Παραπολιτικά (9/6/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δεν ξέρω ποιος φταίει, αλλά το είχαμε γράψει και όταν η Φλώρινα είχε την τύχη να φιλοξενεί το ράλι αυτοκινήτων «Greece off road» που την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Άργος Ορεστικό. Γράφαμε τότε ότι θα πρέπει οι τοπικοί φορείς μας να αγκαλιάσουν τη συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση, γιατί, αν δεν γίνει αυτό, δυστυχώς θα την χάσουμε. Κάτι έφτανε τότε στα αυτιά μας από τους ίδιους τους συμμετέχοντες οδηγούς ότι κάτι δεν πάει καλά, αυτός ήταν και ο λόγος που εκφράζαμε την ανησυχία μας. Δυστυχώς το χάσαμε το τρένο και απ’ ότι πληροφορήθηκα στο Άργος Ορεστικό ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων ότι η εκδήλωση αυτή θα γίνει θεσμός για την περιοχή. Η Φλώρινα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι εύκολα κερδίζει εκδηλώσεις αλλά και πολύ εύκολα τις χάνει. Φανταστείτε ότι 1000 περίπου άτομα πέρασαν από το Άργος Ορεστικό το τριήμερο των εκδηλώσεων. Αυτοί ακούμπησαν τα ευρώπουλά τους για το φαγητό, για τον ύπνο… άραγε ποιος φταίει για αυτά που έχασε η περιοχή μας;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησα τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Αμυνταίου και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κοινότητας Κέλλης με αφορμή την απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο ένταξης τους έργου Κέλλη – Άγιος Αθανάσιος. Άκουσα και τον Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο να εκφράζουν την απόλυτη ικανοποιήσή τους για την υλοποίηση ενός έργου το οποίο ήταν όνειρο των κατοίκων της περιοχής επί πολλές δεκαετίες. Δεν ξέρω ποιοι αποφάσισαν την ένταξη αυτού του έργου και τη χρηματοδότηση με 6.000.000 περίπου, αλλά σίγουρα όταν ξεκινήσει πέρα από όλα τα άλλα θα δώσει δουλειά σε πολλούς άνεργους της περιοχής μας.

Επειδή αναφέρθηκα σε αυτό το σημαντικό έργο της Κέλλης, ήθελα να ρωτήσω τους τοπικούς μας φορείς των τελευταίων χρόνων πόσο δύσκολο ήταν να εξασφαλίσουν αντίστοιχα κονδύλια για την κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα που θα συνδέσει την Φλώρινα με την Πτολεμαΐδα; Άντε να δούμε, θα γίνει τελικά αυτό το έργο ή θα πάμε στον κάθετο άξονα μέσα από τον Άγιο Αθανάσιο;

Θα είμαι λίγο σκληρός σήμερα, γιατί ειλικρινά θα προτιμούσα να εκδίδονται τόσα δελτία τύπου για έργα της περιοχής μας, όσα είναι τα ευχαριστήρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τους θεσμικούς μας φορείς.

Είχα αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα σε διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση των έργων που πραγματοποιούνται στην πόλη της Φλώρινας. Έψαξα το θέμα και μου είπαν οι αρμόδιοι ότι οι εργολάβοι λειτουργούν πάνω σε χρονοδιάγραμμα και δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις, αν δεν έχουν παρέλθει οι προθεσμίες.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.