Παραπολιτικά (1/11/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η κίνηση του κ. Παπαδημητρίου, Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τις 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Φλώρινας. Ταξίδεψε, όπως πληροφορήθηκα, με το τραίνο από την Αθήνα μέχρι το Αμύνταιο, με δική του δαπάνη, και μάλιστα διανυκτέρευσε σε φιλικό σπίτι στο Αμύνταιο. Την επομένη, και μάλιστα χωρίς συνοδούς ασφαλείας, έφτασε στη Φλώρινα και παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις. Θα μου πείτε, είναι τόσο σημαντικό ώστε να γίνει ειδική αναφορά; Ναι, γιατί αν όλοι μας λειτουργούσαμε με το ίδιο σκεπτικό, θα γλιτώναμε ένα σωρό ευρώπουλα και ίσως να μην ήμασταν σε αυτήν τη δυσάρεστη οικονομική κατάσταση.

Και μιας και αναφέρομαι σε δαπάνες, διάβασα ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομική επιτροπής της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας την περασμένη Δευτέρα, υπήρχε αίτημα για κάλυψη της δαπάνης έκδοσης των καρτών για τους νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες. Δεν γνωρίζω εάν ήταν για προσωπική τους προβολή, αλλά κακώς ήρθε το θέμα για ψήφιση στην συγκεκριμένη επιτροπή και καλώς δεν πέρασε. Δεν μιλάμε άλλωστε για ιδιαίτερο ποσό, οπότε καλό θα ήταν τέτοια έξοδα να καλύπτονται από τους ίδιους.

Δεν μπορώ να μη σχολιάσω εκ νέου την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο της Φλώρινας. Πραγματικά, και μετά τις πρόσφατες άσχημες εξελίξεις λόγω της συμπεριφοράς ορισμένων γιατρών, σήμερα επικρατεί απόλυτη ηρεμία, κάτι που δεν έχω βιώσει τις τελευταίες δεκαετίες, και αυτό είναι σίγουρα προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Εύχομαι αυτό το κλίμα να διατηρηθεί, να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε και το δικό μας νοσοκομείο να είναι ανταγωνιστικό και να αποτελεί πρότυπο, όπως κάποια νοσοκομεία όμορων νομών.

Με ρώτησε ο φίλος μου ο Κώστας, γιατί δεν εμφανίζεται στα Δημοτικά Συμβούλια ο Δήμαρχος Φλώρινας. Μετά και την πρόσφατη απουσία του από τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, δεν μπορώ να μη σταθώ στο σχόλιο του φίλου μου του Γιάννη, ο οποίος μου επεσήμανε ότι ο Δήμαρχος πλέον δεν ενδιαφέρεται για τον Δήμο αλλά τρέχει για να εξασφαλίσει μια θέση ως υποψήφιος βουλευτής. Ίσως αυτή, φίλε Κώστα, να είναι η απάντηση στο ερώτημά σου.

Οι τελευταίες άσχημες καιρικές συνθήκες άσπρισαν τις βουνοκορφές της Φλώρινας, παρ’ όλα αυτά όμως δεν βοήθησαν τους γεωργοκτηνοτρόφους γιατί η βροχόπτωση ήταν ελάχιστη. Τους μόνους που ωφελεί η παρατεταμένη ανομβρία είναι τους εργαζόμενους στον αγωγό της τηλεθέρμανσης που συνδέει τον ΑΗΣ Μελίτης με τη Φλώρινα. Άκουσα ότι τον Νοέμβριο μήνα μας έρχεται ένα ψυχρό κύμα από τη Ρωσία. Ας ευχηθούμε τουλάχιστον, πέρα από τα κρύα, να έχουμε και βροχοπτώσεις για να μπορέσουν οι αγρότες να καλλιεργήσουν τα κτήματά τους. Οηχοβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *