Παραπολιτικά (1/9/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Επιβεβαιώθηκαν  όσοι υποστήριζαν ότι με τον νέο νόμο της Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια θα έχουμε συρρίκνωση πολλών τμημάτων στην Περιφέρεια. Δυστυχώς το βόλι χτύπησε και ένα από τα δικά μας τμήματα, αυτό της Γεωπονίας. Τη στιγμή που θα ‘πρεπε βάσει και των εξελίξεων στον πρωτογενή τομέα, οι νέοι να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο τομέα, που είναι αυτός της γεωργοκτηνοτροφίας. Ευτυχώς για εμάς που τα υπόλοιπα τρία τμήματα είχαν πληρότητα 100% και αυτό είναι ένα καλό μήνυμα για το μέλλον του Πανεπιστημίου τα επόμενα χρόνια στην περιοχή μας. Εκτός αν στο μέλλον έχουμε κορεσμό σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Έχουμε όμως δυσάρεστα θέματα, με το κλείσιμο σχολικών μονάδων σε τοπικές κοινότητες της Περιοχής μας. Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά το Νηπιαγωγείο Φλαμπούρου, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμυνταίου, το Νηπιαγωγείο Παλαίστρας, το Δημοτικό Σχολείο Πολυποτάμου. Με στενοχωρεί το γεγονός ότι πρόκειται για τρία νηπιαγωγεία κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει μέλλον για τις συγκεκριμένες τοπικές κοινότητες. Εκτός αν βοηθήσει ο κορωνοιός και γυρίσουν τα νέα ζευγάρια στα χωριά τους.

Είχα αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα σ’ ένα θέμα που είχε σχέση με την αξιοποίηση λιβαδικών εκτάσεων από κτηνοτρόφους της Κρήτης και της Αθήνας. Αυτό έγινε για να μπορούν να πάρουν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Τότε είχα μια επιφύλαξη, αλλά είδα ότι το θέμα έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Η Περιφέρεια έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και αναμένουμε πλέον να δούμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν τη μεθόδευση.

Άκουσα με ενδιαφέρον τον Ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και ειλικρινά υπήρχε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα, η επιλογή Υφυπουργού στο Μεταφορών από τη Δυτική Μακεδονία. Εύχομαι στον Κ. Παπαδόπουλο, βουλευτή Κοζάνης να μεριμνήσει ώστε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα με τους οδικούς μας άξονες. Αγαπητέ μου Γιάννη, είναι μια καλή ευκαιρία να πιέσεις τον συνάδελφό σου από τη Δυτική Μακεδονία, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί  επιτέλους το έργο του κάθετου άξονα Αμμοχώρι – Ξινό Νερό.

Επισκέφτηκα την προηγούμενη εβδομάδα τη λεκάνη του Αμυνταίου και διαπίστωσα για άλλη μια φορά κάτι που δεν θα κουράζομαι να το επαναλαμβάνω και έχει σχέση με τη διαφορά που έχουμε στη λεκάνη του Δήμου Φλώρινας. Στα χωριά του Αμυνταίου οι αγρότες αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις γεωργικές εκτάσεις με τους αμπελώνες, τα ροδάκινα, τα μήλα τα κεράσια, τα αχλάδια σε αντίθεση με τις αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Φλώρινας όπου στην πλειοψηφία κυριαρχούν τα σιτηρά με πάρα πολύ μικρές αποδόσεις. Καιρός είναι και εδώ πάνω να ολοκληρωθούν  τα τρία φράγματα, για να έχουμε αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα.

Ο ΗΧΩβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *