Παραπολιτικά (11/3/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Μετά από 26 χρόνια, ίσως για πρώτη φορά ένας Υπουργός τήρησε με απόλυτη ακρίβεια το πρόγραμμα επισκέψεών του στην Π.Ε. Φλώρινας. Πρόκειται για τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου, ο οποίος 12:30 έπρεπε βάση προγράμματος να είναι στο Δημαρχείο Αμυνταίου και, δεν υπερβάλλω, 12:29 έβγαινε από το αυτοκίνητό του και βρισκόταν στην είσοδο. Αυτό σημαίνει σεβασμός, πρωτίστως στους δημοσιογράφους και έπειτα στους προσκεκλημένους στη συνάντηση.

Αναστάτωση προκάλεσε τη Δευτέρα το βράδυ η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας να κλείσει 15 νέα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και μεταξύ αυτών 2 στη Φλώρινα. Για ένα δίωρο, μαθητές, γονείς και πολίτες αναρωτιόντουσαν ποιός είναι ο λόγος αυτής της απόφασης! Μέχρι να βγει η ανακοίνωση του Δημάρχου Φλώρινας που ηρέμησε τα πράγματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αρμόδιο Υπουργείο δεν είχε προωθήσει τη σημαντική αυτή πληροφορία για το κλείσιμο των σχολείων και σε παρόμοιες περιπτώσεις θα πρέπει να είναι σαφώς πιο προσεκτικοί.

Ευτυχώς, νέα απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας δίνει τέλος στην αγωνία μαθητών, καθηγητών και γονέων αφού μέχρι τις 24 Μαρτίου τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, ιδιωτικά και δημόσια, θα παραμείνουν κλειστά σε όλη τη χώρα.

Αλήθεια, αν όσα ακούγονται για τους δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση Novartis αποδειχθεί ότι είναι βάσιμα, τότε φοβάμαι πολύ ότι η δικαιοσύνη μας έχει μπει σε ένα κανάλι από το οποίο πολύ δύσκολα θα βγει για να αποδείξει στους πολίτες ότι είναι ανεξάρτητη. Το μόνο που βλέπουμε μέχρι στιγμής, άλλωστε, είναι να διαταράσσεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους σχετικούς θεσμούς. Μακάρι στο τέλος να έχουμε μια απόφαση που να στηρίζεται στο Σύνταγμα και τους Νόμους.

Δεν ξέρω πως αισθάνθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης όταν νεοδημοκράτες εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, στη σύσκεψη που έγινε στο Αμύνταιο, πήραν τον λόγο και ζητούσαν από την κυβέρνηση που αυτοί στήριξαν, να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της τις προτάσεις τους για μια ομαλή μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση. Δεν θα ήθελα πάντως να είμαι στη θέση του…

Θυμάμαι, όταν αυξήθηκε η τιμή του βαρελιού πετρελαίου στην παραγωγή του, την επόμενη κιόλας μέρα να έχουν τα βενζινάδικα περάσει την αύξηση στη λιανική. Τώρα, εδώ και μία εβδομάδα ακούμε για σημαντική μείωση στην τιμή παραγωγής και παρόλα αυτά οι τιμές στη λιανική αγορά παραμένουν στα ίδια ακριβώς επίπεδα! Για να δούμε, οι πιέσεις που εξήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης θα αποδώσουν καρπούς;

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *