Παραπολιτικά (13/3/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το είδαμε κι αυτό… Η ξαφνική κακοκαιρία της Τρίτης ήταν η αιτία που οδήγησε τους δημάρχους στην απόφαση να κλείσουν τα σχολεία την Τετάρτη 13 Μάρτη. Το πρωί της Τετάρτης μόλις βγήκα έξω από το σπίτι, εκείνο που άκουσα από τους θαμώνες στα στέκια της γειτονιάς ήταν το ερώτημα “Γιατί κλείσανε τα σχολεία;”, αφού η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 10 βαθμούς Κελσίου και όπως φαίνεται το θερμόμετρο στην πόλη της Φλώρινας το μέσημέρι άγγιξε τους 12 βαθμούς Κελσίου. Είμαι σίγουρος ότι οι μαθητές το χάρηκαν ιδιαίτερα και εκείνο που θα εύχονται είναι να έχουμε προεκλογική περίοδο καθ’όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους γιατί μόνο έτσι εξηγείται αυτή η απόφαση των δημάρχων.

Είναι πολύ τυχεροί οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο με επώνυμους της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόεδρος της Κέλλης ο οποίος δεν προλαβαίνει να απαντάει στο τηλέφωνο του σε φίλους που τον παίρνουν και του υπόσχονται στήριξη γιατί συμπίπτει να έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου κ. Στέφανου Μπίρου. Αυτό θα πει να είσαι τυχερός…

Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε για τη καθυστέρηση που παρατηρείται στην επίσημη ανακοίνωση στελέχωσης των συνδυασμών για τους δήμους και την περιφέρεια. Είχαμε την πρώτη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Μπίρο, θα ακολουθήσει η επίσημη ανακοίνωση υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από τον συνδυασμό του περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη και αναμένουμε και τους υπόλοιπους για να δούμε τελικά ποιοί θα διεκδικήσουν θέση περιφερειακού και δημοτικού συμβούλου στους τρεις δήμους της Π.Ε. Φλώρινας και στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας. Αρκεί οι επιλογές να γίνονται με γνώμονα την προσωπικότητα του ατόμου και όχι απλώς για να συμπληρώνουν ψηφοδέλτια.

Ο κίνδυνος της δημογραφικής βόμβας βρίσκεται στα τελευταία στάδια της πραγματοποίησης της και αποτελεί ένα πολυεργαλείο που απαντά σε μερικά ερωτήματα. -Γιατί δεχόμαστε μετανάστες; -Γιατί μειώνεται η παραγωγή μας και οι εξαγωγές μας; -Γιατί κλείσανε οι βιομηχανίες ή μετανάστευσαν; -Γιατί κλείνουν τα παιδαγωγικά μας ιδρύματα; -Γιατί τα χωριά μας πεθαίνουν μαζί με την πρωτογενή παραγωγή; -Γιατί μειώνεται η αξία των ακινήτων μας; Σε αυτά και εις έτερα άλλα ων ουκ έστι αριθμός, ερμηνεύει το πολυεργαλείο μας.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *