Παραπολιτικά (12/02/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι αναφορές του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη για παρέμβαση του ιδίου στις εκλογές του Δήμου Αμυνταίου προς όφελος του νυν Δημάρχου, στην κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ του Δήμου Αμυνταίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αντίδρασης η αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα του κ. Θεόδωρου Φωκά, κατοίκου Φιλώτα, στα κοινωνικά δίκτυα: «Σεβόμενος τον εαυτό μου και επειδή θέλω να κοιτάζω τους φίλους μου στα μάτια, δηλώνω ευθέως ότι η εξαιρετικά άκομψη παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη, στην κοπή της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Αμυνταίου, της οποίας είμαι μέλος, με προσβάλει, με κάνει έξαλλο και με αφήνει… αμήχανο! Επιτρέψτε μου όμως να ρωτήσω όλους όσους παρευρέθηκαν ή έμαθαν τα τεκταινόμενα στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Αμυνταίου, εκεί όπου ο υπουργός ευθέως και με πολύ καμάρι δήλωσε ή μάλλον υπενθύμισε στον δήμαρχο ότι στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, κατόπιν πιέσεων του “Μάκη”, έκανε τηλεφωνικές παρεμβάσεις υπέρ της υποψηφιότητάς του!!! (Ο λόγος της υπενθύμισης, υποθέτω πως αποκαλύφθηκε αμέσως μετά, όταν προειδοποίησε, με ύφος κηδεμόνα, ότι οι επενδύσεις του “Μάκη” στην περιοχή και στο Ξινό Νερό δεν θα επιτρέψει να αποτύχουν). Πώς δέχτηκαν τέτοια προσβολή και δεν ζήτησαν εξηγήσεις ή δεν αποχώρησαν; Πως δέχτηκαν τα παρόντα αλλά και τα απόντα στελέχη της ΝΔ άλλων δημοτικών παρατάξεων, την παραδοχή του υπουργού του κόμματός τους, ότι μεσολάβησε υπέρ κάποιου υποψήφιου (ο οποίος δεν είχε καν το χρίσμα της ΝΔ) δημοτικού τους αντίπαλου και άρα εναντίον τους; Προφανώς για τον υπουργό υπάρχουν ΝΔημοκράτες και άλλοι πιο νεοδημοκράτες; Πώς δέχτηκαν οι μη ΝΔημοκρατες της συμπολίτευσης, έναν υπουργό της κυβέρνησης (αντίπαλου κόμματος) να δηλώνει ότι ο επικεφαλής της παράταξής τους είναι ο απόλυτα εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος, εις βάρος μάλιστα υποψηφίων με κομματική ταυτότητα και ρόλο στη ΝΔ; Προφανώς και πρόκειται περί ρητορικών ερωτημάτων. Δεν σχολιάζω καθόλου τα περί Ξινού Νερού, καθότι δεν διαθέτω τα απαιτούμενα δεδομένα, που μάλλον είναι νομικής φύσεως.»

Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είναι η μοναδική περίπτωση αντίδρασης, αφού πολλοί νεοδημοκράτες στην περιοχή έχουν ανέβει στα κάγκελα και δεν ξέρω ποιό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Για το συγκεκριμένο θέμα πάντως θα περίμενα δημόσια απάντηση από τον Δήμαρχο Αμυνταίου για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα που έχουν σχέση, αν μη τι άλλο, με την εκλογή του στον Δήμο.

Από την άλλη πλευρά, πολύ θετικές είναι οι αντιδράσεις των πολιτών, ανεξαρτήτως κόμματος, με τη στάση που κράτησε ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και ως πρόεδρος των Ενεργειακών Δήμων, με την αποχώρηση μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από τις εκδηλώσεις στις οποίες παραβρέθηκαν υπουργοί, τόσο στη Πτολεμαΐδα όσο και στο Αμύνταιο. Φαίνεται είχαν αντιληφθεί το μέγεθος των αντιδράσεων από τους πολίτες και δεν ήθελαν να τα ακούσουν κι αυτοί.

Θα περίμενα περισσότερες αντιδράσεις για την παρουσία των υπουργών και για όσα ακούστηκαν από τα χείλη τους, όχι μόνον από τους νεοδημοκράτες αλλά και από τις τοπικές οργανώσεις της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα την αντιπολίτευση του Δήμου Αμυνταίου. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία όχι μόνο συνδικαλιστών αλλά και πολιτών στην κινητοποίηση της Πτολεμαΐδας. Εάν πράγματι η ζημιά που θα υποστούμε με το κλείσιμο των εργοστασίων και των ορυχείων είναι μεγάλη, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενέργειας αλλά το σύνολο των πολιτών… Οηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *