτό διδάσκει η χριστιανοσύνη. Τα κείμενα που διαβάζει ο ιερέας κατά το μυστήριο είναι σαφή, επιβεβαιώνουν αυτά που γράφω και δεν επιδέχονται ουδεμίας “ερμηνείας” (δημοφιλής τακτική της εκκλησίας και των απολογητών εδώ και αρκετά χρόνια, κοπτοραπτική, ότι μας συμφέρει και όπως μας συμφέρει κάθε φορά). Γεννιέται, λοιπόν, αμαρτωλό το βρέφος και κατόπιν αποδέχεται υποχρεωτικά τον Χριστό ως “σωτήρα και λυτρωτή του”, προϋπάρχει το ένα και η λύση είναι το άλλο. Εκβιασμός και βιασμός μιάς αθώας και ανυποψίαστης ψυχής.

Ο σωματικός βιασμός ενός βρέφους είναι ένα από τα μεγαλύτερα κακουργήματα στο ποινικό δίκαιο -και δικαίως. Ο πνευματικός βιασμός ΓΙΑΤΙ θεωρείται ευλογία;

β) Καταργεί ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο είναι η ελευθερία επιλογής και κατ’ επέκτασιν έκφρασης. Μπορώ να πάω στα 12, 15, 18, να μελετήσω μόνος μου όλες τις -εκατοντάδες- διαθέσιμες θρησκείες και θεούς και να επιλέξω ελεύθερα αυτό που με καλύπτει, αν με καλύπτει κάτι. Τί πιό ωραίο και δημοκρατικό από την προσωπική επιθυμία να ασπασθώ μιά θρησκεία και να βαπτισθώ σε αυτήν ως συνειδητοποιημένος ενήλικας;

“Μα οι γονείς διαλέγουν αυτό που θεωρούν καλύτερο για το παιδί τους”, θα μπορούσε να είναι ένας αντίλογος, μεταξύ άλλων. Βεβαίως, αυτό δεν αναιρεί όμως το ότι και οι ίδιοι οι γονείς γαλουχήθηκαν σε αυτό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και οι γονείς των κ.ο.κ. ΔΕΝ ήταν επιλογή τους, άλλοι αποφάσισαν γι’ αυτούς καθώς σε άλλες εποχές οιαδήποτε διαφορετική επιλογή θα αποτελούσε αφορμή για Ιερά Εξέταση, κοινωνική κατακραυγή, αφορισμούς, αναθέματα κλπ. (…η θρησκεία της “αγάπης”…) και με το πέρασμα των χρόνων καθιερώθηκε ως “ιερή” παράδοση. Και εδώ αναφερόμαστε στο διαχρονικό εν γένει και όχι στην παροδική λεπτομέρεια, κοιτάμε το δάσος και όχι το δένδρο.

Για ποιόν λόγο να αποδεχθώ, ντε και καλά, τον Θεό που επιβάλλει η χριστιανική πίστη;

Από τη στιγμή που ένα βρέφος που γεννήθηκε στην Αίγυπτο λ.χ. υποχρεώνεται, όπως και εδώ, να ασπασθεί την εκεί θρησκεία των γονιών του, το Ισλάμ, τί ακριβώς είναι αυτό που κάνει “καλύτερο” τον Θεό μας από τον Θεό τους και ως εκ τούτου εκείνους “παιδιά κατώτερου θεού”;

Είστε σίγουροι πως αυτά που μας έμαθαν στο κατηχητικό (η λέξη μιλάει από μόνη της) και στην προπαγάνδα μέσω του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σχολείο είναι η αλήθεια; Επιλεκτικά κι αποκομμένα εδάφια, στερούμενα του πλήρους νοήματός τους και εύπεπτα τσιτάτα αλλά για τα εγκληματικά χωρία μούγκα, κανείς δεν έμαθε τίποτα. Ούτε στο κατηχητικό ούτε και στα Θρησκευτικά.

Γεμάτη η “αγία γραφή” από εντολές του Θεού για γενοκτονίες, σφαγές, δουλεία, αιμομιξίες κλπ. Μάχαιρα και αίμα ο “πανάγαθος” κι ο γιόκας του. Και όποιος έψαξε και έμαθε, εκεί επιβάλλεται η “ερμηνεία του λόγου του Θεού”. Κατά πως συμφέρει το ιερατείο και πάλι. Ψάξατε ποτέ, ερευνήσατε μήπως ίσως τελικά υπάρχει κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας; Εσείς προσωπικά ίσως ναί, αλλά η απάντηση για τη μάζα είναι προφανής, όχι.

Το ΙΔΙΟ το σύνταγμα, λοιπόν, δημιουργεί, προκαλεί και συντηρεί το ρατσισμό, την προκατάληψη και τη μισαλλοδοξία επιβάλλοντας μιά συγκεκριμένη, οιαδήποτε, θρησκεία. Εν αντιθέσει με τη μόρφωση, η πίστη είναι καθαρά προσωπική υπόθεση κι επιλογή και δεν θα πρέπει να υπάρχει στο Σύνταγμα, στα σχολεία, σε δημόσια κτήρια και (άκουσον-άκουσον) στα δικαστήρια, όπου μόλις δηλώσεις πολιτικό όρκο, αυτομάτως οι “λειτουργοί” της δικαιοσύνης, του δεύτερου τη τάξη αγαθού μετά την ελευθερία, είναι προκατειλημμένοι απέναντί σου.

Πόσοι άραγε γνωρίζουν πως η χριστιανική θρησκεία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τον όρκο; «Εγώ δε λέγω υμίν μη ομόσαι όλως. Έστω δε ο λόγος υμών ναι ναι, ου ου» (Ματθ. ε΄, 34). Κι όμως, έχουμε μάθει -και μας έχει επιβληθεί- το αντίθετο.

Όσον αφορά τα ποσοστά που αναφέρετε, ας μην ξεχνάμε πως οι Ορθόδοξοι αποτελούν σχεδόν το 4% παγκοσμίως, ποσοστό το οποίο περιλαμβάνει και διάφορες Ορθόδοξες “αιρέσεις” όπως οι Κόπτες, οι Παλαιοημερολογίτες κλπ. Ακόμα και οι ίδιοι οι Ορθόδοξοι μεταξύ τους διαφωνούν σε αυτό που πιστεύουν, ενδεικτικό για εμάς της αστειότητας “του μοναδικού θεού” και του “αληθινού φωτός” τα οποία επικαλούνται.

Και βεβαίως, το υπόλοιπο 96% του πλανήτη, που πιστεύει σε διαφορετική “αλήθεια” και διαφορετικό “μοναδικό φως” είναι τενεκέδες ξεγάνωτοι, που έλεγε και ο συγχωρεμένος Βαγγέλης Γιαννόπουλος…Γεμάτος “αλήθειες” ο πλανήτης και βέβαια οι “Πατέρες της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας”, τεράστιο ποσοστό εκ των οποίων υπήρξαν μεγίστοι Ανθέλληνες, βάσει των κειμένων που έχουν γράψει οι ίδιοι, ξέρουν και καθοδηγούν το ποίμνιο καλύτερα…

Το ξανασκέφτονται πριν προσπεράσουν αγέρωχα τη μία ή την άλλη από τις δέκα παλαιοδιαθηκικές εντολές, όσες θυμούνται, ή τη μία και μόνη των Ευαγγελίων;

Να δηλώνουμε ότι πιστεύουμε στην ύπαρξη του Θεού απλώς και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι ο Θεός είναι Ελληνας, ή έστω φιλέλληνας. Είμαστε δηλαδή λαός περιούσιος.

Ο περιούσιος λαός της “αγίας γραφής” είναι ένας και μοναδικός, οι Εβραίοι. Εξελληνισμένοι Εβραίοι έγραψαν τα ευαγγέλια, Εβραίος ήταν και ο Χριστός της θρησκείας, όλα τα “θαύματα” επί Εβραίων έγιναν. Ας θυμηθούμε την αρχική και γνήσια 1η εντολή στην Έξοδο:

«εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου, όστις εξήγαγόν σε εκ γης Αιγύπτου, εξ οίκου δουλείας. ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού» .

Αλήθεια, κ. Μπουκάλα, πέραν του ότι οι ποιμένες της Ορθοδοξίας αφαίρεσαν το μεσαίο κομμάτι για να ταΐσουν σανό τα φοβισμένα προβατάκια και να βγάζουν έναν πακτωλό αφορολόγητα εκατομμυριάκια ετησίως, γνωρίζετε κάποιον Έλληνα ο οποίος ήταν δούλος στην Αίγυπτο; Σε ποιόν, λοιπόν, απευθύνονται οι 10 εντολές;

Και η μόνη φορά που υπάρχει ελληνική συμμετοχή είναι στο 7.25 του Κατά Μάρκον, όπου η Ελληνίδα από την Συροφοινίκη ζητάει από τον “καλό Χριστό” να γιατρέψει το παιδί της και αυτός της απαντάει: «Δεν είναι σωστό να πάρω το ψωμί από το στόμα των παιδιών του Ισραήλ και να ταϊσω τα σκυλιά»…Όχι βρε συ, καθόλου μίσος και ρατσισμός ο της “αγάπης” και της “τέλειας διδασκαλίας”, κυνάριον αποκάλεσε την Ελληνίδα μάνα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στο 15.21 του Κατά Ματθαίον, όπου εκεί ο συγγραφέας προσπαθεί να τα μπαλώσει και η Ελληνίδα μετατρέπεται σε Χαναναία αλλά παρόλα αυτά ο Χριστός αναφέρει και πάλι (15.24): «οὐκ ἀπεστάλην εἰ μὴ εἰς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου Ἰσραήλ» , δηλαδή πως ήρθε στην Γη ΜΟΝΟ για τα χαμένα πρόβατα του Ισραήλ.

Υπάρχει σε όλα αυτά κάπου η Ελλάδα;

Για την πλειοψηφία γνήσιος Ελληνας είναι μόνο ο χριστιανός.

Όπως τόνισα, αυτές οι δύο ιδέες και έννοιες είναι ασυμβίβαστες. Εάν ο μέσος Έλληνας έψαχνε και γνώριζε το μίσος που κρύβει η χριστιανική διδασκαλία για καθετί ελληνικό, πραγματικά θα τον είχε αποκηρύξει μόνος του με αηδία. Ενδεικτικά, ρίξε μιά ματιά στις απίστευτες κατάρες εναντίον των Ελλήνων στην περιβόητη “Κυριακή της Ορθοδοξίας”. Ας ρίξουμε κι ένα μάτι στα λόγια του Γεννάδιου Σχολάριου, Οικουμενικού Πατριάρχη μετά την Άλωση: «Είμαι Χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην».

Προφανώς σαν «πολιτισμό μας» εννοούμε τον Παρθενώνα, τον Ομηρο, τον Αισχύλο.

Οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση παγκοσμίως, ο μόνος λαός στον κόσμο που έχει δύο προγονικές καταγωγές ταυτόχρονα, κατά πως τους συμφέρει κάθε φορά. Εάν τους ρωτήσεις ποιός ήταν ο Νώε, ο Ησαΐας κλπ., τους ξέρουν απ’ έξω κι ανακατωτά. Εάν τους ρωτήσεις ποιός ήταν ο Δευκαλίων, ο Αναξίμανδρος κλπ. μαύρα μεσάνυχτα.

Όσον αφορά τον πολιτισμό, θυμούνται πως σε αυτόν το χώρο κάποτε έζησαν μεγάλα μυαλά τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για τη σύγχρονη σκέψη και διανόηση αλλά και όλες τις σημερινές επιστήμες. “Όταν εμείς χτίζαμε τον Παρθενώνα, αυτοί ήταν σε σπηλιές”, η κλασική ατάκα. Οι αρχαίοι Έλληνες είναι οι πρόγονοί τους. Και βεβαίως-βεβαίως κόπτονται με φωνές και συλλαλητήρια για την Μακεδονία του Αλέξανδρου, ο οποίος Αλέξανδρος όμως είχε πρόγονους και γεννήτορες τους Έλληνες Δευκαλίων και Πύρρα.

Όσον αφορά τη θρησκεία, λατρεύουν τον Εβραίο Χριστό και στο γάμο και στη βάπτιση ακούνε μετά χαράς και σταυροκοπιούνται όταν τους λέει ο παπάς: “Εμείς τα τέκνα του Αβραάμ και της Σάρας, οι δούλοι του Ισραήλ” και βεβαίως οι πρόγονοι και γεννήτορές τους είναι οι Εβραίοι Αδάμ και Εύα, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, συνομιλούσαν και με φίδια…Και εννοείται πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ειδωλολάτρες και ως εκ τούτου απεχθείς.

Ο επιστημονικός ορισμός της λέξης σχιζοφρένεια.

Ούτε καν το όνομα του θεού στον οποίο πιστεύουν δεν ξέρουν. Το όνομα του Ιησού Χριστού το ξέρουν, το όνομα του μπαμπά του, του Θεού (που πιστεύει το 92% κατά το άρθρο), ποιό είναι άραγε; Οι χριστιανοί ξέρουν καλά να πιπιλίζουν την -τεχνηέντως διαστρεβλωμένη από το ιερατείο- καραμελίτσα “Αγαπάτε αλλήλους” ή το “Ερευνάτε τας γραφάς” αλλά δεν ξέρουν την τύφλα τους πως το όνομα του Θεού, κατά τας γραφάς πάντα, και τας οποίας ξέρουν να πιπιλάνε αλλά ποτέ δεν έχουν ερευνήσει, είναι Γιαχβέ ή Ιαχωβάς επί το ελληνικότερον. Και όταν ακούει το ποίμνιο για “Ιαχωβάδες” βγάζει σπυράκια. Για τέτοιο επίπεδο παντελούς άγνοιας, λοβοτομής και προκατάληψης μιλάμε.

Η λογική, η γνώση και η επιστήμη έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά…

Καρράς Αθανάσιος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


6 σκέψεις σχετικά με το “Ο Θεός και ο περιούσιος λαός (του Αθανάσιου Καρρά)

 • 12/04/2019, 08:00
  Permalink

  άλλο σωτηρία πριν τον θάνατο (αγιότης) και άλλο σωτηρία μετά τον θάνατο (Παράδεισος). όσοι πανε στον Παράδεισο δεν σημαίνει πως έφτασαν στην τελείωση από αυτήν εδω την ζωή. αυτό το συμπέρασμα μας βοηθα στο να μην είμαστε φανατικοί ή στο να μην “τρέμουμε” για την σωτηρία μας. οι περισσότεροι θα πανε στον Παράδεισο, μόνο οι αμετανόητοι θα πανε στην Κόλαση (γύρω στο 10% λέει ο Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης). όταν έχουμε απέναντί μας οικουμενιστές ή αιρετικούς ή αλλόθρησκους δεν πρέπει να τους πολεμαμε με ανθρώπινα μέσα αλλά να προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να τους φωτίσει και να γίνουν Ορθόδοξοι. άλλωστε ειναι επικίνδυνο να λες τα λόγια των Αγίων της Εκκλησίας μας, χωρίς να εισαι και ο ίδιος άγιος. το παράδειγμά μας αρκει…επίσης, στον Παράδεισο θα τρωνε από τα φύλλα του δέντρου της ζωης και οι μή Ορθόδοξοι (Αποκ. 22,2). αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παρατήσουμε τον αγωνα μας για αγιότητα. μόνο μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία ο άνθρωπος μπορει να γίνει άγιος και αυτό ειναι το πλεονέκτημά μας αλλά και γι’αυτό θα δώσουμε λόγο στον Θεό με πιό αυστηρά κριτήρια. για να γίνουμε άγιοι πρέπει να προσευχόμαστε, να νηστεύουμε και να μετέχουμε της Μυστηριακης ζωης της Εκκλησίας μας.
  https://docs.google.com/document/d/1jjV2oR8ijZTGrDMzcxyvTPsc0lXsYmMbJYNuSDjDDgo/edit?usp=sharing

  https://apologhtika.blogspot.com/search?q=%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF+%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1

  Σχολιάστε
  • 24/05/2020, 07:41
   Permalink

   Ο ανωτέρω “κύριος”, παραπέμπει σε ένα ιστολόγιο στο οποίο δε δίνεται δυνατότητα απάντησης εκ μέρους μου. Γνωστές άλλωστε οι “δημοκρατικές” πεποιθήσεις των απολογητών. Οπότε απαντώ εδώ.

   α) Επί της ουσίας του νηπιοβαπτισμού δεν μας είπατε τίποτα αγαπητέ, παρά μόνο μας παραπέμψατε σε ένα εσω-θρησκευτικό άρθρο, το οποίο αφορά εσάς και μόνον εσάς και την κατήχηση του ποιμνίου . Να ρίξουμε ένα μάτι και στην ουσία τώρα.

   ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ με τον Ιουστινιάνειο Κώδικα το 529 Κ.Ε., και ορίστε τι προβλεπόταν σε περίπτωση μη συμμόρφωσης: “διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να στερηθούν όλων των πολιτικών δικαιωμάτων τους και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει”.

   Τς, τς, τς. Μα, όλο “αγάπη” και “ελεύθερη βούληση” αυτή η θρησκεία…

   β) Με παραπέμψατε σε μιά πρόταση που λέει: “η σωστή πρόταση είναι: ο Θεός έφτιαξε την ύλη (εκ του μή όντος, είπε και εγενήθησαν)”

   Θα πρέπει: α) Να αποδείξετε πως υπάρχει Θεός και β) Πως αυτός έφτιαξε την ύλη.

   Το “είπε και γεννήθηκε” είναι για παιδάκια προσχολικής ηλικίας, το αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι.

   Και βέβαια, δεν έχει καμία σημασία η παραπομπή σας, διότι είναι κλασική απολογητική ντρίμπλα, καθώς δεν απαντάει στο ερώτημά μου. Επαναλαμβάνω λοιπόν: Εκατομμύρια αιρέσεις, χιλιάδες θρησκείες, εκατοντάδες Θεοί. Τί παραπάνω, λοιπόν, έχει ο Εβραίος Γιαχβέ από τον Κρίσνα των Ινδών, και πρέπει να αποδεχθόμε (sic) τον Εβραίο; Παρακαλώ.

   γ) Ωραίο το αρθράκι-κατήχηση της Ι.Μ. Παντοκράτωρος.
   Μόνο που δεν δίνει ουδεμία απάντηση περί των εγκλημάτων στη Βίβλο.

   δ) Και πάλι δεν μας απαντήσατε επί της ουσίας. Αλλά ας ρίξουμε ένα μάτι σε λίγους “Άγιους”.

   Θεοδόσιος ο “Μέγας”: Ενδεικτικά, κατήργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέσφαξε 7000 άτομα στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης.
   Κωσταντίνος ο “Μέγας”: Τί να πρωτοπούμε για αυτό το “λουλούδι”. Οι ιστορικοί ακόμα μετράνε πόσους δολοφόνησε.

   Θα μπορούσα να αναφέρω άλλους 10, αλλά εις μάτην.

   ε) Αφού δεν γνωρίζετε κάποιον Έλληνα δούλο στην Αίγυπτο, τότε οι 10 εντολές του Γιαχβέ σε ποιόν απευθύνονται; Μην μου πείτε πως κάποιο ανθρώπινο χεράκι επενέβη και αφαίρεσε εκείνο το κομμάτι; Τς, τς, τς. Οποία “θεοπνευστία των ιερών κειμένων”. Επιτρέπει ο “πάνσοφος” τέτοιες επεμβάσεις στο “Θεϊκό λόγο”; Αλλά να μην σας βάλω σε δύσκολη θέση, έχετε ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

   στ) Το να αποκαλέσεις μια γυναίκα “σκύλα” είναι δοκιμασία…Μάλιστα.
   Η κ. Αυγή της Ηχούς καλό είναι να λάβει υπόψιν της αυτήν την απάντηση της εκκλησίας.

   ζ) Αμέτρητα τα εδάφια όπου επαναλαμβάνεται το ίδιο, περί του “περιούσιου λαού”. Όσον αφορά το “Ελληνίδα-Ειδωλολάτρισσα”, αυτό το λέτε ΕΣΕΙΣ, με τις “ερμηνειούλες” σας. Κι επειδή έχετε πλήρη άγνοια, οι “Εθνικοί” είχαν υποτιμητικά βαπτιστεί “ειδωλολάτρες” από τους ταγούς της θρησκείας της “αγάπης”.

   Και ούτε που έχετε αντιληφθεί πως αντιφάσκετε. Ενδιαφερόταν για όλους τους ανθρώπους, αλλά όχι για τους ειδωλολάτρες. Καταπληκτικόν.

   “Αγαπάτε αλλήλους” είπαμε, ή επιλεκτικά κάποιους και άλλους όχι;

   η) Ουδεμία απάντηση δεν δώσατε.

   θ) Μίλησα για τους Έλληνες που ξέρουν απ’ έξω κι ανακατωτά τους Εβραίους αλλά όχι τους Αρχαίους Έλληνες. Κατά τ’ άλλα, κόπτονται δια την “καταγωγή” τους. Ποιά είναι τελικά αυτή η καταγωγή, θα μας πείτε; Εβραϊκή ή Ελληνική; Ή με διπλή καταγωγή και επικαλούμεθα αυτήν που μας συμφέρει κάθε φορά;

   ι) Ο “Κύριος”, ο “Ων” κλπ. είναι η μετάφραση των Εβδομήκοντα.
   Εδώ μας ενδιαφέρει το αρχικό και γνήσιο όνομα, όχι η ελληνική μετάφραση.

   ια) Ουδεμία απάντηση δεν δώσατε για τα αποκομμένα εδάφια-καραμελίτσες.

   ιβ) Συντάσσετε την πρόταση: “Υπάρχει από μόνος του, δεν τον έφτιαξε η φαντασία κανενός” όπως επίσης παραπάνω “είπε και γεννήθηκαν” και αποκαλείτε εμένα σχιζοφρενή. Χμμμ…

   ιγ) Και βεβαίως-βεβαίως, παραπομπή στην ΟΟΔΕ, στα “έγκυρα παλικάρια” του Μεταλληνού. Γνωρίζετε πως ένας από τους “αρθρογράφους” της ΟΟΔΕ έχει ban από την Βικιπαιδεία;
   Αυτό συνέβη, φαντάζομαι, διότι έγραφε έγκυρα πράγματα και αλήθειες, σωστά;

   ιδ) Χμμμμ…Έχετε δίκιο. Θα ξεκινήσω με την αρχή του κόσμου, με βάση τη χριστιανική θρησκεία και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. 5506 Π.Κ.Ε (π.Χ). Μάλιστα, ευχαριστώ για την επισήμανση.

   Θα κλείσω με μιά πολύ ωραία ρήση του Αδαμάντιου Κοραή.

   «Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου, απλώς ήλλαξες τάφον, απ’ τον τουρκικόν εις τον χριστιανικόν».

   Σχολιάστε
  • 27/05/2020, 05:39
   Permalink

   Πρόλογος απαντήσεων:

   Δεν μας απασχολεί εάν έχετε χρόνο να απαντήσετε και ποιός θα διαβάσει το blog σας, αλλά πως έχετε “φράξει” τις ενδεχόμενες απαντήσεις στο blog σας. Αυτό λοιπόν αποτελεί ΜΟΝΟΛΟΓΟ και παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν σας υποχρεώνει κάποιος να απαντήσετε, εφόσον όμως το κάνετε, φροντίστε να είστε συνεπείς στις αρχές της διαλεκτικής και να επιτρέπετε τον αντίλογο, ως οφείλετε.

   α) Επί της ουσίας τίποτα και πάλι, και ένα κάρο άσχετα πράγματα, για τα οποία δεν ερωτηθήκατε. Παρόλα αυτά, χαίρομαι που επιβεβαιώνετε πως με αυστηρές διατάξεις, με το “έτσι θέλω” και με τη βία επιβλήθηκε ο νηπιοβαπτισμός και εν τέλει η θρησκεία της “αγάπης”.

   β)
   1. Επί της ουσίας 0 εις το πηλίκον ξανά. Δεν είπα κάπου “η ύλη υπάρχει από μόνη της”. Αυτό είναι αποκύημα της φαντασίας σας. Παρόλα αυτά, εσείς είπατε “Ο Θεός υπάρχει από μόνος του”. Ακόμα και στην περίπτωση που θα εξέφραζα μιάν τέτοια πρόταση, ως μου προσάπτετε, για ποιόν λόγο θα’ πρεπε ο ισχυρισμός σας να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το δικό μου;

   2. Όταν λέτε “οι αρχαίοι ημών πρόγονοι”, εννοείτε τους Εβραίους Αβραάμ και Ισαάκ;

   3. Η μόνη φορά που κάποιο παράγωγο της λέξης «κτίση» υπάρχει στην “αγία γραφή” είναι στο 13.19 του “Μάρκου”, και σαφέστατα δεν ομιλεί περί διαχωρισμού κτιστού-άκτιστου. Θέλετε να μας αναφέρετε σε ποιό εδάφιο υπάρχει το “άκτιστο” που επικαλείστε; ‘Η μήπως αποτελεί ένα ακόμα αποκύημα της φαντασίας σας, μιά ακόμα ερμηνειούλα, έτσι ώστε να σας δέσει η σουπίτσα που σερβίρετε στο ποίμνιο;

   4. Και βεβαίως-βεβαίως, όταν χρησιμοποιείτε μετά πάσης βεβαιότητας φράσεις όπως “πριν την δημιουργία υπηρχε μόνο ο Θεός”, είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι ως προς την απόδειξήν των. Αξιωματικά δεν δεχόμεθα τίποτα, κάτι τέτοιο παραβαίνει κάθε έννοια διαλεκτικής.

   γ) Από το άσχετο της Ι.Μ.Π. στην προηγούμενη απάντηση, σε έναν άσχετο σύνδεσμο με τα άρθρα της ΟΟΔΕ. Μάλιστα. Ας γίνω πιό συγκεκριμένος, μπας και απαντήσετε ΕΣΕΙΣ επιτέλους. Θέλετε να μας πείτε κάτι για τη σφαγή των Μαδιανιτών; Για τα παιδάκια που σκότωσε ο “προφήτης” Ελισσαίος; Για το “μπερντέ” που έριξε ο “γεννήτορας” Λωτ στις ανήλικες κόρες του ίσως;

   δ) Χαίρομαι που δεν μπορείτε να απαντήσετε “λεπτομερειακά”. Και παραπέμπετε και πάλι σε συνδέσμους που αποκρύπτουν και δεν αναφέρουν ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ γεγονότα.

   ε) Δεν μας απαντήσατε και πάλι. Το “εξ’οίκου δουλείας” κλπ. στην πρώτη εκ των 10 εντολών, ανθρώπινο χεράκι δεν το αφαίρεσε, έτσι ώστε το “κήρυγμα” να έχει απήχηση σε περισσότερους ανθρώπους; Επαναλαμβάνω λοιπόν: Επιτρέπει ο “πάνσοφος” τέτοιες επεμβάσεις στο “Θεϊκό λόγο”;

   στ) Μην ποιείται τη νήσσα. Κυνάριο = σκυλάκι. Και όταν μιλάμε για μιά ΜΑΝΑ που νοιάζεται για το παιδί της, ο χαρακτηρισμός αυτός είναι άκρως υποτιμητικός.

   ζ)
   1. Σαφέστατα. Η “Κυριακή της Ορθοδοξίας”, με τις απίστευτες κατάρες εναντίον των Ελλήνων, με τα “ανάθεμα τρις”, είναι ενδεικτικά. Και βεβαίως δεν έχει να κάνει με τα “είδωλα”, αλλά με τη σοφία.

   2. Ενώ οι χριστιανοί είναι καλύτεροι, έτσι; “Κάρα”, κομποσχοίνια, ξεματιάσματα, ξόρκια, “ματάκια”, πέταλα, “θαυματουργές” εικόνες, εικόνες που “δακρύζουν”, και το καλύτερο απ’ όλα, “Ιερά Κόκκαλα”. Και βέβαια, ο κανιβαλισμός στα καλύτερά του. Πίνουμε και τρώμε “συμβολικά” το αίμα και τη σάρκα του Ιησού. Να γελάσω τώρα ή μετά;

   3. Εφόσον ο Θεός ενδιαφέρεται για όλους τους ανθρώπους, εσείς, οι εκπρόσωποι αυτής της “θεϊκής αγάπης”, δια τίνα λόγο καταριέστε τους “αιρετικούς”, τους “ειδωλολάτρες” κλπ.; Δεν έχουν δικαίωμα στην αγάπη του Θεού σας;

   4. Και βέβαια θα πάρετε ραβδί. Τύφλα να’ χουν οι Ιερές Εξετάσεις. Είμαι 100% σίγουρος πως άτομα ωσάν και του λόγου σου θα παρακαλούσαν να ζούνε στον Μεσαίωνα και να αφαιρούν ζωές.

   Χαίρομαι ιδιαιτέρως που οι εκπρόσωποι της “θεϊκής” ηθικής και αγάπης εκφράζονται τοιουτοτρόπως. Εάν ομιλούν και συμπεριφέρονται έτσι οι εκπρόσωποι του Θεού, τότε οι εκπρόσωποι του διαβόλου πώς θα’ πρεπε να συμπεριφέρονται;

   η) Δεν χρειάζεται να δηλώνεις αδυναμία.

   θ) Μπα, λατρεύετε “ιερά κόκκαλα”, αυτό μου αρκεί. Κατά τ’άλλα, ουδεμία απάντηση.

   ι) Ντρίμπλες πάλι; Για το αρχικό όνομα τίποτα; Προς πληροφόρησή σου, το “Γιαχβέ” απαντάται περί τις 6600 φορές στην Π.Δ.

   ια) Η ΟΟΔΕ δεν έχει copy-paste απάντηση;

   ιβ) Ε, βέβαια. Ένα “ν” κάνει τη διαφορά. Αφού “είπε” και εγένετο, έτσι θα’ ναι…

   ιγ) Αγαπητέ, η “βίκυ” είναι ένα τεράστιο όργανο προπαγάνδας για το σινάφι σας. Υπάρχει το δεοντολογικά αποδεκτό από τη μία, και το άκρον άωτον της ασυδοσίας από την άλλη. Ε, βέβαια, τρέμω τους μεσαιωνικούς εραστές του “Κυνήγι Μαγισσών”. Πραγματικά, σε λυπάμαι.

   ιδ) Αν ο Αδάμ πλάστηκε το 5506 Π.Κ.Ε., τότε ο κόσμος πότε πλάστηκε; Περιμένω την απάντησή σου. Και μην κάνεις καμιά κουταμάρα και εμπλέξεις την επιστήμη. Ή “αγία γραφή” και “Πατέρες” ή επιστήμη, όχι μονά-ζυγά δικά σας.

   Κλείνοντας, μ’ αρέσει που η ΟΟΔΕ, στο σχετικό άρθρο για τον Κοραή, δεν κάνει μνεία στη ρήση αυτή. Γι’ αυτό άλλωστε δεν μας παράθεσες και το σύνδεσμο, πονηρούλη…

   Υ.Γ. Είναι εκπληκτικό πάντως. Οι εκπρόσωποι της θρησκείας της “αγάπης” να χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως “ηλίθιε”, “βλάκα” κλπ; Α, πα πα. Μιλάμε για τεράστια και διαφημιζόμενη χριστινιανική αγάπη προς το πλησίον.

   Ερώτηση προς πιστούς: Φιλάτε αυτά τα χέρια όταν υπάρχει τέτοιο στόμα;

   Σχολιάστε
 • 27/05/2020, 15:39
  Permalink

  Που μένεις;
  Αν θέλεις τα λέμε και από κοντά.
  Θα σου δώσω και το βιβλίο μου “που βρίσκεται η αλήθεια”.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *