Παραπολιτικά (10/3/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σας παροτρύνω να διαβάσετε τις αποκαλύψεις του Δημάρχου Φλώρινας στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2021. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ισολογισμό του 2019 όπου εκεί τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε αυτό που είπε ο Δήμαρχος για τα χρέη του Δήμου που αφορούν δικαστικές αγωγές. Στις 31 Αυγούστου 2019, τα υπόλοιπα των δικαστικών αγωγών ήταν 2.982.000 ευρώ και στις 31 Δεκεμβρίου 2020 έγιναν 1.600.000. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των δικαστικών αγωγών αφορούν αμοιβές δικηγόρων αλλά και άτομων που εκτέλεσαν έργα τα οποία δεν ήταν ενταγμένα για χρηματοδότηση και τα οποία εκτελέστηκαν χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Κατά την άποψη μου αυτό έγινε γιατί ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος που εξελέγη στη συνέχεια, υποσχέθηκε σε μικροεργολάβους έργα για να αποσπάσει τη ψήφο τους. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ένα άλλο στοιχείο που πραγματικά προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην τοποθέτηση του τωρινού Δημάρχου είναι οι δαπάνες για το επίδομα θέρμανσης. Αξίζει τον κόπο να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν. Οι διαφορές μεταξύ του 2017 και του 2020 είναι τεράστιες. Λες και γινόταν πάρτι με τη διάθεση των κονδυλίων. Το μεγαλύτερο θέμα που προκύπτει είναι ότι για όλα όσα έγιναν στο παρελθόν κανείς δεν πρόκειται να απολογηθεί. Ο πιο αδικημένος είναι ο Φλωρινιώτης που σήμερα καλείται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να ξεπληρώσει αυτά τα χρέη της επιβαρυμένης δημοτικής αρχής.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν ξεκινήσει εκ νέου οι επισκευές στους δρόμους δεξιά και αριστερά από τον ποταμό Σακουλέβα. Ένα έργο που εκτελέστηκε πριν λίγα χρόνια αλλά δυστυχώς εμφάνισε πολλές κακοτεχνίες που δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση των οχημάτων αλλά και των πεζών. Είχα ξαναγράψει στο παρελθόν και είχα ρωτήσει ποιός παρέλαβε αυτό το έργο αλλά κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε για να ασχοληθεί με το θέμα. Σήμερα διαθέτουμε και πάλι πολλά ευρώπουλα για την επισκευή του δρόμου τα οποία θα μπορουσαν να είχαν διατεθεί για άλλα αναπτυξιακά έργα προς οφελος των δημοτών.

Διάβασα για πρώτη φορά από τη λειτουργία της Βιομηχανικής Περιοχής Φλώρινας για μια σημαντική συνάντηση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εκεί. Για όποιον επισκέπτεται το συγκεκριμένα βιομηχανικό συγκρότημα διαπιστώνει πραγματικά ότι η κατάσταση στους εσωτερικούς οδικούς άξονες αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο δεν είναι και η καλύτερη. Δεν ξέρω ποιός είναι αρμόδιος αλλά το καμπανάκι που χτύπησαν οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Δεν μπορεί να συζητάμε για ανάπτυξη στη βιομηχανική περιοχή κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Όλοι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Φλώρινας. Τα στοιχεία των τελευταίων δυο εβδομάδων είναι πολύ ενθαρρυντικά. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Θα πρέπει, για να μην επανέλθουμε σε καταστάσεις του παρελθόντος, να τηρήσουμε και το επόμενο διάστημα όλα τα μέτρα τα οποία βοηθούν στην απομόνωση του επικίνδυνου αυτού ιού.

Διάβασα την επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας σχετικά με την μετακίνηση ιερέα από τον Αγ.Γεώργιο Φλώρινας στην Κάτω Υδρούσα. Δεν ξέρω τους λόγους που δημιουργήθηκε μικροένταση με αφορμή αυτή τη μετακίνηση αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση τέτοια φαινόμενα δεν βοηθούν στην ενότητα των πολιτών πολλοί από τους οποίους εκφράζουν την αντίθεση τους για τη μετακίνηση του ιερέα αλλά και άλλων πολιτών για το γεγονός ότι πάει στην Κάτω Υδρούσα. Έχει χρέος η ηγεσία της τοπικής εκκλησίας να αποκαταστήσει τη τάξη.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.