Ο μαγικός κόσμος της αρθρογραφίας (Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η αρθρογραφία είναι ένα μαγικό ταξίδι και χαίρομαι που υπάρχει στη ζωή μου και μπορώ να τη βιώνω σαν ένα μοναδικό ταξίδι που σε μεταφέρει σε μέρη άγνωστα και μοναδικά.

Για κάθε άνθρωπο που αρθρογραφεί, σίγουρα θα υπάρχουν μοναδικές στιγμές που μέσα στην καρδιά του θα έχουν αφήσει ένα μοναδικό αποτύπωμα. Η χαρά της αλληλεπίδρασης με άλλους ανθρώπους, η γειτνίαση με άτομα που μοιράζεσαι ίδιες απόψεις αλλά και οι γόνιμες αντιπαραθέσεις, όλα αυτά τη συνιστούν ένα μαγικό ταξίδι.

Η αρθρογραφία σε καλεί να αναμετρηθείς με τον καλύτερο εαυτό σου. Μετράς τα λάθη σου, ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά, εξερευνάς πολύπλευρα ένα θέμα και ακονίζεις την κρίση σου. Δυναμώνεις με κάθε αρνητικό σχόλιο, γεμίζεις αυτοπεποίθηση με κάθε ‘’μπράβο’’ και ‘’συγχαρητήρια’’, οπλίζεσαι με πείσμα κάθε φορά που κάποιος υποτιμά τον κόπο σου και θεωρεί τη συγγραφή ‘’χάσιμο χρόνου’’.

Ναι, η συγγραφή είναι ένα μοναδικό ταξίδι. Κάθε μέρα, διαβάζεις, ανακαλύπτεις τον κόσμο, βλέπεις τα χρώματα και το σκοτάδι, το καλό και το άσχημα, διακρίνεις το καλό και το κακό που είναι σύμφυτο τελικά στη ζωή.

Μέσα στη συγγραφή, αποκαλύπτεσαι και αφήνεις τον αληθινό σου εαυτό να βγει στην επιφάνεια. Δεν κρύβεσαι πίσω από ‘’πρέπει’’ και καθωσπρεπισμούς, είσαι ελεύθερος.

Η συγγραφή είναι μεγάλη ψυχοθεραπευτική ενασχόληση, διευρύνει τους ορίζοντες ενός ανθρώπου, καταπραΰνει από τον θυμό και κάθε άλλο αρνητικό συναίσθημα. Η προσφορά στον συνάνθρωπο, η επιθυμία ο κόσμος να γίνει καλύτερος, όλα αυτά βρίσκονται μέσα από ένα περιποιημένο και καλογραμμένο κείμενο.

Ο κόσμος της αρθρογραφίας είναι μαγικός. Και ναι, όσο περισσότερο τον ανακαλύπτεις, τόσο περισσότερο τον αγαπάς..

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.