Ο Χρόνος και η Μνήμη (Γράφει η Ερασμία Ιωαννίδου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Προσωπικές παραστάσεις με δικά μας βήματα μπορεί να αναβάλλονται μέσα στο χρόνο, ο ίδιος να κυνηγά να πάρει ότι αγαπάμε, μα η ζωή συνεχίζεται μέσα σε αυτόν.

Η μνήμη είναι κομμάτι του χρόνου ένα αίσθημα, ένας ήλιος που μας καλεί να αγαπήσουμε όλες τις αιώνιες στιγμές μας, ακίνδυνη όσο κοιμάται μα όταν ξυπνήσει γίνεται επικίνδυνη μέσα στον χρόνο αγκαλιάζει τη ψυχή με καημό και με χαμόγελο.

Δεν σέρνεται, δεν παρακαλάει, έρχεται απρόσκλητη σαν λουλούδι αθάνατο και μας κάνει να θυμόμαστε τις βροχές και τις φωτιές που πρωταγωνίστησαν και σφυριλάτησαν το κορμί και την ψυχή μας.

Νιώθουμε πως ζούμε στο πουθενά του χρόνου αφού μέσα του κρύβει χίλια πρόσωπα και τα χείλη του μοιράζουν διαρκώς φιλιά από χαρά και από φαρμάκι.

Ένας ταξιδιώτης ο χρόνος ανίκητος, άχρονος, κυνηγός, γιατρός, άπιστος, αδιάκοπος, απρόβλεπτος και αλήτης, που μας ρίχνει στα ανοιχτά και εμείς κολυμπάμε για να σωθούμε από το άγριο κύμα του, μοιάζει με βέλος που δεν κοιτά πίσω και παίρνει τα πάντα στο πέρασμα του δίχως επιστροφή.

Ο ρόλος του χρόνου στην ζωή του ανθρώπου είναι καθοριστικός και ως εραστής της ζωής ο άνθρωπος και πολιορκητής της αιωνιότητας, χρειάζεται να βρίσκεται σε μια συνεχόμενη επαγρύπνηση, να προσπαθεί να συμφιλιωθεί μαζί του και να τον αγαπήσει.

Η φωτιά της αγάπης είναι η μόνη που μπορεί να παρακινήσει τον άνθρωπο έτσι ώστε να μην πάει καμία μέρα της ζωής του χαμένη, καμία απόφαση της μοίρας και κανένας φόβος του να μην σταθεί εμπόδιο, όσο και αν η καρδιά του χρόνου δεν γοητεύεται με τίποτα, όσο και αν η μάχη αυτή είναι άνιση μεταξύ τους, οι ευχές του ανθρώπου θα πρέπει να γίνουν αποφάσεις ζωής.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων μέσα στο πέρας του χρόνου είναι αναγκαίος για την πορεία του ανθρώπου, πότε τον γεμίζει με αμηχανία, απορία, πληγές, μελαγχολία και πότε τον θεραπεύει από ότι τον πονά και η μνήμη ένας χάρτης ζωγραφισμένος στο κορμί του χρόνου γεμάτος από εικόνες ζωντανές.

Και όταν η ζωή έχει πλημμυρίσει από την την σκάλα της μνήμης, ζητά ένα ζεστό και γενναιόδωρο φιλί, μονάχα ένα, από τα χείλη του χρόνου για να ονειρευτεί και πάλι. Δύο μουσικές πανάκριβες ο χρόνος και η μνήμη που κάνουν το κορμί της ζωής, να λυγάει και να γελάει…

Ερασμία Ιωαννίδου

Ερασμία Ιωαννίδου – Οικονομικός Σύμβουλος, Κειμενογράφος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.