Παραπολιτικά (10/3/2022)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Το φθινόπωρο του 2019, με παρότρυνση του φίλου ξενοδόχου κ. Γρηγόρη Τσάμη βρεθήκαμε στον Λαιμό Πρεσπών. Για το άνοιγμα της συνοριακής διάβασης με τους Βόρειους γείτονές μας βάλαμε τότε το πρώτο λιθαράκι. Το έθεσα στον Πρωθυπουργό και το Υπουργό Εξωτερικών. Το αγκάλιασε η Περιφέρειά μας. Σήμερα βρέθηκα στο Δημαρχείο Πρεσπών για άλλο λόγο, την γρίπη των πτηνών, που προσβάλλει θανατηφόρα τους πελεκάνους. Εκεί συζητήσαμε και ενημερώθηκα από τον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη πως το θέμα προχωρεί και εντάχθηκε στο Interreg. Άρα μαζί με την σήραγγα της Κλεισούρας που ξεκινά, το όνειρό μας έρχεται κοντύτερα». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων δελτίο τύπου του βουλευτή Καστοριάς κ. Τζηκαλάγια. Η Καστοριά δικαιολογημένα πανηγυρίζει γιατί μας τα πήρε όλα. Εμείς τι κάνουμε;;; Γιατί ο δικός μας κάθετος άξονας, σύμφωνα τουλάχιστον με τον βουλευτή μας, έχει γίνει… «γεφύρι της Άρτας».

Απάντηση της Π.Ε. Φλώρινας σε δημοσιεύματα σχετικά με το Φ.Ε.Κ. Οριοθέτησης Περιοχών και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας, και με αφορμή το δελτίο τύπου του «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας» (06/03/2022), σχετικά με την δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) οριοθέτησης της περιοχής ως σεισμόπληκτης, γνωστοποιούμε τα παρακάτω: Το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2022 ενημερωθήκαμε ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 962/Β’/03.03.2022) η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία οριοθετήθηκε η περιοχή που επλήγη από τον σεισμό της 9η Ιανουαρίου 2022, με αναφορά σε συγκεκριμένους οικισμούς. Διαπιστώθηκε αμέσως ότι κάποιοι οικισμοί – κοινότητες, στους οποίους είχαν πραγματοποιηθεί αυτοψίες από κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Β.Ε.), δε είχαν περιληφθεί στην οριοθέτηση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου επικοινώνησε με την Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε. (μεσημέρι Πέμπτης 3 Μαρτίου 2022) και επισήμανε την παράλειψη, ζητώντας ταυτόχρονα την αντιπαραβολή των οικισμών που αναγράφονται στο ΦΕΚ με τα στοιχεία της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Β.Ε., ώστε να επιβεβαιωθεί η παράλειψη. Το πρωί της Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022 σε επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη με τη Διευθύντρια της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Β.Ε. επιβεβαιώθηκε από την υπηρεσία η παράλειψη και καταρτίστηκε κατάλογος των οικισμών που είχαν παραληφθεί. Τα στοιχεία αυτά, μετά την διασταύρωση τους, γνωστοποιήθηκαν άμεσα στο Υπουργείο Υποδομών και ιδιαίτερα στη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.). Εκτός από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο Αντιπεριφερειάρχης με έγγραφο του (Α.Π. 35395/4.3.2022) ζήτησε την αποκατάσταση – συμπλήρωση της οριοθέτησης, ώστε να περιληφθούν και οι συγκεκριμένοι οικισμοί – κοινότητες. Εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει νέα ανακοίνωση. Οι ενέργειες της Π.Ε. Φλώρινας ήταν άμεσες».

Κανένας δεν αμφισβητεί τα γρήγορα αντανακλαστικά σας, κ. Αντιπεριφερειάρχη. Το μεγάλο ερώτημα των κατοίκων της Π.Ε. Φλώρινας είναι, ποιο κατάρτισαν τον κατάλογο με τους οικισμούς και άφησαν απ’ έξω – άκουσον άκουσον την Κλαδοράχη, που είναι πάνω ακριβώς από το επίκεντρο! Επειδή γνωρίζω ότι λειτουργείτε με υπευθυνότητα, αναμένω να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που λειτούργησαν με τόσο μεγάλη προχειρότητα…

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.