Παραπολιτικά (02/09/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, η πιο πλούσια εβδομάδα στα πολιτιστικά, τα πολιτικά και τα παραπολιτικά, είναι η εβδομάδα των εκδηλώσεων των «Πρεσπείων». Θα μπορούσε κανείς για μέρες ολόκληρες να σχολιάζει τα όσα συνέβησαν πριν και μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις φετινές εκδηλώσεις. Καταρχάς είναι αξιοπερίεργο πώς ένας Πρωθυπουργός έρχεται στην περιοχή και δεν το γνωρίζουν τα τοπικά στελέχη. Και όπως μου είπε ένας καλός φίλος: “Καλά δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;”

Πριν αναφερθώ στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού, θα σταθώ στα όσα βίωσα στο Αμύνταιο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που αποφάσισε και διοργάνωσε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού των Πρεσπείων. Θέλω να πιστεύω ότι δεν πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι, ούτε από τη βραδιά την αφιερωμένη στον Μίμη Δομάζο, ούτε από αυτήν που έγινε από κοινού με τον Δήμο Αμυνταίου και τον αδελφοποιημένο Δήμο Καραβά Κύπρου. Ο κόσμος, όπως δήλωσε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής των “Πρεσπείων” κ. Γιώργος Λιάνης, δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και στη σημασία αυτών των εκδηλώσεων. Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη του διοικητικού συμβουλίου, όπως διατυπώθηκε στη συνέντευξη τύπου πριν από κάμποσες μέρες, ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να συμμαζευτούν και να
έχουν ως επίκεντρο την Πρέσπα.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ, είναι και το σχετικό με την ενότητα που επί σειρά ετών έβγαινε μέσα από τις εκδηλώσεις των “Πρεσπείων”. Ως εκ τούτου, η συμπεριφορά του τοπικού βουλευτή της ΝΔ ξάφνιασε πολλούς. Ξέφυγε κατά πολύ από τη συμπεριφορά του κολλητού του, πρώην βουλευτή, Νίκου Κορτσάρη, ο οποίος ως προς τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις ήταν άκρως ενωτικός. Είχε δίκιο ο φίλος μου ο Γιάννης που έλεγε ότι ο σημερινός μας βουλευτής θύμιζε παλιές εποχές, όταν η ΝΔ, όχι μόνο δεν συμμετείχε αλλά και πολεμούσε τα “Πρέσπεια”. Ο κ. Λιάνης άφησε πολλές αιχμές στην ομιλία του για τη συμπεριφορά του κ. Αντωνιάδη, ο οποίος δεν εμφανίστηκε σε καμία από τις εκδηλώσεις. Εμείς, επειδή θέλουμε να διατηρηθεί το προγενέστερο ενωτικό κλίμα των τοπικών μας παραγόντων, ευχόμαστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες συμπεριφορές που λειτουργούν εις βάρος της ανάπτυξης της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Όπως μου έλεγε ο φίλος μου ο Γιάννης, ο πλέον κερδισμένος από όλη αυτή την ιστορία είναι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος με την επικοινωνιακή του τακτική κέρδισε τις εντυπώσεις των κατοίκων της Πρέσπας και κυρίως της νεολαίας της περιοχής. Εξάλλου, πώς να μην μείνουν εντυπωσιασμένοι οι νέοι, όταν μετά την εκδήλωση του Αγίου Αχιλλείου βρέθηκε στο πλευρό τους για αρκετή ώρα σε μπαράκι του Αγίου Γερμανού. Εντύπωση έκανε και η συμπεριφορά του κατά τη συνάντηση με τους Δημάρχους. Όπως χαρακτηριστικά είπαν οι παρευρισκόμενοι, δεν ήθελε να τελειώσει η συνάντηση!

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, κυκλοφόρησε τη Δευτέρα η ανακοίνωση για τη λειτουργία του πολυδύναμου ιατρείου στον Λευκώνα Πρεσπών. Οι κακοπροαίρετοι υποστηρίζουν ότι αυτό το θέμα ήταν ήδη δρομολογημένο εδώ και πολύ καιρό. Ο Δήμαρχος Πρεσπών όμως, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί αποτέλεσμα παρέμβασης του Πρωθυπουργού.

Εκείνο που δεν μου ακούστηκε καλά, ήταν το θέμα με τα σπίτια του Αγίου Γερμανού. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που έδιναν άμεση λύση, τον βουλευτή της ΝΔ που υποστήριζε ότι σε λίγες μέρες το πρόβλημα θα έχει λυθεί, τον Περιφερειάρχη κ. Λεούδη που διαβεβαίωνε τους κατοίκους ότι σε μία εβδομάδα το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί; Για το θέμα αυτό, όπως και για άλλα παρόμοια για τα οποία έχω ακούσει πολλά στο παρελθόν, εκφράζω τις επιφυλάξεις μου και ευελπιστώ η δική μας Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας να τηρήσει την υπόσχεσή της και να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των κατοίκων του Αγίου Γερμανού.

Ένα ακόμα επίσης θέμα που εύχομαι να λυθεί άμεσα, γιατί και για αυτό υπήρχαν δεσμεύσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι θα το έλυναν σε χρόνο μηδέν, είναι το μεγάλο έργο της στάγδην άρδευσης στην Πρέσπα. Άντε να δούμε, θα δοθεί λύση όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός;

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *