Παραγραφή (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Επειδή είμαστε στο φουλ με τα σκάνδαλα, θέλω να εκφράσω την άποψή μου για την εξωφρενική και ΑΝΗΘΙΚΗ διάταξη περί παραγραφής αδικημάτων χρηματισμού – υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος – περί μιζών κλπ.

Ποιός αρρωστημένος εγκέφαλος – ποιός πανέξυπνος συνταγματολόγος – ποιά χοντρόπετση εφήυρε την παραγραφή. Δηλαδή με νομικίστικα επαίσχυντα κόλπα να απαλλάσσονται οι απατεώνες.

Υπάρχει τέτοια διάταξη σε άλλες χώρες; Γιατί αυτό ισχύει σε εμάς; Ας ελπίσουμε ότι θα παύσει να υπάρχει μετά την επόμενη αναθεώρηση του συντάγματος.

Όταν υπάρχουν στοιχεία παρανομίας πολιτικού προσώπου οποιασδήποτε βαθμίδας θα πρέπει μόνο η τακτική δικαιοσύνη να ερευνά την υπόθεση όταν τα στοιχεία πείθουν τους δικαστές για την παρανομία. Θα παραπέμπεται σε δίκη το πολιτικό πρόσωπο και δεν θα υπάρχει διαγραφή μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

ΥΓ1: Ο κ. Στουρνάρας και η κυρία Ξαφά ζήτησαν να γίνουν περικοπές στις συντάξεις. Ήθελα να ‘ξερα τι περιουσία έχουν και οι δυό και ποιές είναι οι ετήσιες αποδοχές τους. Πάντα πίστευα ότι οι χορτάτοι δεν μπορούν να σκεφθούν πώς βγάζουν τον μήνα οι μεσαίοι και οι φτωχοί. Κ. Στουρνάρα και κα. Ξαφά, αφού θεωρείτε ότι αυτό είναι αναγκαίο για να σωθεί η ελληνική οικονομία, εγώ προτείνω κάτι καλύτερο. 200 ευρώ σε όλους τους συνταξιούχους. Τους φτάνουν για να τρώνε παντεσπάνι. Από τα 200 ευρώ θα βάζουν στην άκρη για την κηδεία τους ώστε να μην επιβαρύνουν τα παιδιά τους. Έχω δώσει εντολή στα παιδιά μου, όταν αποθάνω, να μη κάνουν τριήμερα, σαρανταήμερα, εξάμηνα κλπ. Όλα αυτά κοστίζουν. Προτιμώ ένα μικρό κεράκι και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Ζηλεύω που οι χορτάτοι θα έχουν πολυτελείς κηδείες.

ΥΓ2: Είναι εύκολο να διαχειριστείς τη νίκη και δύσκολο την ήττα. Εξάλλου ισχύει το “Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται”…

Θανάσης Γερμανίδης

Γερμ.Θαν.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.