Πανσέληνος στον Τοξότη: Σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Της Ευαγγελίας Τσαβδάρη*

Η Πανσέληνος στον Τοξότη για το 2019 γίνεται στις 12 Δεκεμβρίου και ο ωροσκόπος του χάρτη της είναι επίσης στον Τοξότη, στην 12η μοίρα για τις συντεταγμένες της Φλώρινας (15η, για συντεταγμένες Αθήνας).

Οι ενέργειες της συγκεκριμένης Πανσελήνου έχουν ιδιαίτερα ανανεωτικό χαρακτήρα και είναι απολύτως επίκαιρες αυτήν την περίοδο που οδεύουμε προς το τέλος του έτους και φυσιολογικά σκεφτόμαστε τον χρόνο που πέρασε, όπως και το πως θα θέλαμε να ’ναι ο επόμενος. Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που παραδοσιακά θεωρείται ότι κρατά τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον ή έστω στο παρακάτω, το λίγο πιο μακριά ή το κάτι περισσότερο.

Αυτήν την εβδομάδα η ώθηση να βελτιωθούμε ή να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον εαυτό μας φτάνει στο ζενίθ της. Αν εκφραστεί ως ειλικρινής ανανεωμένη προσπάθεια και καλύτερη συγκέντρωση σε όσα θέλουμε για το μέλλον μας, κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση. Αυτό μπορεί να σημαίνει περισσότερο διάβασμα, να μάθουμε κάτι καινούριο, να δείξουμε μεγαλύτερη ελαστικότητα και ανοιχτομυαλιά στις σχέσεις με τους συγγενείς μας, όπως και υπομονή για όσα ζητήματα φαίνεται να μας κλείνουν τον δρόμο όμως δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς. Ίσως να’ ναι επίσης η απόφαση να διατηρήσουμε μία ανοιχτή και γενναιόδωρη στάση, σύμφωνα με το πνεύμα των γιορτών, απλά γιατί μπορούμε.

Το κομμάτι που καλό θα ήταν να ξεπεράσει ο καθένας για να αξιοποιήσει την περίσταση είναι το κομμάτι της ισχυρογνωμοσύνης, ειδικά όταν συνοδεύει μισοψημένες και στο περίπου απόψεις, δλδ. σχεδόν πάντα. Ο λόγος είναι ότι μία τέτοια στάση, κάπως εγωιστική, κάπως αλαζονική, κάπως επικριτική, αντί να μας βοηθάει να κάνουμε αυτά που χρειαζόμαστε, μας βάζει να ασχολούμαστε με τους άλλους και τι ίσως (σε κάποιο σενάριο) κάνουν εκείνοι στραβά. Κάτω από αυτό βρίσκει κανείς καχυποψία απέναντι στους συνεργάτες και την προσπάθεια να “τους την κάνεις” πριν σου την κάνουν, βρίσκει επίσης αμφιβολίες και ζήλεια στις ερωτικές σχέσεις και την διατήρηση μίας ή παραπάνω «εναλλακτικών» φλερτάροντας δεξιά κι αριστερά ή καλλιεργώντας επίτηδες ατμόσφαιρα αστάθειας στην σχέση ή την δυνητική σχέση. Η ουσία είναι ότι αυτές τις ημέρες οι τελευταίες προσεγγίσεις δεν λειτουργούν καθόλου στην κατεύθυνση που κανείς ελπίζει. Μπορεί κάλλιστα όμως να λειτουργήσουν στην αντίθετη ανοίγοντας την πόρτα για τα τραγικά σενάρια που κανείς φαντάζεται. Στο κάτω-κάτω της γραφής όπως στρώνουμε, συνήθως έτσι κοιμόμαστε.

Αξίζει λοιπόν να κρατήσουμε το επίπεδό μας και να σχεδιάσουμε πολύ όμορφα πράγματα για το επόμενο βήμα μας. Αξίζει ακόμη περισσότερο να μείνουμε εστιασμένοι και αισιόδοξοι, ακόμη κι αν οι συναντήσεις της καθημερινότητάς μας κάθε άλλο παρά βοηθάνε. Στο κάτω κάτω της γραφής στον αέρα υπάρχει αυτό που λέμε «η μαγεία των Χριστουγέννων» και θα παρασύρει πολλές παρανοήσεις, αμφιβολίες και μπερδέματα. Αυτά που είναι ταιριαστά με τον καλύτερο εαυτό μας σίγουρα θα συνεχίσουν, είτε είναι σχέση, συναναστροφή, είτε κάποια δημιουργική δραστηριότητα. Όσα στην πραγματικότητα δεν μας αφορούν θα φαίνονται/ακούγονται ολοένα και λιγότερο ελκυστικά έως ότου γίνει ξεκάθαρη η αχρηστία ή η ασυμβατότητά τους.

Οι ενέργειες της Πανσελήνου στον Τοξότη δημιουργούν κοινό κλίμα για όλους ωστόσο εστιάζονται ειδικότερα σε συγκεκριμένο τομέα της ζωής κάθε ζωδίου.

Κριός

Κάνε την προετοιμασία σου σωστά και συγκεντρωμένα για οτιδήποτε από τα πιο απλά, μέχρι τα πιο σύνθετα. Μην αναβάλλεις να κάνεις κρατήσεις, να αποφασίσεις τι θα κάνεις και με ποιόν, να διαβάσεις εκείνο το βιβλίο, να δεις εκείνη την ταινία. Προσπάθησε να αποφύγεις το κουτσομπολιό και τους συνηθισμένους οικογενειακούς διαλόγους και φούρια. Δεν χρειάζεται να περιμένεις την συγκατάθεση των δικών σου για να κάνεις κάτι καλό για σένα. Ο σύντροφός σου, τα παιδιά σου, οι δημιουργικές σου δραστηριότητες, αρκούν.

Ταύρος

Καλό θα ήταν να αποφασίσεις τι ακριβώς θέλεις από την ερωτική σου ζωή και να αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι ανάλογα. Ούτε το δεξιά αριστερά, ούτε τα λόγια και οι εμπλοκές που απλώς επιμηκύνουν την αβεβαιότητα, βοηθάνε ιδιαίτερα. Παρομοίως στις οικονομικές σου συνεργασίες ή όσον αφορά το κοινό οικογενειακό ταμείο, επίλεξε μία προσέγγιση που μπορείς να στηρίξεις και μείνε εκεί. Θα ακούσεις διάφορα μεταξύ τύρου και αχλαδιού, τα οποία ακούγονται πολλά υποσχόμενα, ωστόσο ό, τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός.

Δίδυμοι

Ο χαμαιλεοντισμός σου, η αστάθεια σου, ο δισταγμός σου να απορρίψεις τις βολές σου και τα άτομα που μπορεί να μην σου κάνουν, αλλά σε ανεβάζουν, καλό θα είναι να μην επισκιάσουν την δυνατότητα να χαράξεις κοινή πορεία με ανθρώπους με παρόμοιους στόχους, σκεπτικό και ρυθμούς. Αφορά τις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις εξίσου. Δεν είναι εύκολο να πεις όχι στα σιγουράκια και να στηρίξεις το δυνατό, όμως στο κάτω κάτω της γραφής θέλεις να ερωτευτείς και να συμπράξεις με ομοίους σου. Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

Καρκίνος

Δεν είναι κακό να αναπολείς το παρελθόν ή να αρνείσαι να ξεχάσεις πόσο έχεις απογοητευτεί, προβληματιστεί, υποφέρει και τελικώς πόσο φοβάσαι. Ωστόσο είναι καλή περίοδος για να το κάνεις στην άκρη και να ασχοληθείς με το δια ταύτα, δλδ. με αυτά που πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα στην καθημερινότητά σου για να έχεις αρκετά χρήματα, την συναισθηματική στήριξη που θέλεις και τελικά την ηρεμία σου, την οποία να ‘σαι βέβαιος δεν θα βρεις σε ότι έγινε ή ότι φοβάσαι ότι θα γίνει. Κάνε πράξεις επιτέλους.

Λέων

Εμπιστεύσου αυτό που ξέρεις ότι θέλεις στον έρωτα, στην διασκέδαση, στην σχέση με τα παιδιά σου, στα δημιουργικά σου πρότζεκτ. Κινήσου και σχεδίασε βάσει αυτού και με τους ανθρώπους που συμπεριλαμβάνονται στην εικόνα και σε κάνουν χαρούμενο. Προσπάθησε να μην κρατάς σωρό άτομα και σχέδια από το παρελθόν για εναλλακτικές. Δύσκολο να στηρίξεις αυτά που σχεδιάζεις αν ξεκινάς με σχέδιο β και γ και δ, δλδ. βασικά σχεδόν βέβαιος ότι θα αποτύχουν. Μην ακούς κουτσομπολιά και όσους σε ταΐζουν φόβο, άκου τον εαυτό σου.

Παρθένος

Μάλλον πρέπει να αποφασίσεις ποιός θέλεις να είσαι στο οικογενειακό σου πλαίσιο και πως θα ήθελες γενικότερα να είναι τα πράγματα στο σπίτι και να φερθείς ανάλογα. Το να κάνεις ό,τι έκανες πάντα ενδείκνυται μόνο αν θέλεις να έχεις ό, τι είχες πάντα. Εμπειρίες διαθέτεις, παρελθόν επίσης, δεν γεννήθηκες χθες. Ξέρεις τι λειτουργεί και τι όχι, αξιοποίησέ τα. Ξεκίνησε από τα βασικά, δλδ. από το τι χρειάζεται η κατάσταση ως έχει. Τα τυχάρπαστα σχέδια και στόχοι που δεν στηρίζονται πουθενά, οι συμβουλές των (άσχετων) φίλων, είναι περιττά.

Ζυγός

Χρειάζεται να διαχωρίσεις μέσα σου τις υποχρεώσεις, επαγγελματικές και κοινωνικές και τους σχετικούς στόχους, από τα όνειρά σου, προσωπικά κι επαγγελματικά και τον τρόπο, τα άτομα, τις ιδέες που μπορεί να σε φέρουν κοντύτερα στην πραγματοποίησή τους. Αυτές τις ημέρες, συζήτησε με ανοιχτό μυαλό και μείνε πρόθυμος να γνωρίσεις και να ακούσεις καινούρια άτομα και ιδέες, δέξου προτάσεις φίλων και ομοϊδεατών σου. Σχέδια με παρέες, για διακοπές, εξόδους και «διασκέδαση» που γίνονται όπως «πρέπει», μπορεί να φαίνονται φρέσκα, δεν είναι όμως.

Σκορπιός

Για μια φορά επιτρέπεται (έως κι επιβάλλεται) να βάλεις κι εσύ πλώρη για το εύκολο, το άνετο, το ικανοποιητικό για την τσέπη, το συναίσθημα, το κρεβάτι σου. Μείνε σε οτιδήποτε του είδους προσφέρει η καριέρα, η κοινωνική σου ζωή και ο γάμος σου. Δεν χρειάζεται με την πρόφαση ότι “το x χρειάζεται βελτίωση” ή ότι οι συγγενείς σου κάτι σου’παν, ν’ ανοίξεις μπελάδες στο κεφάλι και στην τσέπη σου. Κοινώς, δώσε βαρύτητα σε ότι μπορεί να σου δώσει καλύτερη ποιότητα τώρα, όχι στα στραβά που ίσως, αν φτιαχνόταν, θα αντάμειβαν.

Τοξότης

Ένας θεός ξέρει πόσο έτοιμος είσαι για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου, ιδιαίτερα στα προσωπικά σου, κι έχεις απόλυτο δίκιο. Τώρα όντως υπάρχει η ευκαιρία να το προσεγγίσεις κι όταν λέω να το προσεγγίσεις, εννοώ να θέσεις τους στόχους σου και να φτιάξεις ένα καλό σχεδιάκι για να φέρεις τον εαυτό σου (όχι τους άλλους) εκεί που θέλεις . Οι αμφιβολίες για σένα, τις οικονομικές σου δυνατότητες, για τον απέναντι, την επιτυχία, για το αν σ’ αγαπάνε και σε θέλουν, είναι τελείως, μα τελείως άσχετες. Σχετικό είναι να βρεις την πίστη στον εαυτό σου και να αποδεχτείς ότι το καλό πράγμα, συνήθως, αργεί. Να ξέρεις ότι όσο πιο ήρεμα, έντιμα και ξεκάθαρα κινηθείς, τόσο πιο εύκολο θα είναι να κρατήσεις τις ισορροπίες σου και να αντιμετωπίσεις με επιτυχία οτιδήποτε προκύψει. Πλεκτάνες, μηχανορραφίες και σπασμωδικές κινήσεις δεν σου ταιριάζουν και δεν σε ωφελούν.

Αιγόκερος

An end has a start τραγουδούσαν κάποτε οι Editors και να τους ακούσεις αν προτίθεσαι κάποια στιγμή να εξυγιάνεις την ερωτική σου ζωή αφενός, το κοινό ταμείο αφετέρου. Καταπώς φαίνεται είσαι έτοιμος να αγνοήσεις μυστικά, ψέματα, παρασκήνιο, προβληματισμούς, αδιαθεσίες και γενικώς, φορτία που προκύπτουν από τις παραπάνω σχέσεις και να κοπιάσεις περισσότερο μήπως και τις διατηρήσεις. Ίσως τις διατηρήσεις, όχι όμως προσπαθώντας κι άλλο, αλλά βάζοντας άμεσα στο πρόγραμμα να τερματίσεις τις αρνητικές πτυχές.

Υδροχόος

Πάρε τα όνειρά σου για τις συνεργασίες και τη σχέση σου, τους ανθρώπους με τους οποίους έχεις κοινό όραμα και ιδέες, και άρχισε να βάζεις σχετικούς στόχους και να σχεδιάζεις με αυτά τα υλικά. Χαρούλες, φλερτάκια κάποιες ελκυστικές δημιουργικές προοπτικές και οι πολλές σχετικές κουβέντες και κίνηση, τα οποία προκύπτουν μέσα από την καθημερινότητά και την ρουτίνα σου, καλό θα είναι να μην σε εκτρέψουν από όσα πραγματικά σε συγκινούν. Γενικά προσπάθησε να μην μπεις σε λογική φαστ φουντ κι ό, τι λάχει.

Ιχθύες

Διστακτικότατος να ξεκουνηθείς από το σπίτι, το οικογενειακό γίγνεσθαι και τις γνωστές κουβέντες και δυναμικές και προθυμότατος να χρησιμοποιήσεις σαν πρόφαση τα παιδιά, τον σύντροφό σου, κάποια δημιουργική ασχολία, ότι είναι γιορτές και περνάς καλά. Η ευκαιρία σου πάντως είναι να ρίξεις μια ματιά στην ρουτίνα, την υγεία, την καθημερινή σου εργασία και να συγκεντρωθείς περισσότερο στο πως θα γίνει να φτάσεις από εδώ που βρίσκεσαι, εκεί που σε θέλουν οι σχετικοί στόχοι σου. Μυστικό: θέλει δουλίτσα και προσπάθεια.

*Η Ευαγγελία Τσαβδάρη είναι αστρολόγος και έχει επιλέξει τη ψυχολογική και εσωτερική αστρολογία ως τα ειδικά πεδία ενδιαφέροντός της. Το 2017 ίδρυσε το Πάναστρον, έναν χώρο συμβουλευτικής, διαλογισμού και έρευνας μέσα στο πλαίσιο της αστρολογίας και του εσωτερισμού.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.