Ο θρόνος του εγωισμού (Γράφει η Ερασμία Ιωαννίδου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στα χρόνια της ύλης, της σάρκας, της περηφάνιας και της εκμετάλλευσης, στις ανθρώπινες σχέσεις έρχεται και φωλιάζει έντονα ο άνεμος του εγωισμού, κάθεται στον “θρόνο” του κάνοντας τις εγκεφαλικές και ψυχικές σχέσεις να είναι δυσεύρετες. Από την άλλη πλευρά σε ευάλωτες στιγμές της ζωής τους οι άνθρωποι ανοίγουν την ψυχή τους, επενδύουν συναισθηματικά, εξιδανικεύουν καταστάσεις και πρόσωπα, με αποτέλεσμα στο τέλος να απογοητεύονται και να πληγώνονται.

Όταν λοιπόν ανέβει στον θρόνο του ο εγωισμός, μας καθιστά αχάριστους, επικριτικούς, ανταγωνιστικούς σε μη υγιές επίπεδο, απωθεί ανθρώπους από κοντά μας και δυσχεραίνει την εξέλιξη μας ως προσωπικότητες. Φυσάει με έναν άνεμο κόντρα, σε ολάκερη τη γη, ρίχνει το αλάτι του και αυτό εισχωρεί σε κάθε βαθιά πληγή κάνοντας τη ψυχή να στριμώχνει συναισθήματα και λόγια μέσα της. Κατάρα ο εγωισμός που χαρακωνει και βυθίζει κάθε ελπίδα για αλλαγή.

Τα ίχνη του μελανά λαβωνουν το είναι μας, μα εμείς οφείλουμε, έχοντα ενσυναίσθηση και ανθρωπιά να κατέβουμε από τον “θρόνο” του, να είμαστε ταπεινοί και να ξεριζώσουμε τις ρίζες του πριν αρχίσουν να φυτρώνουν τα σποράκια του μέσα μας, πριν προλάβει να μας  ξεριζώσει ο ίδιος και να μας υποτάξει στην ψυχρότητα της αδιαφορίας που φυσάει ο άνεμος του.

Στο μονοπάτι της ζωής μας να μην ανθίζει η αιχμαλωσία του εγωισμού, αλλά το φως της αξιοπρέπειας, να είμαστε παρατηρητές που ζυγίζουν αξίες, ιδανικά και περιφρουρούν με αγάπη διότι οι άνθρωποι θα έχουν πάντα ανάγκη από τη “γοητεία” της ανθρωπιάς στους κρύους και ζεστούς καιρούς που ανοίγονται μπροστά μας, για όσο θα υπάρχουν ακόμη “Άνθρωποι”.

Κείμενο: Ερασμία Ιωαννίδου – Οικονομικός σύμβουλος- Κειμενογράφος.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.