Ο ταχυδρόμος (…είχε άποψη!)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

-Το Παρελθόν και το Μέλλον φιλονικούσαν μήνες τώρα για το ποιό είναι χρησιμότερο στους ανθρώπους, το Παρόν αποφάσισε να δώσει τέλος στην φιλονικία τους.

-Κάλεσε και τους δύο και είπε: “Αύριο νωρίς θα εμφανιστείτε στους ανθρώπους, τον πρώτο που θα συναιτήσετε θα τον ρωτήσετε, την απάντηση που θα πάρετε θα τη σεβαστείτε και η διαμάχη θα πάρει τέλος”.

-Την επομένη το πρωί, το Παρελθόν και το Μέλλον βρέθηκαν σε μια μικρή γειτονιά, εκεί είδαν τον ταχυδρόμο να ανηφορίζει το πλακόστρωτο δρομάκι με σκοπό να μοιράσει τα γράμματα, “ποιο είναι χρησιμότερο στους ανθρώπους το Παρελθόν ή το Μέλλον;” τον ρώτησαν.

-Ο Ταχυδρόμος απάντησε: “Το Παρελθόν το κρατάμε στη δυτική πλευρά του μυαλού μας κάποιες φορές κλαίμε και το ποτίζουμε με θλίψη και άλλες φορές γελάμε και το γεμίζουμε με χαρά, το Μέλλον το έχουμε στην ανατολική πλευρά είναι γεμάτο χρώματα με άπειρα κύματα γεμάτα ημιτελείς ελπίδες που αρμενίζουν στην ολοκλήρωση τους”.

-Συνεχίζοντας πρόσθεσε: “Δείτε, τη ρίζα τη φυτεύουμε στο Παρελθόν και στο Μέλλον γίνεται δέντρο, ρίχνουμε τον σπόρο στην ευλογημένη γη για να θερίσουμε τους καρπούς στο Μέλλον, είστε και οι δύο εξίσου χρήσιμοι…” είπε ο ταχυδρόμος και συνέχισε το ανηφόρι της γειτονίας για να μοιράσει τα γράμματα που γράφηκαν στο Παρελθόν για να μοιραστούν στο Μέλλον.-

Κεντρική ιδέα: Ότι γίνεται αύριο γίνεται διότι το προετοιμάσαμε από χθες.

Σπύρος Α. ΗλιάδηςΔημοσιογράφος – Εκδότης
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αστική μη κερδοσκοπική ηλεκτρονική εφημερίδα.

http://tovimatisgynaikas.blogspot.com/


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.