Ο ΟΣΕ διαψεύδει τον Γαλιλαίο (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Φοίβος Ιωσήφ

Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι ισχυρίζονται πολλοί πως ήταν μία μεγάλη φυσιογνωμία της αστρονομίας. Τρίχες, τύφλα στα μάτια του και αυτουνού και του Αρίσταρχου. Ιδέα δεν είχαν γύρω από τις κινήσεις των άστρων.

Πολύ περισσότερο οι Έλληνες που είπαν τα ουράνια σώματα “Άστρα” από το στερητικό άλφα και το ρήμα ίστημι. Δηλαδή ο εξυπνάκιας Αρίσταρχος μας είπε πως δεν στέκονται, άρα κινούνται. Άκουσε αυτές τις παπαριές και ο Γαλιλαίος και πήραν τα μυαλά του αέρα.

Ευτυχώς που η σώφρων θρησκεία τον έβαλε στη θέση του και ενώπιον δικαστών και θεού αρνήθηκε τις παλαβομάρες του. Όλα ακίνητα, κόκαλο, μην δω και κινηθεί κανά αστέρι, θα το καταγγείλω στην τροχαία για υπερβολική ταχύτητα. Ααα, δεν αστειευόμαστε.

Ήταν που λέτε στον σταθμό της Στυλίδας ένα ρολόϊ μεγάλο, σε εμφανές σημείο χωρίς λεπτοδείκτες. Στο κέντρο του είχε μια τρύπα που οι εξυπνότεροι των καπνιστών, για να μην πετάνε τα κουτιά των τσιγάρων στο δάπεδο τα στρίμωχναν στην τρύπα του ρολογιού. Ας το παραδεχτούμε, είμαστε ένας εφευρετικός λαός.

Κάποιος έξυπνος έγραψε ένα άρθρο για την κατάσταση του ρολογιού και αστραπιαίως, μετά σαράντα πέντε χρόνια, οι υπεύθυνοι έσπευσαν να το αντικαταστήσουν με ένα καινούριο μπαταρίας.

Μπήκε το ρολόϊ και όλοι αισθανθήκαμε υπερήφανοι. Αυτό τώρα το σκασμένο θέλει λέει κάθε πέντε χρόνια μια μικρή μπαταριούλα. Πιθανόν ο κ. Διοικητής του ΟΣΕ δεν ενέκρινε το ποσό της δαπάνης και εδώ και κάμποσους μήνες δείχνει συνεχώς τρείς παρά είκοσι. Παγκόσμια ώρα!

Εγώ δεν πιστεύω πως ο ΟΣΕ στερείται του κεφαλαίου για την μπαταρία. Πιθανόν οι υπεύθυνοι είναι αντίθετοι στην θεωρία του Γαλιλαίου και πιστεύουν πως η γή είναι ακίνητη. Ίσως μάλιστα και επίπεδη, μόνη στο σύμπαν με δικό της ήλιο προκειμένου να εξυπηρετεί την παραγωγή ροδακίνων και σιτηρών της περιοχής Λεχαινών.

Είναι μία άποψη την οποία ίσως ενστερνίζεται και ο Σεβασμιώτατος διά βίου Θεσσαλονίκης. Τόσες επαφές έχει με τα επουράνια, κάτι παρά πάνω θα ξέρει, δεν είναι δυνατόν!

Ο ΟΣΕ όμως το εκδήλωσε έμπρακτα και αποφασιστικά. Δεν μπορεί να παραπλανά τους κκ επιβάτες πληροφορώντας τους πως το κάθε δρομολόγιο έχει διαφορετική ώρα αναχώρησης, υπάρχει σεβασμός στον κουρασμένο ταξιδιώτη.

Όλα τα δρομολόγια φεύγουν και φθάνουν  στις τρείς παρά είκοσι, ούτε λεπτό παρά πάνω. Εμείς είμαστε σοβαροί, δεν θα παίξουμε με τις κινήσεις του σύμπαντος.  Τόση σοβαρότης, υπευθυνότης  και ροχαλητό. Είμαστε Έλληνες και το δείχνουμε!!

Με τόσο πατριωτισμό δεν θα πάρουμε μόνον την Πόλη, εκεί κοντά θα είμαστε, ας πάρουμε και την Οδησσό, μην κάνουμε τσιγκουνιές.

Φοίβος Ιωσήφ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *