Πανδημία και υπαρξιακή αγωνία… (Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Θεωρώ πως η υγειονομική κρίση που βίωσε ο πλανήτης τους τελευταίους μήνες δημιούργησε σε όλους τους ανθρώπους λίγο-πολύ, υπαρξιακή κρίση διότι συνειδητοποιήσαμε το πόσο τρωτή είναι η ανθρώπινη υπόστασή μας. Και ναι, είμαστε πεπερασμένα όντα όλοι μας με ημερομηνία λήξης και τέτοιες κρίσεις μας ξεκολλούν από τον αμιγώς υλιστικό τρόπο ζωής και ανοίγουν μία πνευματική θέαση των πραγμάτων.

Όλοι οι άνθρωποι ξεκίνησαν να σκέφτονται και να εμβαθύνουν περισσότερο σε πνευματικά θέματα, άρχισαν να αναρωτιούνται και να εντρυφούν σε σοβαρά ερωτήματα, όπως η ύπαρξη της μετά θάνατον ζωής. Η βαθιά αποδοχή του πεπερασμένου της ζωής, κάνει πολλούς ανθρώπους να βιώνουν υπαρξιακό άγχος και να αγωνιούν βαθιά.

Προσωπικά, δεν πιστεύω πως ένα τόσο άρτια σχεδιασμένο ον όπως ο άνθρωπος, δε ζει μετά το βιολογικό του πέρας. Αλλά για τους ανθρώπους που δεν το πιστεύουν αυτό, νομίζω πως μπορούν να ξεκινήσουν να ζουν την κάθε μέρα μοναδικά, σταματώντας να στεναχωριούνται για μικροπράγματα.

Η ζωή είναι μικρή έτσι και αλλιώς, ρωτήστε έναν άνθρωπο 60, 70 χρονών πόσο γρήγορα κύλησαν τα χρόνια της ζωής. Η προσπάθεια εμβάθυνσης στον βαθύτερο εαυτό μας, ο επαναπροσδιορισμός των αξιών μας, η προσπάθεια ένωσης με το θείο, όλα αυτά κάνουν τη ζωή αληθινή. Είτε πιστεύει κάποιος στη μετά θάνατον ζωή, είτε όχι…

Η ζωή είναι ένα σύντομο ταξίδι. Για κάποιους θα τελειώσει πιο νωρίς, για κάποιους πιο αργά. Αλλά θα τελειώσει…

Πετώντας τις κακίες, τα πάθη και τα μίση και συνειδητοποιώντας πως είμαστε όλοι συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, θα αισθανθούμε ήδη πλούσιοι και ευγνώμονες.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.