Ο κόσμος των μασκοφόρων (του συγγραφέα-ερευνητή Ιωάννη Ευθυμιάδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ζούμε την ροή των γεγονότων και των εξελίξεων μιας αόρατης πανδημίας παγκοσμίως χωρίς να έχουμε την ελάχιστη επιστημονική επίγνωση του φαινομένου. Ακόμη και για τους  επιστήμονες είναι μια πρόκληση. Μέσα από τις έρευνες προσπαθούν να μάθουν και να γνωρίσουν καλύτερα το (πρόσωπο) του ιού, αυτής της νάνο ασθένειας.

Οι άνθρωποι περιμένουν με αγωνία κάθε μέρα τη σωστή ενημέρωση των επιστημόνων για τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας που θα πάρουνε, ώστε να μπορέσουν να συνυπάρχουν παράλληλα με τον COVID-19 για ένα χρονικό διάστημα χωρίς κάποιες αρνητικές επιπτώσεις.

Υπάρχει όμως ένα (σκοτεινό) αμφισβητούμενο σημείο όσον αφορά την έγκυρη και σωστή ενημέρωση του κόσμου από τους διάφορους ιατρούς, λοιμωξιολόγους (καθηγητές, επιστήμονες). Παρατηρήσαμε ότι υπάρχουν δυο διαφορετικές απόψεις για τα μέτρα προστασίας από τους ειδικούς επιστήμονες. Μας βάζουν σε ένα δίλημμα αμφισβήτησης που κανένας τους δεν τεκμηριώνει την θεωρητική του άποψη επιστημονικά.

Αναφέρομαι για την μάσκα προστασίας προσώπου. Το ρητό του Ρόδιου Κλεόβουλου, «Πάν μέτρον άριστον» μας θυμίζει να μην υπερβαίνουμε την οποιαδήποτε χρήση και να την μετατρέπουμε σε κατάχρηση.  

Η χρήση της μάσκας προστασίας είναι για ένα χρονικό διάστημα περίπου 15 (δεκαπέντε) λεπτών της ώρας. Πέρα των δεκαπέντε λεπτών γίνετε κατάχρηση.  Μας ενημέρωσε κανένας πνευμονολόγος για την κατάχρηση της μάσκας, τι επιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει στο αναπνευστικό και πνευμονολογικό σύστημα; Όχι. Τι επιπτώσεις μπορεί να  δημιουργήσει η κατάχρηση της μάσκας στο ανοσοποιητικό σύστημα;

Γνωρίζεται ότι η πολύωρη χρήση της μάσκας μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση του ιού; Είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Ναι, από τη μια να προστατευτούμε από τον ιό και από την άλλη να προκαλούμε τον ιό.

 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ο κορωνοϊός εμφανίζεται και επιβιώνει στον αέρα σε διάφορους χώρους πολυκοσμίας και σε δωμάτια που δεν αερίζονται, σύμφωνα με την δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Nature Research.

Με βάση τις έρευνες που έχουν κάνει αποδείχτηκε ότι σε ένα κλειστό δωμάτιο που δεν αερίζεται έχουμε την εμφάνιση του ιού.

Προσέξτε όσο ο χώρος περιορίζεται, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα της εμφάνισης του ιού. Φανταστείτε εάν ο χώρος περιοριστεί στο 99,9% πόσο μεγάλη αύξηση των πιθανοτήτων θα είχαμε για την εμφάνιση του ιού.

Οπότε ο περιορισμός του 99,9% του χώρου με την κατάχρηση της μάσκας, θα μπορούσε εξίσου να προκαλέσει την εμφάνιση του ιού.

Συγγραφέας-ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.