Ο καημένος (του συγγραφέα-ερευνητή Ιωάννη Ευθυμιάδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

“Στο λιβάδι ξεχασμένος ένας γάιδαρος βοσκούσε, τίποτα άλλο δεν ζητούσε ο καημένος. Τον Θεό ευχαριστούσε για να μείνει εκεί δεμένος και να βόσκει όλη μέρα ο καημένος!!!”

Αφύπνιση ή ο ύπνος του δικαίου; Ένα ερώτημα που αφορά όλους εμάς τους ανθρώπους. Η επιλογή είναι προσωπική  για τον καθένα μας αν και εφόσον υπάρχει κάποιο ουσιαστικό κίνητρο. Η αφύπνιση ενός ανθρώπου είναι πολύ δύσκολη, σε σχέση με τον ύπνο του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι με την αφύπνιση γίνεσαι παντογνώστης, αλλά η αφύπνιση των ανθρώπων σε μια κοινωνία δημιουργεί επίπεδο πολιτισμού. Ο πολιτισμός και το επίπεδο των ανθρώπων φαίνονται καθαρά από  τις εκφράσεις ενδεχομένως κάποιας διαφωνίας.

Η διαφωνία είναι ένας όρος των διαφορετικών αντιλήψεων, όπου δεν είναι απόλυτο να έχει κάποιος δίκαιο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμφωνούν με τις διάφορες πολιτικές η με τις θρησκείες και επιστήμες. Το ζητούμενο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που δεν συμφωνούν  καλά θα κάνουν, να μένουν στο επίπεδο του πολιτισμού για να μην χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους.

Πρέπει να γνωρίσουμε πραγματικά τον εαυτό μας, (γνώθι σ’αυτόν). Για να γίνει αυτό πρέπει σιγά-σιγά να απαλλαχτούμε από τα πάθη και τις αδυναμίες μας μέσα στην κοινωνία, ο λεγόμενος τέταρτος δρόμος του Γ. Γκουρτζίεφ (Πήτερ Ουσπένσκυ).

Δυστυχώς ο φανατισμός των ανθρώπων και κατ’ επέκταση των διαφόρων λαών αποτελεί το στίγμα συμπεριφοράς πολιτισμού. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, είναι δεδομένο στον νόμο της φύσης και της εξέλιξης, απλώς θα συνυπάρχει πάντα το κακό με το καλό.

Ιωάννης Ευθυμιάδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.