Π. Πέρκα: Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών για την στήριξη της 1ης κατοικίας το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, την οποία συνυπογράφουν η Βουλευτής Κοζάνης ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κ. Βέττα και η Βουλευτής Καστοριάς ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ο. Τελιγιορίδου, το ψήφισμα των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο ζητούν να μην προχωρήσει στην άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, να νομοθετηθεί παράταση τουλάχιστον έως τα τέλη του 2020 και να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα, που θα αφορά στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους με δίκαιο τρόπο στους πραγματικά μη δυνάμενους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και σε όσους θα πληγούν λόγω της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί εν μέσω πανδημίας, το οποίο θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ Π. Πέρκα και οι συνυπογράφουσες Βουλευτές Καστοριάς και Κοζάνης, ζητούν την εξέταση του παρόντος ψηφίσματος και την ενημέρωση για τις ενέργειες του Υπουργείου για την προστασία της 1ης κατοικίας.

Η αναφορά όπως κατατέθηκε:

ΑΝΑΦΟΡΑ για τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Προστασία της Πρώτης Κατοικίας»

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών με τις συνυπογραφές της Βουλευτή Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ Κ. Βέττα και της Βουλευτή Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ Ο. Τελιγιορίδου, το Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο ζητούν από την Κυβέρνηση:

α. να μην προχωρήσει στην άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας

β. να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως τα τέλη του 2020

γ. να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα, που θα αφορά στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους με δίκαιο τρόπο στους πραγματικά μη δυνάμενους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και σε όσους θα πληγούν λόγω της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί εν μέσω πανδημίας, το οποίο θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Επισυνάπτεται το σχετικό ψήφισμα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση του ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι καταθέτουσες Βουλευτές

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)
Βέττα Καλλιόπη
Τελιγιορίδου Ολυμπία

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
για την Προστασία της Πρώτης Κατοικίας

Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας λαμβάνοντας υπόψη ότι στο τέλος Απριλίου παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας με ό,τι αυτό σημαίνει για τους χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειές τους και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωναϊού στη χώρα μας οι δείκτες ανεργίας άρχισαν να ανεβαίνουν, συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 και αποφάσισε (ομόφωνα-κατά πλειοψηφία) να ζητήσει από την Κυβέρνηση:

  • Να μην προχωρήσει στην άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας
  • Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως τα τέλη του 2020
  • Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα, που θα αφορά στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους με δίκαιο τρόπο στους πραγματικά μη δυνάμενους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και σε όσους θα πληγούν λόγω της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί εν μέσω πανδημίας , το οποίο θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
Ντιό Ευφροσύνη

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.