Παραπολιτικά (1/5/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Όσο πλησιάζουμε στη τελική μάχη (των εκλογών) στις 26 Μαΐου τα περίεργα και παράξενα που θα κυκλοφορούν στα πηγαδάκια των καφενείων θα αυξάνονται. Μου έλεγε φίλος κουρέας: “Καθημερινά, περνάνε από το κουρείο μου άτομα που δεν τα είχα ξαναδεί και δηλώνουν ότι είναι υποψήφιοι για τον δήμο Φλώρινας. Έχω γεμίσει με κάρτες υποψηφίων. Εάν όλοι αυτοί ήταν δικοί μου πελάτες δεν θα είχα κανένα πρόβλημα στη δουλειά μου…” Έχεις δίκιο φίλε μου. Αν είχες πελάτες τους διακόσιους πενήντα και κάτι υποψηφίους, είχες εξασφαλισμένη δουλειά για όλο τον χρόνο.

Στην μεταπασχαλινή αγορά της Φλώρινας εθεάθη ο πρώην βουλευτής μας Γιώργος Λιάνης, μόνος του χωρίς τη συνηθισμένη κουστωδία. Στη συνομιλία που είχαμε μας είπε ότι θα ανέβει στη Πρέσπα γιατί πρόκειται να γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ για τον Μακεδονικό Αγώνα και συγκεκριμένα για τη δράση του Παύλου Μελά και του Καπετάν Κώττα. Πιστεύω ότι θα είναι άλλη μια σημαντική προσφορά του κ. Λιάνη στον τόπο μας.

Μιας και αναφερθήκαμε στη Πρέσπα, να πούμε ότι είναι ο δήμος με τη μεγαλύτερη προεκλογική δραστηριότητα και πολλά παιχνίδια μεταξύ των υποψηφίων κάτω από το τραπέζι. Πάντως με το νέο σύστημα εκλογών, εάν θελουν να διοικήσουν οι Βλάχοι τον δήμο Πρεσπών, μπορούν να το πετύχουν. Αποκλείεται ο πλειοψηφών συνδυασμός να πετύχει αυτοδυναμία. Οπότε θα μπορέσει να κάνει κουμάντο στο δήμο και η αντιπολίτευση.

Για τον δήμο Φλώρινας το ενδιαφέρον καθημερινά μεγαλώνει και όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Κυριακή 5 Μαΐου, τελικη ημερομηνία για τη κατάθεση υποψηφιοτήτων στο πρωτοδικείο. Θα παραμείνουν άραγε οι πέντε υποψήφιοι ή θα έχουμε αποχωρήσεις; Γιατί πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον δήμο Αμυνταίου όπου επίσης εχουμε πέντε υποψήφιους.

Ο νέος τρόπος εκλογής των προέδρων των τοπικών συμβουλίων στις τοπικές κοινότητες βοηθάει τα μέγιστα και τους υποψήφιους δημάρχους αλλά και τους κατοίκους των χωριών. Είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν να βλέπουμε υποψήφιους συγγενικά πρόσωπα στους συνδυασμούς υποψηφίων δημάρχων. Με τον νέο νόμο σε κάθε τοπική κοινότητα πάνω από τριακόσιους κατοίκους, θα υπάρχουν συνδυασμοί ανεξάρτητοι από τον συνδυασμό των υποψηφίων δημάρχων και στις τοπικές κοινότητες κάτω των τριακοσίων κατοίκων ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψηφίους. Έτσι δεν θα δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ των κατοίκων των χωριών.

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.