Παραπολιτικά (11/12/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Διαφορετικές από φέτος θα είναι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις “Φωτιές στη Φλώρινα”, με νέα αισθητική και περιεχόμενο που στόχο έχουν να μην είναι μια απλή εκδήλωση αλλά να ικανοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους, τόσο συμπολίτες μας όσο και επισκέπτες. Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων δείχνει πώς αντιλαμβανόμαστε τον πολιτισμό και την αισθητική για την πόλη που αγαπάμε. Είναι λόγια του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Δήμαρχε, έχεις δίκιο και για μένα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι απευθύνεσαι κυρίως στη νεολαία της πόλης μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις.

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Δημάρχου θέλω να σταθώ σε αυτό που είπε σχετικά με το κόστος των εκδηλώσεων, ότι δηλαδή ο Δήμος δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση αφού όλη η δαπάνη θα ενταχθεί στο διασυνοριακό πρόγραμμα “Culture Land”. Την όλη διοργάνωση θα αναλάβει εταιρία από τη Θεσσαλονίκη και, για να μη χαθούν τα κονδύλια, ο Δήμαρχος απαίτησε από τον ιδιοκτήτη της εταιρίας όλα τα απαραίτητα υλικά να τα προμηθευτούν από την τοπική αγορά. Δεν θα γίνω συνήγορος του Δημάρχου αλλά τα τελευταία 15 χρόνια ακούμε για δαπάνες που ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Εάν η δημοτική αρχή συνεχίσει τη θητεία της με σύνεση και λογισμό και προπάντων γενναιότητα (και ο νοών νοήτω), τότε σίγουρα θα δούμε καλύτερα αποτελέσματα και επιτέλους ας δούμε και καλύτερους δρόμους μέσα στην πόλη.

Θέλω να σχολιάσω αυτά που βίωσα το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά νοοτροπίας μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου; Επισκέφτηκα τέσσερις τοπικές κοινότητες στο Αμύνταιο, όπου για πρώτη φορά οι τοπικοί άρχοντες, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, προσφέρουν ξεχωριστές στιγμές στους νέους με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Πότε επιτέλους θα δούμε αντίστοιχες εκδηλώσεις και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Φλώρινας; Με εθελοντική προσφορά όλα μπορούν να γίνουν. Αυτό είναι που μας λείπει, ο εθελοντισμός…

Μας έρχονται καθημερινά ανακοινώσεις από συλλόγους οι οποίοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας να συγκεντρώσει φαγητό για όλους. Η διάθεση που δείχνουν όλοι, εάν γίνει πράξη, θα εξασφαλίσει στο γηροκομείο της Φλώρινας τρόφιμα για ένα χρόνο. Οψόμεθα…

Εδώ και αρκετές μέρες φιλοξενούμε στην περιοχή μας πρόσφυγες- μετανάστες. Προς το παρόν πάντως όσοι εξέφραζαν φόβους για την παρουσία τους διαψεύστηκαν. Οι φιλοξενούμενοι συμπεριφέρονται αξιοπρεπέστατα και, όπως έμαθα, το βράδυ στις 9 η ώρα είναι στα κρεβάτια τους.

Είχαμε μια σημαντική επιτυχία από δυο νεαρούς, μέλη του παιδικού τμήματος του εικαστικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, στην 1η Παιδική Ολυμπιάδα Ζωγραφικής, όπου κατέκτησαν δύο χρυσά μετάλλια. Ειλικρινά, με εκπλήσσει το γεγονός ότι κανείς από τους τοπικούς φορείς δεν αναγνώρισε αυτήν την επιτυχία και δεν είδαμε ούτε ένα συγχαρητήριο προς τα παιδιά για αυτήν τους την επιτυχία.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.