Ο καλύτερος θάνατος…

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο καλύτερος θάνατος, να πεθάνω στον ύπνο μου. Ναι, θα ήθελα να αποχωρήσω από την επίγεια και πρόσκαιρη αυτή ζωή στον ύπνο μου.

Θεέ μου! επίτρεψέ μου να πεθάνω στον ύπνο μου. Δίχως να δω το σώμα μου καταρρακωμένο, δίχως να αισθανθώ διαλυμένη σε κάποιο κρεβάτι ασθενείας. Έχοντας μετανοήσει και ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη μου, ας σου παραδώσω την ώρα του ύπνου  μου την ψυχή μου.

Ας πεθάνω στον ύπνο μου. Ω Θεέ μου, μην αφήσεις το σώμα μου που πρόσεξα όσο καλύτερα μπορούσα στα λίγα που χρόνια που έζησα στη Γη να ταλαιπωρηθεί. Ας μην πληγωθώ  βάναυσα, διότι θέλω να μπορώ να Σε δοξάσω ακόμα και την τελευταία μου στιγμή.

Ω Θεέ μου, ας φύγω από τη ζωή αυτή ήσυχα και ανώδυνα. Ας αποχωρήσω ήρεμα χωρίς κλάματα, αγωνίες και φασαρίες άλλων ανθρώπων γύρω μου να ταράζουν την ψυχή μου. Ας φύγω στον ύπνο μου μονάχη, όπως γεννήθηκα και όπως γεννήθηκε και ο κάθε άλλος άνθρωπος στον κόσμο αυτό: υπαρξιακά μόνος με ανθρώπινα ίχνη να περπατάνε στο μοναχικό δρόμο της Ύπαρξής του για λίγο.

Ο καλύτερος θάνατος να αποχωρήσεις από τη σύντομη και μαγική εμπειρία που λέγεται Ζωή. Ας φύγω ήρεμα Κύριε, διότι ήρεμα ήρθα και στη ζωή αυτή. Τώρα που συνειδητοποιώ πως όλα αυτά που βιώνουμε σε αυτή τη Γη είναι σύντομα και πρόσκαιρα και πως κάποτε θα τελειώσουν.

Ας φύγω με γαλήνη, με ετοιμότητα ψυχής και σώματος εκείνη τη βραδινή ώρα της σιωπής. Εκείνη την ώρα που αυτοκίνητα δε θα κορνάρουν στους δρόμους, εκείνες τις στιγμές που όλοι θα είναι χαμένοι στον ύπνο τους.

Θεέ και Κύριέ μου, επίτρεψέ μου να φύγω από αυτή τη ζωή στον ύπνο μου. Σα μικρή μέλισσα που αθόρυβα κάθεται επάνω στο λουλούδι, σα γάτα που αθόρυβα εκτινάσσει το σώμα της, επίτρεψέ μου στον ύπνο μου να φύγω όταν έρθει η ώρα μου.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.