Παραπολιτικά (13/12/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πολλούς προβληματισμούς μας δημιούργησε η συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στην ΕΡΑ Φλώρινας ο Δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος. Στο ερώτημα της δημοσιογράφου: «Γιατί είναι εγκαταλειμμένες οι Τοπικές Κοινότητες;», ο Δήμαρχος επέρριψε ευθύνη στου υπαλλήλους του Δήμου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν δουλεύουν! Ακόμα και οι υπάλληλοι της καθαριότητας, εκτός από το να αδειάζουν τον κάδο στο απορριμματοφόρου, δεν παίρνουν τη σκούπα να μαζέψουν ούτε ένα σκουπίδι»!

Ίσως και να έχετε δίκιο, κ. Δήμαρχε, αλλά εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: Γιατί ανέχεστε αυτήν την κατάσταση εδώ και έξι χρόνια; Έπειτα, με ποιόν τρόπο είστε διατεθειμένος να επιλύσετε το πρόβλημα, για να δουν μια άσπρη μέρα και οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων;

Όσο για τους υπαλλήλους καθαριότητας, συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας, αλλά και εκεί υπάρχει προϊστάμενος αρμόδιος για τον έλεγχο.

Δυστυχώς δεν είστε μόνον εσείς, κ. Δήμαρχε, που εκφράζετε παράπονα για τους υπαλλήλους σας. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, όπου εδώ και δύο μήνες δεν μπορούν να συνεργαστούν οι υπάλληλοι για τη δημιουργία των αρμόδιων επιτροπών που θα ελέγξουν τα σπίτια στην πληγείσα Τοπική Κοινότητα Αναργύρων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η μετακίνηση των κατοίκων, παρ’ όλο που έχουν παρθεί οι σχετικές αποφάσεις από την Κεντρική εξουσία.

Θα επανέλθω στη συνέντευξη του Δημάρχου ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα της πολυθρύλητης τηλεθέρμανσης. Απέδωσε ευθύνες για την καθυστέρηση των εργασιών στην κεντρική εξουσία η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, καθυστερεί στην εκταμίευση των απαιτούμενων κονδυλίων για τις εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί.

Εγώ, κ. Δήμαρχε, στη συνέντευξη του 2013, όταν δηλώνατε ότι το έργο θα εκτελεστεί μέσα σε δύο χρόνια, ρώτησα δημόσια εάν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση. Τότε, πάλι δημόσια, δηλώνατε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Πόσο δίκιο είχαμε τότε όταν υποστηρίζαμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2025!

Δεν πιστεύω, κ. Δήμαρχε, να έχουμε τίποτα νέα εγκαίνια και στις επόμενες δημοτικές εκλογές;

Στους δημότες έριξε ευθύνες ο Δήμαρχος και για την κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στην πόλη της Φλώρινας, λέγοντας ότι οι πολίτες είναι αυτοί που τα υιοθετούν, τα μεγαλώνουν και μετά τα βαριούνται και τα εγκαταλείπουν, με αποτέλεσμα το φαινόμενο των αδέσποτων να έχει διογκωθεί. Ο Δήμος από την πλευρά του κάνει ότι προβλέπει ο νόμος. Στειρώνει και βάζει τσιπάκια. Δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο.

Έχετε την κατανόησή μας, κ. Δήμαρχε, όμως ποιος φέρει την ευθύνη για τα δύο περιστατικά επίθεσης που βιώσαμε τελευταία (και άλλα παλαιότερα) και που οδήγησαν δύο συμπολίτες μας στο νοσοκομείο; Ως γνωστόν, ο ένας βρίσκεται με σπασμένο πόδι και ο άλλος με σακατεμένα χέρια! Από ποιον θα ζητήσουν ευθύνες και αποζημιώσεις οι πληγέντες συμπολίτες μας;

Επίσης, πιστεύουμε πως οι περισσότεροι των συμπολιτών μας διακατέχονται από αισθήματα ζωοφιλικά και το αποδεικνύουν με το να φροντίζουν όσο μπορούν τα αδέσποτα. Από τη στιγμή όμως που κάποια από αυτά αποδεικνύονται επικίνδυνα, κάτι πρέπει να γίνει. Και αυτό το κάτι πρέπει να γίνει από εσάς, κ. Δήμαρχε. Διαφορετικά, θα φοβόμαστε να κυκλοφορούμε στην ίδια μας την πόλη.

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι επισκέπτες από το γειτονικό Μοναστήρι, λόγω του ότι ο οδικός άξονας Ακρίτα – Βίγλας Πισοδερίου παραμένει εδώ και έναν χρόνο κλειστός. Είναι βέβαια γνωστό ότι στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν γίνει πολλές κατολισθήσεις και κανείς μέχρι τώρα δεν φρόντισε να απομακρύνει τα χώματα και τα μπάζα. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που αργούν να γίνουν τα έργα καθαρισμού. Σίγουρα όμως θα μπορούσε τουλάχιστον η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας να έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση μιας πινακίδας που να προειδοποιεί για την κατάσταση του δρόμου, ώστε να ενημερώνονται οι ταξιδιώτες και να αποφεύγουν έτσι την ταλαιπωρία.

Λένε ότι η κρίση που βιώνουμε είναι περισσότερο κρίση ηθική, παρά οικονομική, και μερικά γεγονότα το αποδεικνύουν περίτρανα. Μόλις πληροφορήθηκα ότι σε σχολείο την πόλης προέκυψε θέμα με τη θέρμανση γιατί, εντιμότατος συμπολίτης πετρελαιάς, τους προμήθευσε νοθευμένο πετρέλαιο. Ούτε ένα, ούτε πέντε, ούτε πενήντα, αλλά 750 (!!!) λίτρα νερού αφαιρέθηκαν από τον λέβητα. Παρόμοιο πρόβλημα μαθαίνω έχουν αντιμετωπίσει και άλλα σχολεία. Η αισχροκέρδεια σε όλο της το μεγαλείο!

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *