Παραπολιτικά (1/4/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Θα ξεκινήσω με τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται και με αυτό που συμβαίνει στον Δήμο Φλώρινας. Όπως πληροφορήθηκα, οι πολίτες τηρούν τα μέτρα, υπάρχει όμως μια μικρή ομάδα πολιτών οι οποίοι είναι άκρως επικίνδυνοι για όλους μας και μάλιστα χρειάστηκε να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους πληρώνοντας το πρόστιμο των 150 ευρώ. Πρέπει να είμαστε όλοι μας σοβαροί και να μην παίζουμε με τις ζωές των άλλων. Δεν είναι δυνατόν το ίδιο άτομο να πηγαίνει τέσσερις φορές την ημέρα στο σούπερ μάρκετ! Πρέπει να διατηρήσουμε το κεκτημένο, το γεγονός δηλαδή ότι έχουμε μόνον ένα κρούσμα, το οποίο σύντομα θα εξέλθει από το νοσοκομείο γιατί η υγεία του εξελίσσεται ομαλά, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ένα άλλο γεγονός στο οποίο θέλω να αναφερθώ είναι η τραγική εικόνα που αντικρύζουμε στα πεζοδρόμια με ακαθαρσίες σκύλων, η οποία πραγματικά προκαλεί αηδία. Δόξα τον Θεό, η Φλώρινα έχει σημεία που μπορούν να βγάζουν τα σκυλιά τους οι ιδιοκτήτες και έπειτα να συγκεντρώνουν τις ακαθαρσίες. Είναι μια καλή ευκαιρία για τον Δήμο Φλώρινας να αυξήσει τα έσοδά του επιβάλλοντας πρόστιμα στους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν τηρούν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής.

Αυτό που ζήσαμε με τους εργαζόμενους στη μονάδα 5 της Πτολεμαΐδας δεν περιγράφεται! Μόλις η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών για 30 ημέρες, όλοι οι πολιτικοί της Κοζάνης, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έσπευσαν να καρπωθούν από το γεγονός. Διάβασα κάμποσα δελτία τύπου στα οποία ο καθένας από την πλευρά του ανέφερε ότι η διακοπή εργασιών ήταν αποτέλεσμα δικής του πρωτοβουλίας. Δεν ξέρω τι κάνανε οι βουλευτές, ξέρω όμως ότι η συγκεκριμένη απόφαση ανήκει στο περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή και αποφάσισε να προτείνει την αναστολή εκτέλεσης εργασιών. Έλεος για τους υπόλοιπους. Οι καιροί δεν προσφέρονται για πολιτική σπέκουλα.

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η άποψη του Περιφερειάρχη ότι θα πρέπει όλοι μας να μεριμνήσουμε εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα προϊόντα για την επιβίωση μας τον χειμώνα που μας έρχεται. Συγκεκριμένα, είπε ότι θα πρέπει να βάλουμε κοτούλες, να καλλιεργήσουμε κανέναν κηπάκο γιατί μπορεί και να πεινάσουμε! Σε κοινό δελτίο τύπου, βουλευτές της Δυτ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, με ειρωνικό τρόπο, τόνισαν: “Δεν μας διευκρίνισε ο κ. Κασαπίδης, πρέπει να είναι ωοτόκες ή κρέατος;”. Πάντως στα χωριά είδαμε πολλούς να ετοιμάζονται για κήπο.

Τις μάσκες που διέθεσε ο Δήμος Φλώρινας στο νοσοκομείο Καστοριάς τις έφτιαξαν μέλη συλλόγων που κράτησαν την ανωνυμία τους. Ευχόμαστε η συγκεκριμένη πράξη να βρει μιμητές και βέβαια πάντα ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Ακολουθεί το σχετικό ευχαριστήριο της Π.Ε. Καστοριάς: Ευχαριστήριο προς τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη & στο ΕΤΑΚ Καστοριάς: Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια και θερμά τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, για την αποστολή 500 υφασμάτινων μασκών, τις οποίες κατασκεύασαν οικειοθελώς μέλη συλλόγων της περιοχής. Επίσης, ευχαριστεί το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών για την ευγενική χορηγία: 21 ασπίδων προστασίας προσώπου προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, 7 μασκών υψηλής προστασίας και 25 ανταλλακτικών φίλτρων προς το ΕΚΑΒ Καστοριάς. (Πηγή: Ράδιο Λέχοβο)

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.