“Ο λύκος κι αν εγέρασε…” – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα των δεξιών εφημερίδων και ακούγοντας τα σχόλια των δεξιών δημοσιολόγων, σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι αυτή η κυβέρνηση παίζει πολύ βρώμικα, τόσο βρώμικα όσο και η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που άφησε άδεια ταμεία τον Ιανουάριο του 2015.

Και για να φρεσκάρω τη μνήμη όσων θέλουν να ξεχάσουν, τον Ιανουάριο του 2015 ίσα που έφταναν τα λεφτά για τους μισθούς και τις συντάξεις ενός μήνα! Ίσως γιατί το είχαν σίγουρο ότι τόσο θα διαρκέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «η αριστερή παρένθεση», όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν.

Μπορεί να λέγονται και να γράφονται πολλά, όμως, αλήθεια τώρα, τι θα παραλάβει η Ν.Δ. αν κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση; Θα παραλάβει μια οικονομία σε καλή κατάσταση ή μήπως ερειπιώνα;

Η εικόνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δίνουν όχι οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι εγχώριες Αρχές, οι οποίες, για να μην ξεχνιόμαστε, έχουν στελεχωθεί από ανθρώπους που τους έχουν εγκρίνει οι δανειστές, δεν συμφωνεί με τις μαύρες αναλύσεις των επιτελείων της Νέας Δημοκρατίας.

Θετικοί ρυθμοί στην ανάπτυξη, καλά αποτελέσματα στις εξόδους στις αγορές, μείωση της ανεργίας, εξαιρετικές επιδόσεις στο πεδίο των πλεονασμάτων, ανοδικός σταθερά ρυθμός επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες και ένα «μαξιλάρι» περίπου 30 δισ. ευρώ για τις δύσκολες ώρες.

Σας μοιάζει αυτό με ερειπιώνα; Μήπως, πάλι, εκεί στη Δεξιά φοβούνται ότι η οικονομία θα καταρρεύσει εξαιτίας των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες; Μα, αν δεν κάνω λάθος και η Ν.Δ. αναγκάστηκε να ψηφίσει τις 120 δόσεις, τη 13η σύνταξη, τη μείωση του ΦΠΑ, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε διάφορους κλάδους.

Αν δεν κάνω λάθος και η Ν.Δ. κατέθεσε τροπολογίες για τη μη μείωση των συντάξεων και τη μη μείωση του αφορολόγητου, προτρέποντας την κυβέρνηση (τα ύστερα του κόσμου) να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Αν δεν κάνω λάθος, η Ν.Δ. άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που δεν μείωσε ακόμη περισσότερο τον ΦΠΑ στην εστίαση. Συνεπώς, αν επέλθει η καταστροφή εξαιτίας αυτών των μέτρων, θα έχει και η Ν.Δ. τεράστια ευθύνη.

Όμως, ας μην κοροϊδευόμαστε. Αυτό που ενδιαφέρει τη Δεξιά είναι να εφαρμόσει μια σκληρή πολιτική λιτότητας. Και για να μπορέσει να το κάνει, πρέπει να ισχυριστεί ότι παρέλαβε καμένη γη! «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του».

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.