Παραπολιτικά (13/11/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Παρακολούθησα για λίγη ώρα την ευρεία σύσκεψη των φορέων για το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων της Φλώρινας. Θέλω να σταθώ στο κλίμα που επικρατούσε μέσα στην αίθουσα και να κάνω έκκληση προς τους φορείς να αγωνιστούν με την ίδια διάθεση για όλα τα υπόλοιπα θέματα που ταλανίζουν την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας. Μόνο κάτω από αυτές τις συνθήκες της ενότητας μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στα Ελευθέρια περιοχών της Π. Ε. Φλώρινας. Η είδηση που βγαίνει μέσα από όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν είναι ότι στην Κοινότητα Κέλλης παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενώ σε όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, σε Αμύνταιο, Βεύη και Φλώρινα, δεν υπήρχε ανώτερο στέλεχος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Α, ρε Σάκη, ούτε πρωθυπουργός να ήσουν!

Καλός μου φίλος στην πλατεία της Φλώρινας μου έκανε μια ενδιαφέρουσα επισήμανση: «Ακούω ότι οι δήμαρχοί μας αναλώνονται σε εκλογικές διαδικασίες όπως η ΠΕΔ, η ΔΙΑΔΥΜΑ, η ΚΕΔΕ. Πότε επιτέλους θα τους δούμε στο πεζοδρόμιο κοντά στους πολίτες του δήμου τους;». Καλέ μου φίλε, θέλω να πιστεύω ότι θα πάρουν το μήνυμά σου.

«Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση ως τρελός μετανάστης», μου είπε Έλληνας που μένει στη Γερμανία σε μια μάζωξη που είχαμε στο στέκι του Γιάννη. «Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας;». Η απάντησή μου ήταν: «Φίλε μου, μείνε στην τρέλα σου, γιατί δεν γνωρίζω κάτω από τις σημερινές συνθήκες και εξελίξεις αν ο Φλωρινιώτης θα απολαύσει ποτέ το αγαθό της τηλεθέρμανσης. Τηλεθέρμανση άλλωστε χωρίς εργοστάσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει…»

Φίλος της στήλης αυτομουντζώθηκε λέγοντας: Το τρεις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Είναι η τρίτη φορά που στέλνουμε να μας εκπροσωπήσει στο κοινοβούλιο άνθρωπος οποίος δεν μένει μόνιμα στη Φλώρινα και επομένως είναι μακριά από τα καθημερινά προβλήματα της περιοχής. Μία με τον Λιάνη, δύο με τον Κορτσάρη, τρεις με την Πέρκα. Καλά να πάθουμε! Παρεπιπτόντως, να σημειώσω πως η κ. Πέρκα εθεάθη, ακολουθούμενη από δύο νεαρούς συνεργάτες, να ψωνίζει σε κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων. Καλό αυτό. Αν μη τι άλλο ενισχύει την τοπική αγορά.

Μεταφέρω το μήνυμα που μου έστειλε ο φίλος μου ο Πέτρος: «Γιατί το θολό νερό του Σκοπού είναι πιο ακριβό από το καθαρό της Αθήνας;». Πέτρο, δεν ήμουν καλός στα μαθηματικά και δεν μπορώ να σου απαντήσω…

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.